فرزانه شریفی مدیر انستیتو ملی بازیسازی بنیاد ملی بازیهای رایانهای، در گفتوگو با خبرنگار مهر، گفت: پیمایش ملی بازیهای دیجیتال در ایران طی سالهای اخیر نشان داده است که رسانه بازی جز سه رسانه پرطرفدار ایرانیان بوده و تعداد بازیکنان رسانه بازی در ایران رو به افزایش است؛ به طوری که از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ در فاصله ۶ سال، جمعیت بازیکنان ایران از ۲۳ میلیون نفر به ۳۴ میلیون نفر رسیده است و این نشان میدهد که نزدیک به نیمی از جمعیت ایران به رسانه بازی گرایش دارند.
وی ادامه داد: اما از این تعداد، بازیکنان حرفهای (که در اصطلاح به آنها بازیباز هم میگوئیم)، در طی سالهای اخیر جمعیت قابلتوجهی را نسبت به یک دهه اخیر به خود اختصاص دادهاند.
مدیر انستیتو ملی بازی سازی بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: آخرین پیمایش بازی دیجیتال نشان میدهد که بیش از ۷ میلیون بازیکن حرفهای در ایران بیش از ۲۱ ساعت در هفته را صرف بازیکردن میکنند که در این میان سهم کودکان و نوجوانان با ۴۵ درصد از جمعیت کل بازیکنان، به دلیل رواج پلتفرمهایی مانند موبایل و کنسول PS۵ قابل توجه شده است؛ یعنی همبستگی مثبت میان سختافزار و میزان مصرف، هزینهکرد، میزان انجام بازی آنلاین، ژانر محبوب بازی و پیوستگی در انجام بازی به صورت روزانه.
وی افزود: برای مثال، ۴۲ درصد از جمعیت بازیکنان حرفهای در سال ۱۴۰۰ را گروههای کودک و نوجوان یا به عبارتی نسل آلفا تشکیل دادهاند که گرایش اصلی آنها انجام بازیهای اکشن، اکشن ماجرایی و ورزشی بوده است.
شریفی گفت: به نظر میرسد که شواهد کافی آماری برای توجه به این نسل رو به رشد و بومی دیجیتال وجود داشته باشد تا از بازی بتوان به عنوان یک ابزار اثربخش در یادگیری، انتقال مفاهیم در جامعهپذیری و مهارتافزایی به جای روشهای سنتی آموزشی استفاده کرد.