به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که دوری از مصرف گوشت با کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودهنگام مرتبط است.
پس از بررسی نزدیک به ۵۰ مطالعه روی چنین رژیمهایی که بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ منتشر شد، یک الگوی واضح ظاهر شد: این رژیمها با خطر کمتر سرطان و بیماریهای قلبی مرتبط با تنگی شریانها مرتبط بودند. نکته قابل توجه این است که به نظر میرسد این رژیمهای غذایی خطر ابتلاء به سرطان پروستات و سرطانهای دستگاه گوارش مانند سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد. رژیمهای گیاهخواری نیز با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی مرتبط بود.
علاوه بر این، رژیمهای غذایی گیاهی احتمال چاقی، التهاب و کلسترول بد LDL را کاهش میدهد.
«متیو لندری»، یکی از نویسندگان و استادیار بهداشت جمعیت و پیشگیری از بیماری در دانشگاه کالیفرنیا، میگوید: «این تحقیق به طور کلی نشان میدهد که رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان میتواند مفید باشد و برداشتن گامهای کوچک در این مسیر میتواند تفاوت ایجاد کند.»
او گفت: «برای مشاهده برخی از این مزایا، لازم نیست کاملاً گیاهخوار شوید. حتی کاهش یک یا دو روز در هفته مصرف محصولات حیوانی میتواند در طول زمان فوایدی داشته باشد.»
لندری گفت: «در حالی که کاهش مصرف گوشت ممکن است به جلوگیری از چاقی کمک کند، مزایای آن فراتر از آن است.»
یکی از دلایل احتمالی این است که بسیاری از میوهها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی ضدالتهابی و آنتی اکسیدان هستند که میتوانند تجمع پلاک در رگها را کاهش دهند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، محصولات گوشتی فرآوری شده مانند بیکن یا سالامی نیز خطر ابتلاء به سرطان را افزایش میدهند. این سازمان به طور کلی گوشت قرمز را "یک ماده سرطان زا برای انسان" میداند.
علیرغم یافتههای مثبت در بررسی جدید، محققان از توصیه رژیمهای غذایی گیاهی به همه خودداری کردند.
نویسندگان همچنین هشدار دادند که رژیمهای غذایی گیاهی ممکن است منجر به کمبود ویتامین B۱۲ شود، اما لندری خاطرنشان کرد که میتوان با مصرف مکمل B۱۲ این مشکل را برطرف کرد.