۱۲ مرداد ۱۳۸۳، ۱۵:۱۷

مدير عامل سازمان خصوصي سازي:

سرمايه ايرانيان خارج از كشور به بيش از 600 ميليارد دلار رسيده است

مدير عامل سازمان خصوصي سازي ، مجموع ارزش سهام سازمان بورس را حدود 40 ميليارد دلار اعلام كرد و گفت: مسئولان سازمان تصميم گرفته اند اين ميزان را به 100 ميليارد دلار نزديك كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر ، مدير عامل سازمان خصوصي سازي در نشست حزب جوانان ايران اسلامي آينده خصوصي سازي در كشور را روشن ارزيابي كرد و افزود: در كشور ما خصوصي سازي در سالهاي اوليه متاثر از اعتقادات انقلاب بود كه عدالت اجتماعي را به خصوص در سالهاي دفاع مقدس با ارزش مي دانستند. به گفته علي اشرف پوري حسيني در اين سالها تمايل به سمت اقتصاد دولتي و تصدي دولت بيش از اندازه بود ، اعتقادات برخي چپي ها و راستي هاي آن زمان با امروز كه بسياري از آنها تغيير موضع داده اند فرق داشت و اين اختلاف نظرها در روند خصوصي سازي تاثير مهمي گذاشت.
وي همچنين در باره ثروت هاي بادآورده در جريان خصوصي سازي گفت: اين موضوع در هر كشوري و در همه دروره ها مطرح بود و البته مذموم شمرده شده است اما براي ما مانع مزاحم و مرجع اشكال نيست. پوري حسيني تصريح كرد: اين موضوع در سالهاي گذشته مستمسك عده اي شد و ناامني هايي را در سرمايه گذاري بوجود آورد و حتي موجب فرار سرمايه شد ، اما تضميني وجود ندارد كه اين موارد دوباره پيش نيايد.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اينكه برخي قوانين و رفتار مسئولان در سالهاي گذشته موجب رانت خواري در كشور شده است تاكيد كرد: دو سه نرخه بودن ارز در سالهاي گذشته يكي از مراجع رانت خواري بوده كه با يكسان سازي نرخ ارز در مجلس ششم  منشاء اين رانت خواري از بين رفت.
به گفته وي در ايران هم اكنون بازار سرمايه ضعيف است ، بسياري از سرمايه داران توانايي حضور در اين بازار را ندارند و در عرصه رقابت خارجي هم منع شده اند.
پوري حسيني در مورد اينكه آيا كنترلي بر روند خصوصي سازي وجود دارد تا طبقه اي كه قدرت سياسي دارد نتواند مالك سهام دولت شود گفت: در كشور ما هميشه بين بخش خصوصي و رقابت سياسي وجود داشته و اين دو امر ، نوعي تعادل را ايجاد كرده است ، اما اين خطر را بايد همواره جدي گرفت تا نگذاريم اهداف خصوصي سازي منحرف شود.
وي بخش خصوصي را بالفعل ضعيف اما بالقوه قوي دانست و گفت: در بسياري از بخشهايي كه امروز خصوصي مي شوند انحصار دولت وجود داشته و به همين دليل حركت آن به سمت جلو دير صورت مي گيرد و نياز به مراقبت و تسهيلات بهتر دارد؛ در همين حوزه ها به محدوديت مالي بخش خصوصي برمي خوريم كه بايد حمايت بيشتري شوند.
وي با اشاره به ميزان سرمايه ايرانيان خارج از كشور و ارزش آن براي ايران گفت: گفته مي شود سرمايه ايرانيان خارج از كشور بيش از 600 ميليارد دلار است و ا ينكه با قانون تشويق و حمايت از سرمايه گذاري خارجي چند درصد اين سرمايه به كشور باز مي گردد ، معلوم نيست. به گفته وي اگر ايرانيان بخواهند سرمايه گذاري كنند در مورد سهامي كه ما عرضه مي كنيم ، محدوديتي وجود نخواهد داشت.
مديرعامل سازمان خصوصي سازي ، مجموع ارزش سهام سازمان بورس را حدود 40 ميليارد دلار اعلام كرد و گفت: مسئولان سازمان تصميم گرفته اند اين ميزان را به 100 ميليارد دلار نزديك كنند.
وي با اشاره به نبود سرمايه كلان در بخش خصوصي اشاره كرد و گفت: بزرگترين سهامي كه سال گذشته فروختيم سهام صدرا بود كه 416 ميليارد تومان فروخته شد اما هيچ سرمايه گذار خصوصي جلو نيامد ؛ چرا كه حاضر نيستند خود را مطرح كنند و يا اين سرمايه را ندارند.
پورحسيني با اشاره به واگذاري سهام برخي شركتهاي دولتي به ساير بخشهاي دولتي از جمله سازمان بازنشستگي ، تامين اجتماعي و ... گفت: ماهم قبول داريم كه اين امر به مفهوم خصوصي سازي نيست اما دولتي هم نيست به عبارت ديگر شكل كار درست است اما با اهداف مغايرت دارد ولي ما در حال حاضر چاره اي نداريم يعني بايد تمرين كنيم تا اين شركت ها به صورت كاتاليزور بين ما و بخش خصوصي حركت كنند.



 

کد خبر 100091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha