به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین مقیمی، ظهر چهارشنبه در کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با بیان اینکه در دنیا صنعت گردشگری از صنعت متداول جلو افتاده است، گفت: درآمدی که از گردشگری به دست می آید از درآمد صنعت بیشتر بوده و درصد بالایی از تولید ناخالص ملی از گردشگری تامین می شود.
وی با اشاره به اینکه طبیعت گردی علاوه بر اینکه علاقه بسیاری از مردم است، زمینه افزایش درآمد در جامعه می شود، افزود: در کشور و استان مرکزی وجود راه ها و جاده ها زمینه ای مناسب برای هدایت و جذب گردشگر به استان است.
استاندار استان مرکزی با بیان اینکه در راه های این استان مجتمع های بین راهی مناسب برای جذب گردشگر وجود ندارد، اضافه کرد: استان مرکزی در این بخش دچار ضعف بوده و از دیگر استان ها فاصله دارد.
مقیمی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران در این بخش پیش قدم شده و فعالیت های را انجام دادند، گفت: ادارات مربوطه برای ارائه مجوزها و بانک ها در ارائه تسهیلات باید یاریگر مردم باشند.
وی با بیان اینکه هر استان با رفع مشکلات و مسایل این چنین زمینه پیشرفت صنعت گردشگری را فراهم کرده است، ادامه داد: در استان مرکزی مدیران دستگاه ها و روسای بانک ها باید در تسریع و تسهیل امور برای فعالیت سرمایه گذاران تلاش کنند.
مدیران برای رفع مسائل و مشکلات مردم و جامعه منصوب شده اند
استاندار استان مرکزی با اشاره به اینکه برخی مدیران به جای تسریع در امور و تسهیل در ارائه مجوزها موانعی را بر سر راه سرمایه گذاران ایجاد می کنند، افزود: مسوولان برای رفع موانع منصوب شدند نه ایجاد آن.
مقیمی با تاکید بر اینکه باید برای بهره برداری و راه اندازی این مجتمع های رفاهی و خدماتی بین راهی با سرعت بیشتر فعالیت شود، گفت: با راه اندازی مجتمع های مذکور اشتغال، درآمدزایی و جذب گردشگر تا حدود مطلوبی حل می شود.
وی به ظرفیت های موجود در استان مرکزی برای سرمایه گذاران اشاره و اضافه کرد: در صورتی که زمینه های فعالیت سرمایه گذاران در استان فراهم نشود این افراد به استان های دیگر رفته و سرمایه های خود را منتقل می کنند، که به فع استان نیست.
برنامه ریزی برای میزبانی از مسافران نوروزی
استاندار استان مرکزی در ادامه اظهار کرد: اگر مشکلات این طرح ها و مجتمع های بین راهی رفع شده و فعالیت خود را برای ادامه احداث یا راه اندازی انجام دهند، می توانیم میزبانی مطلوبی از مسافران نوروزی داشته باشیم.
مقیمی با بیان اینکه استان مرکزی نیازمند مجتمع های بین راهی و سرویس های بهداشتی برای رفاه حال مسافران است، تصریح کرد: بسیاری از مسافران برای انتقال به استان های غربی و حتی جنوبی کشور از این استان عبور می کنند و این امر زمینه مناسبی برای درآمد زایی و اشتغال در استان است.
وی با بیان اینکه هنر انجام وظیفه و تکلیف، تسهیل راه برای انجام فعالیت افراد است، اضافه کرد: باید مشکلات با برگزاری جلسات بین بخش خصوصی و دولتی رفع شود؛ چراکه در صورت رسیدن به مرحله قضایی و صدور حکم از سوی قاضی لازم الاجرا است.
استاندار استان مرکزی ادامه داد: ساماندهی فعالیت ها به ویژه در بزرگراه ها و آزاد راه های که از طریق دولت سرمایه گذاری شده ضروری است و آزادراه های که سرمایه گذاران خصوصی هزینه کردند با موافقت سرمایه گذار برای راه اندازی وآغاز فعالیت رفع مشکل شود.
مقیمی با اشاره به اینکه رعایت حقوق شهروندی و عدالت میان افراد لازمه موفقیت جامعه و مدیران است، افزود: باید امنیت سرمایه سرمایه گذاران حفظ شود و مجوزها بدون فوت وقت به درخواست کنندگان ارائه شود.
وی با بیان اینکه در برخی موارد هم مجتمع های که در حال فعالیت هستند به دلیل فراهم نکردن شرایط جذب گردشگر، درآمد لازم را نداشته و در پرداخت اقساط تسهیلات باز می مانند، اظهار کرد: باید چهارچوب های قانونی تدوین و برنامه ریزی صحیح برای سرمایه گذاری و بهره برداری انجام شود تا از مشکلات بعدی پیش گیری کنیم.
استاندار استان مرکزی با تاکید بر اینکه کارگروه گردشگری باید ادامه یافته و فعالیت خود را برای ساماندهی امور سرمایه گذاران قطع نکند، گفت: رفع مشکلات برای فعال شدن بخش گردشگری استان باید در اولویت امر قرار گیرد.
قابلیت های استان در امر گردشگری برای توسعه و سرمایه گذاری بسیار مطلوب بوده و باید برای رفع موانع مشکلات سرمایه گذاران رسیدگی شود
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این جلسه با تاکید بر ظرفیت های مطلوب استان در بخش گردشگری، گفت: قابلیت های استان در امر گردشگری برای توسعه و سرمایه گذاری بسیار مطلوب بوده و باید برای رفع موانع مشکلات سرمایه گذاران رسیدگی شود.
محمد حسینی با اشاره به شرایط اقتصادی، افزود: بهترین گزینه برای توسعه گردشگری تسهیل امور برای صدور مجوزها و پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران است.
وی با بیان اینکه استان مرکزی پکیج کاملی از گردشگری در بخش های مختلف است، اضافه کرد: برخی سرمایه گذاران اقدام کرده و به دلیل وجود مشکلات دچار سردرگمی شده و از ادامه راه باز ماندند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خواستار هموار کردن مسیر برای سرمایه گذاران در بخش گردشگری شد و تصریح کرد: نتیجه این امر اشتغال زایی و درآمد زایی در استان است.
گفتنی است، در این جلسه تعدادی از سرمایه گذاران مشکلات خود را در بخش های مجوز، تسهیلات و راه اندازی مجتمع های رفاهی خدماتی بیان کردند و تصمیماتی برای رفع این مشکلات توسط استاندار استان مرکزی اتخاذ شد.