مهتاب چابوک خبرنگار علم و فناوری تعداد خبر 8414
-
دانش آموخته رشته ارتباطات گرایش روزنامه نگاری است و فعالیت حرفه ای خود را از سال ۹۲ به صورت رسمی در رسانه آغاز کرده است. او در حوزه های آموزش عالی، شهری، آسیب های اجتماعی، آموزش و پرورش و علمی_پژوهشی با خبرگزاری های مختلف همکاری داشته و اکنون خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری مهر است.
-
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم مورد بررسی قرار گرفت.
-
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهمنامهای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همکاری می کنند.
-
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
بنیاد ملی علم ایران در فراخوانی با عنوان «مسئله فلسطین: دیروز و امروز و فردا» که از ۳۰ آبان ماه تا ۱۵ بهمن ماه ادامه دارد، از طرحهای پژوهشی و پسادکتری و رسالههای دکتری حمایت میکند.
-
ساخت ژنوسنسور تشخیص عفونت گوارشی توسط محققان کشور
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به ساخت و طراحی ژنوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سویههای مختلف باکتری «سیدیفیسیل» با حساسیت بالا شدند.
-
برگزاری رویداد تبادل فناوری نفت، گاز و پتروشیمی
صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری گروه توسعه انرژی تدبیر، رویداد تبادل فناوری نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی را در دی ماه جاری برگزار میکند.
-
اعلام فراخوان اعطای تسهیلات اشتغالزایی به دانشبنیانها
با هدف اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، معاونت علمی نسبت به دریافت و ارزیابی طرح های فناورانه متقاضیان اخذ تسهیلات سرمایه ثابت/درگردش در دو بخش استانی و ملی اقدام می کند.
-
حمایت از ۲۴۰ هسته علمی با محوریت اساتید و دانشجویان
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای دو طرح کلیدی «شهید احمدی روشن» و «شهید وزوایی» خبر داد.
-
رویداد پایانی مسابقات هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر برگزار میشود
رویداد پایانی هشتمین دوره مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، روز چهارشنبه، ۷ آذر ماه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.
-
تراشههای تقلبی با یک ابزار نانویی قابل شناسایی میشوند
یک روش جدید برای تشخیص تقلب ارائه شده که به سازندگان و کاربران جهانی تراشه کمک کند تا از خطرات ناشی از افزایش تراشههای تقلبی بازار فرار کنند.
-
چراغ سبز FDA برای توسعه نانوواکسن ضدآنفلوانزا
شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس (Arcturus Therapeutics) برای شروع کارآزمایی بالینی روی واکسن آنفلوآنزای H۵N۱ مجوز FDA آمریکا را دریافت کرد.
-
ترکیب جدید و وظایف کارگروه «اقتصاد دیجیتال» در دولت چهاردهم مشخص شد
براساس مصوبه جدید هیئت وزیران، ترکیب جدید و وظایف کارگروه «اقتصاد دیجیتال» در دولت چهاردهم مشخص شد.
-
تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود
محققان نشان دادند که نشانگرهای زیادی در ادرار وجود دارد که به بیماری سرطان مرتبط است. آنها با کمک نانوسیم ابزاری برای گیراندازی این نشانگرهای زیستی ساختند.
-
«ارمنستان» میزبان هیأت تجاری شرکتهای دانشبنیان ایران
با حمایت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی معاونت علمی با اعزام هیات تجاری فناوری شرکتهای دانشبنیان به ارمنستان، زمینه برای گسترش صادرات محصولات ساخت ایران فراهم میشود.
-
مسیر درمان برای بیماران دیالیزی سادهتر میشود
یونیسیسیو تراپیوتیکس یکی از شرکتهای در مرحله بالینی است که در حال توسعه دارو برای بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی است.
-
فراخوان برنامه تابستانه دانشمندان جوان در سال ۲۰۲۵
مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا) هر ساله میزبان ۵۰ دانشجوی دکترا از کشورهای مختلف است. در این برنامه دانشجویان به اجرای پروژههای مرتبط با زمینههای تحقیقاتی یاسا میپردازند.
-
بومیسازی شبیهساز تزریق وریدی کودک با یک سوم قیمت نمونه خارجی
شبیه ساز تزریق وریدی کودک به همت یک شرکت دانش بنیان ایرانی با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی بومی سازی شد.
