قرار گرفتن هشت کشور آمریکای لاتین شامل ونزوئلا، کوبا، بولیوی، شیلی، آرژانتین، کلمبیا، نیکاراگوئه و برزیل به اردوگاه چپ، آشکارا از شکست راهبرد آمریکا در حیاط خلوت خود نشان دارد.
مقامات آمریکا درحالی بر ابزار تحریم تکیه میکنند که این ابزار بیش از چهار دهه، ناکارامدی خود را درقبال ایران نشان داده و بسیاری از مقامات کاخ سفید نیز بر شکست کارزار مُهر تایید زدهاند.
نتایج نظرسنجیهای اخیر در ۱۷ کشور در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی نشان میدهد آمریکاییها بیشتر از همه تأکید کردند که جامعهشان بر اساس خطوط حزبی، نژادی و قومی دچار تشتت و چنددستگی شده است.
واشنگتن تصمیم گرفت میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی نوعی ائتلاف سیاسی، امنیتی و اقتصادی ایجاد کند، اما تغییر جهت قطبنمای اعضای محافظهکار سُنی به سمت تهران نشان دهنده شکست این طرح است.
در نظم جدید دیگر آمریکا و غرب تنها وضع کنندگان قانون نیستند؛ بلکه قطبهای متکثر قدرت در مناطق مختلف جهان، اقدام به ایجاد نظم سیاسی، اقتصادی و نظامی متمایز از دیگران میکنند.
جمعیت میلیاردی چین، احتمال تبدیلشدن این کشور به قدرت بلامنازع جهان در حوزههای نظامی و اقتصادی تا سال ۲۰۵۰ در کنار نقش میانجیگرانه و افزایش وزن سیاسی پکن، لرزه بر اندام آمریکا انداختهاست.
اعتراض و دوری مردم اروپا از راهبرد تداومِ جنگ در اوکراین و اعتراض آشکار برخی از مقامات اروپایی به وابستگی بروکسل به آمریکا از نشانههای اصلی تضعیف موقعیت واشنگتن در عرصه بینالمللی است.