عباس کشاورز در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که با توجه به تاکیدات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر برنامهریزی برای خودکفایی در کالاهای اساسی بخش کشاورزی، معاونت زراعت که بیشتر کالاهای اساسی نیز در حوزه مسئولیت آن است، چه برنامهای برای خودکفایی دارد؟ اظهارداشت: ما برای ۸ محصول اساسی طرح خوداتکایی تهیه کردهایم که ضریب خوداتکایی آنها نیز در این طرحها مشخص شده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال درباره شکر ما حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد میتوانیم خوداتکا شویم، این عدد در حالت عادی و در سال ۹۲، ۴۵ درصد بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه خودکفایی در تولید برنج امکانپذیر نیست، گفت: این موضوع درباره ذرت هم در حد لازم امکان پذیر نیست.
وی اضافه کرد: در دانههای روغنی تا حد زیادی میتوان به خوداتکایی دست یافت، ضمن اینکه از نظر ما کشوری که بین ۷۵ تا ۹۰ درصد کالاهای اساسی مود نیازش را خود بتواند تولید کند، نباید نگران باشد.
معاون وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه هیچ کشوری در دنیا نیست که در تولید همه محصولات ۱۰۰ درصد خودکفا باشد، افزود: علاوه بر این، یکی از سیاستهای وزارت جهاد برای پررنگتر ساختن مسئولیت تولید روغن و داشتن برنامه هدفمند در این زمینه (مانند گندم) انتخاب مجری طرح تولید دانههای روغنی بود.