-
اعطای نشان ویژه نمایشگاه فناوریهای پیشرفته چین به دانش بنیان ایرانی
یک شرکت دانش بنیان نشان ویژه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی فناوری های پیشرفته چین (CHTF ۲۰۲۴) را دریافت کرد.
-
صادرات ۱۲ میلیون دلاری و صرفهجویی ۱۲۶ میلیون دلاری با بومیسازی ۴ نانوداروی ضدسرطان
براساس جدیدترین پایش محصولات نانو فناوری ایران، بومیسازی چهار نانوداروی ضدسرطان در هشت سال منجر به صادرات ۱۲ میلیون دلاری و صرفهجویی ۱۲۶ میلیون دلاری شده است.
-
برگزاری مدرسه پاییزه «ذهن و ماشین» با محوریت هوش مصنوعی
مدرسه پاییزه «ذهن و ماشین» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برگزار میشود.
-
ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشگاه فضایی در رویداد روز GIS
پژوهشگاه فضایی ایران در رویداد ویژه GISDAY ۱۴۰۳، آخرین دستاوردهای پژوهشگاه در زمینه سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) را معرفی میکند.
-
ایدهای ایرانی که جهانی شد؛ المپیاد فناوری نانو از پردیس تا کوالالامپور
المپیاد فناوری نانو که ریشه در خاک ایران داشت، با گذر از مرزها به مقصد کوالالامپور رسید.
-
دستگاههای کم کار تکالیف سند راهبردی فضای مجازی را به سرانجام برسانند
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: مسئولین دستگاههای ذی ربطی که در انجام تکالیف مربوط به سند راهبردی فضای مجازی کوتاهی کردهاند، هرچه سریعتر این کار مهم را به سرانجام برسانند.
-
۶ انتصاب جدید برای ۳ دانشکده و ۳ پردیس در دانشگاه خواجه نصیر
سرپرست دانشگاه خواجه نصیر برای مدیریت سه پردیس و سه دانشکده این دانشگاه حکم صادر کرد.
-
المپیاد بینالمللی فناوری نانو با حضور نمایندگان ایران در مالزی آغاز شد
مراسم افتتاح دومین المپیاد بینالمللی فناوری نانو با حضور نمایندگان کشورهای ایران، تایلند، هنگ کنگ، تایوان و مالزی در کوالالامپور برگزار شد.
-
دادگاه صلح حوزه فناوری در منطقه نوآوری ایران تاسیس میشود
معاون اول قوه قضاییه در بازدید از منطقه بینالمللی نوآوری ایران گفت: دادگاه صلح و نهاد داوری تخصصی با حضور فعالان و صاحب نظران حوزه فناوری در این منطقه تأسیس خواهد شد.
-
دستاورد دانش بنیانها؛
حل معضل تامین سوخت و گرمایش در سنگرهای مرزبانی مناطق سردسیر
با تکیه بر دانش و توان متخصصان یک شرکت دانش بنیان امکان استفاده از الانجی (LNG) به منظور تامین سوخت و گرمایش دومین پایگاه مرزی نیروی زمینی سپاه پاسداران،در ارتفاعات شمال غرب کشور فراهم شد.
-
نقره و نانولولهکربنی به جنگ عفونتهای استخوانی رفتند
عفونت مقاوم به آنتیبیوتیک در شکستگیهای استخوانی مشکلی است که منجر به مرگ یا نقص عضو میشود. به تازگی با ترکیب نانولولهکربنی و نانوذرات نقره، راهکاری برای مقابله با این مشکل ارائه شده است.
-
شکست انحصار امریکا؛
تشخیص غدد لنفاوی درگیر سرطان با بومی سازی یک رادیوداروی تحریمی
فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با شکست انحصار امریکا، رادیو داروی تشخیص غدد لنفاوی درگیر سرطان را که در لیست تحریم ها قرار دارد، بومی سازی کنند.
-
برگزاری رویداد پیوند در حوزه «پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان»
بیستمین رویداد پیوند به همت صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری کارخانه نوآوری آمپر در حوزه «پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان» روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه برگزار میشود.
-
ایجاد اشتغال دانشبنیان در استانها برای جلوگیری از مهاجرت به پایتخت
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: ایجاد فرصتهای اشتغال دانشبنیان در استانها موضوعی است که با هدف ماندگارسازی نخبگان در استان و به کارگیری ظرفیت هر نخبه در بوم خود دنبال می کنیم.