۱ آبان ۱۳۹۳، ۹:۴۲

حجت‌الاسلام اسكندري:

برخی سبکهای عزاداری و مداحی در شأن امام حسین(ع) نیست/ شعور مقدم بر شور است

قم - خبرگزاري مهر: مديركل تبليغات اسلامي استان قم با اشاره به نامناسب‌بودن برخی سبک‌های عزاداری و مداحی گفت: از هیئت‌های مذهبی انتظار می‌رود مراقبت‌های ویژه‌ای در برپایی محافل عزاداری داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام عباس اسكندري شامگاه چهارشنبه در گردهمايي مسئولان هیئت‌های مذهبي استان قم كه در شبستان نجمه خاتون حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد اظهار كرد: مسئولان و اعضاي هیئت‌های مذهبي در دستگاه امام حسين(ع) برگزيده هستند و مدال نوكري اباعبدالله الحسين(ع) بر سينه آنهاست بنابراين بايد قدر اين جايگاه و موقعيت ممتاز را بدانند.

مديركل تبليغات اسلامي استان قم گفت: ميزان معرفت، عشق و محبت نسبت به امام حسين(ع) در رفتار و كردار و برنامه‌هاي برپايي محافل و مجالس ما، خودش را نشان مي‌دهد. يعني اگر بخواهيم بدانيم مسئول و دست اندركار يك هيئت مذهبي چقدر نسبت به سيدالشهدا(ع) ارادت دارد بايد ببينيم محافل حسيني را چگونه با رعايت مقوله‌هاي شكوهمند در برگزاري محافل را رعايت مي‌كند.

وي با اشاره به توجه ائمه اطهار(ع) نسبت به ماه محرم اظهار كرد: وقتي محرم فرا مي‌رسيد، همه وجود امام صادق(ع) را حزن مي گرفت و هر روز كه از اول محرم مي‌گذشت بر اين اندوه افزوده مي‌شد. در احوالات ايشان داريم كه وقتي عاشورا فرا مي‌رسيد حزن و اندوه امام صادق(ع) اوج مي‌گرفت و ايشان با صداي بلند گريه مي‌كردند.

شعور مقدم بر شور

حجت‌الاسلام اسکندری به ذکر توصیه‌های کاربردی به مسئولان هیئت‌های مذهبی پرداخت و افزود: مواظب باشيم در مراسم عزاداری، شورمان بر شعورمان غلبه نكند.

به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم، مجلس عزاي امام حسين(ع) با تحريك عواطف ماندگار شده اما مسئله محوري و اصلي، شعور و معرفت نسبت به امام حسين(ع) است.

وی اضافه کرد: باید مواظب سبك‌ها، نواها، ريتم‌ها، روضه‌ها، نوحه‌ها و زبان حال‌ها باشيم چراکه به کار بردن برخی سبک‌های عزاداری و مداحی در شأن اباعبدالله الحسين(ع) نیست.

وی گفت: با توجه به حساسيت‌هايی که در منطقه و کشورمان وجود دارد، هيئت‌هاي مذهبي بايد مراقبت‌هاي ويژه‌اي داشته باشند.
حرف‌های کفرآلود گفته نشود

وي به بيان اركاني پرداخت كه مي‌تواند يك هيئت را به گونه‌اي بار بياورد تا مورد توجه اهل بيت باشد و افزود: در هيئت مذهبي مي‌بايست عقايد اسلامي تبيين شود تا پايه‌هاي اعتقادي شركت كنندگان در محافل تحكيم يابد.

مديركل تبليغات اسلامي استان قم تاكيد كرد: در محافل حسيني بايد از بيان حرف‌هايي كه كفرآلود است پرهيز شود و نسبت به تبيين مسائل توحيد، نبوت و امامت اهتمام بيشتري شود.

حجت‌الاسلام اسكندري با اشاره به وجود آسيب‌هاي اجتماعي در جامعه بر لزوم ترويج ارزش‌هاي اخلاقي در جلسات عزاداري تاكيد كرد و گفت: بايد با بيان سيره عملي و رفتاري ائمه اطهار(ع) قدرت تحمل ناگواري‌ها را بالا ببريم.

لزوم پرهيز از حرف‌هاي سست و بي‌پايه

معاون فرهنگي ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر استان قم گفت: در محافل اباعبدالله الحسين(ع) نبايد حرف‌هاي سست و بي‌پايه زده شود.

وي بيان احكام شرعي در محافل حسيني را ضروري دانست و افزود: خطيبان، مبلغان و مسئولان هیئت‌های مذهبي، خطرات و تهديدات ماهواره و ارتباطات موبايلي را براي جوانان تبيين كنند.

مديركل تبليغات اسلامي استان قم، رعايت نظم و انضباط، امنيت، وحدت و انسجام را لازمه فعاليت هیئت‌های مذهبي در ماه محرم دانست و تاكيد كرد: دشمنان اتفاقاتي كه در كشورهاي همسايه رخ مي‌دهد را براي كشور ما در نظر گرفته‌اند اما جمهوري اسلامي ايران به بركت عنايت خداوند و فرزانگي و هوشمندي مقام معظم رهبري و مردم، از همه توطئه‌ها مصون مانده‌ايم.

وي اظهار كرد: كارهايي كه موجب اختلاف بين شيعه و سني مي‌شود مذموم بوده و مورد تائيد ائمه اطهار و بزرگان دين نيست.

حجت‌الاسلام اسکندری از برقراری عقد اخوت بین 88 هيئت مذهبي در روز غدير خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در سال آینده همه هیئت‌های مذهبی در این سنت پسندیده مشارکت کنند.

کد خبر 2394613

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha