به گزارش خبرنگار مهر به نقل از شینهوا، در دو مطالعه جدید، محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیای جنوبی نشان دادند که رژیمهای غذایی حاوی مقادیر زیاد میوهها، سبزیجات، غلات کامل، ماهی، حبوبات و لبنیات میتوانند از خطر ابتلاء به سرطانهای دستگاه گوارش محافظت کنند.
در میان نرخ رو به رشد موارد سرطان روده در میان افراد کمتر از ۵۰ سال، محققان از مردم میخواهند مصرف فیبر خود را افزایش دهند و عادات غذایی خود را بهبود بخشند.
«یوهانس ملاکو»، نویسنده ارشد این تحقیق از مؤسسه تحقیقات بهداشتی و پزشکی فلیندرز، گفت: «ما دریافتیم که رژیم غذایی سرشار از چربیهای سالم و سبزیجات در حالی که مصرف قند و الکل را محدود میکند میتواند به طور بالقوه خطر ابتلاء به سرطان روده و سایر سرطانها را کاهش دهد.»
الگوهای غذایی ناسالم که با مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده، فست فودها، غلات تصفیه شده، الکل و نوشیدنیهای شیرین مشخص میشود، رابطه نگران کنندهای را با افزایش خطر ابتلاء به سرطانهای دستگاه گوارش نشان میدهد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سرطانهای دستگاه گوارش، از جمله سرطان روده بزرگ، معده و لوزالمعده، ۲۶ درصد از بار بروز سرطان در جهان و ۳۵ درصد از کل مرگ و میرهای مرتبط با سرطان را تشکیل میدهند.
تحقیقات جدید نشان داد که غذاهای با فیبر بالا باعث تقویت باکتریهای سالم روده میشوند که میتوانند التهاب را کاهش دهند. نتایج نشان داد افرادی که رژیم غذایی سالم دارند و به سرطان دستگاه گوارش مبتلا میشوند، نسبت به افرادی که رژیم غذایی ناسالم دارند، نتایج بهتری دارند.
ملاکو گفت: «یافتهها نشان میدهد که انتخابهای غذایی سالم میتواند گامی پیشگیرانه برای حفظ سلامت بلندمدت باشد.»