-
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
بنیاد ملی علم ایران در فراخوانی با عنوان «مسئله فلسطین: دیروز و امروز و فردا» که از ۳۰ آبان ماه تا ۱۵ بهمن ماه ادامه دارد، از طرحهای پژوهشی و پسادکتری و رسالههای دکتری حمایت میکند.
-
پیامی از دشمنی ناشناخته؛ «تو لکه ننگ این جهانی، لطفاً بمیر»
چتباتهای هوش مصنوعی به جزئی از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند. اما گاهی این فناوری که برای کمک طراحی شده، به طور غیرمنتظرهای ممکن است به کابوس تبدیل شود و زندگی کاربر خود را تهدید کند.
-
آمار پژوهشگران پر استناد ایران کاهشی ماند
بر اساس آخرین آمار اعلامشده از سوی موسسه «کلاریویت»، تعداد پژوهشگران پر استناد ایران به ۳ نفر رسیده و در طول ۳ سال این میزان کاهش ۶ برابری داشته است.
-
نیازمند تشکیل «شبکه زخم» کشوری هستیم
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: نیازمند این هستیم که مراکز درمان زخم استانداردسازی شده و شبکه زخم کشوری برای ارتباط موثرتر مراکز تشکیل شود.
-
حمایت از ۲۴۰ هسته علمی با محوریت اساتید و دانشجویان
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای دو طرح کلیدی «شهید احمدی روشن» و «شهید وزوایی» خبر داد.
-
ضریبتأثیر و چارک بندی نشریات علمی نمایه شده اعلام شد
ضریبتأثیر و چارک بندی سال ۱۴۰۲ نشریات نمایه شده در ISC اعلام شد.
-
تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود
محققان نشان دادند که نشانگرهای زیادی در ادرار وجود دارد که به بیماری سرطان مرتبط است. آنها با کمک نانوسیم ابزاری برای گیراندازی این نشانگرهای زیستی ساختند.
-
مسیر درمان برای بیماران دیالیزی سادهتر میشود
یونیسیسیو تراپیوتیکس یکی از شرکتهای در مرحله بالینی است که در حال توسعه دارو برای بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی است.
-
فراخوان برنامه تابستانه دانشمندان جوان در سال ۲۰۲۵
مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا) هر ساله میزبان ۵۰ دانشجوی دکترا از کشورهای مختلف است. در این برنامه دانشجویان به اجرای پروژههای مرتبط با زمینههای تحقیقاتی یاسا میپردازند.
-
سنگهای سولفوری روی مریخ کشف شد
کاوشگر کنجکاوی ناسا هنگام جستجو برای نشانه های حیات میکروبی روی مریخ یک منطقه مرموز از سنگ های سولفوری سفید کشف کرده که در مجموعه ای از تصاویر جدید دیده می شود.
-
ایران موفق به کسب مدال طلای المپیاد نانوفناوری مالزی شد
تیم دانشگاه صنعتی اصفهان که بعنوان نماینده ایران در دومین المپیاد نانوفناوری مالزی (INO ۲۰۲۴) شرکت کرده بود موفق به کسب مدال طلا و عنوان «برترین برترینها» در این رویداد شد.
-
پژوهشگران دانشگاه تهران: دریاچه ارومیه تا ۲۰۳۰ خشک نمیشود
محققان دانشگاه تهران با پیشبینی روند تغییرات مکانی و زمانی مساحت آبی دریاچه ارومیه تا سال ۲۰۳۰، عنوان کردند که این دریاچه تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل خشک نخواهد شد.
-
مدرسه پاییزی «شبیهسازی» برگزار میشود
مدرسه پاییزی شبیهسازی برای نخستین بار به صورت حضوری و مجازی در ایرانداک برگزار میشود.
-
نور خاطرات ترسناک را پاک میکند!
طبق پژوهشی جدید دستکاری سلول های غیر عصبی مهم مغز به نام «آسیتروسیت» با استفاده از نور از ماندگاری طولانی مدت خاطرات مرتبط با ترس جلوگیری می کند.
-
چگونه در برابر «شبه علم» واکسینه شویم
مقابله با گسترش شبهعلم و خرافات جز با ترویج علم و گسترش تفکر علمی در جامعه ممکن نیست بر همین اساس در گفتگو با فعالان این حوزه به بایدها و نبایدهای ترویج علم در ایران پرداختیم.
-
دستیابی ایران به فناوری اکتشاف در عمق بیش از ۲۰۰۰ متری دریا
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی از ساخت دستگاهی برای اکتشاف در عمق ۲۱۲۰ متری در دریا خبر داد و گفت: فناوری این دستگاه فقط در اختیار ۱۴ کشور دنیاست.
-
قطب شمال مغناطیسی به سمت روسیه تمایل دارد
محققان فعالیتهای غیرمنتظره ای در شمالی ترین نقطه کره زمین رصد کرده اند. به نظرمیرسد قطب شمال مغناطیسی زمین به طور بی سابقه ای به سمت روسیه در حال حرکت است.
-
در نظام علم و فناوری دچار تورم قوانین و مقررات هستیم
رئیس ایرانداک با ضمن بیان اینکه ما در کشور دچار تورم قوانین و مقررات هستیم، گفت: اگر میخواهیم حکمرانی علم، فناوری و نوآوری داشته باشیم، باید مراجع قانونگذاری را هماهنگ کنیم.
-
ناترازیهای آب و انرژی با مدیریت علمی به ثبات میرسد
عضو هیئت علمی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران گفت: در صورت جاری شدن مدیریت علمی و بهرهبرداری از ظرفیتهای نهاد علم، در برنامه پنج ساله هفتم قادر هستیم ناترازیها را در کشور به ثبات برسانیم.
-
توقف رشد باکتریهای بیماریزا بااستفاده از نانوذرات«سلنیوم» زیستی
پژوهشگران دانشکده زیستشناسی دانشگاه تهران، توانستند با استفاده از نانوذرات سلنیوم حاصل از نوعی مخمر، رشد باکتریها و قارچهای بیماریزا را متوقف کنند.
-
تصاویر خیره کننده از آخرین ابرماه ۲۰۲۴ را ببینید
بامداد روز شنبه به وقت ایران آخرین ابرماه سال ۲۰۲۴ در آسمان درخشید و عکاسان و علاقه مندان به حوزه نجوم تصاویر خیره کننده ای از این پدیده نجومی زیبا را ثبت کردند.
-
دبیر کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور منصوب شد
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در حکمی دکتر حمیدرضا برادران را به سمت «دبیر کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور» منصوب کرد.
-
لزوم توجه به ظرفیت های بالقوه و بالفعل در تولید داروهای بیولوژیک
رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به اهمیت صنعت داروسازی و علوم مرتبط با این حوزه گفت: ایجاد زیرساختهای لازم برای تولید داروهای داخلی و جلوگیری از وابستگی به واردات در این زمینه بسیار مهم است.
-
۹ مروج علم تقدیر شدند
برگزیدگان جوایز بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم معرفی و تقدیر شدند.
-
سخنگوی دولت:
دولت بدون کمک مردم زمینگیر است
سخنگوی دولت گفت: دولت به تنهایی کاملا زمینگیر است و با کمک مردم میتواند پیش برود.
-
ضرورت ایجاد رشته تحصیلی «روزنامهنگاری علمی» در ایران
استاد ممتاز دانشگاه تهران با تاکید بر نقش خبرنگاران علمی در ترویج علم گفت: اگر علم بخواهد به زبان ساده در بیاید نیاز به خبرنگاران دارد؛ بنابراین ایجاد رشته خبرنگاری علمی ضروری است.
-
فرهنگستان علوم نایب رئیس اتحادیه فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا شد
فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به عنوان نایب رئیس اتحادیه فرهنگستانهای علوم و مجامع علمی آسیا (AASSA) انتخاب شد.
-
امشب و فردا؛ عبور تماشایی و پرنور ایستگاه فضایی بین المللی از آسمان ایران
مدرس حوزه نجوم گفت: امشب و فردا شاهد عبور تماشایی و بسیار پرنور ایستگاه فضایی بین المللی از آسمان ایران خواهیم بود.
-
نخستین مدرسه ملی سردبیری و مدیریت مجلات علمی کشور برگزار شد
نخستین مدرسه ملی سردبیری و مدیریت مجلات علمی کشور با هدف آموزش مهارتهای لازم برای مدیریت و ارتقای مجلات علمی در محل ستاد وزارت علوم برگزار شد.
-
دبیر هیئت اجرایی سیامین جشنواره تحقیقاتی رازی منصوب شد
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی حکمی، دکتر اصغر عبادی فر را به عنوان «دبیر هیئت اجرایی سیامین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی» منصوب کرد.