۸ دی ۱۳۸۸، ۱۴:۲۰

جامع عمر در پاسخ به مهر:

برخی دولت ها دزدان دریایی را تغذیه می کنند/ به رابطه با ایران نیازمندیم

برخی دولت ها دزدان دریایی را تغذیه می کنند/ به رابطه با ایران نیازمندیم

وزیر امور خارجه سومالی با انتقاد از دولت هایی که به معضل دزدان دریایی در این کشور دامن می زنند، گفت: برخی دولت ها تغذیه مالی دزدان دریایی را رسما دنبال می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی جامع عمر وزیر امور خارجه سومالی که به تهران سفر کرده است ، روز سه شنبه در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با منوچهر متکی همتای ایرانی خود در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که پرسید کدام کشورها در تجهیز و کمک به اقدامات تروریستی و دزدان دریایی در سومالی فعالیت می کنند، تصریح کرد: دزدی دریایی و اقدامات تروریستی جرایمی سازمان یافته هستند و دزدی دریایی در سومالی از ماهی گیری غیر قانونی آغاز شد و بعدها به شکل سازمان یافته درآمد و به یک تجارت پر درآمد  و غیر قانونی برای برخی تبدیل شد.

وی با تاکید بر اینکه همه کشورهای دنیا باید در مقابله با دزدان دریایی همکاری کنند، گفت: نهادهای بین المللی باید با این پدیده به شکل قدرتمند برخورد کند و آنچه که اهمیت دارد این است که در سومالی ناامنی وجود دارد و این نا امنی باعث شده برخی تروریست ها سومالی را برای فعالیت انتخاب کنند.

جامع عمر تقویت نهادهای دولتی سومالی را یکی از راهکارهای مقابله با پدیده تروریسم و دزدی دریایی دانست و گفت: اگرچه دزدی دریایی در آبهای سومالی تا حدودی کاهش یافته اما همچنان این پدیده وجود دارد و کشتی های زیادی توسط دزدان دریایی به گروگان گرفته می شود.

وزیر خارجه سومالی در خصوص کشورهای حامی دزدان دریایی گفت : نمی خواهم در این باره و پیرامون کشورهایی که به دزدان دریایی کمک می کنند وارد جزئیات شوم اما بازیگران دولتی در این اقدامات نقش دارند و به خوبی دزدان دریایی را تامین مالی و تغذیه می کنند.

وی تاکید کرد: برخی کشورها رسما به دزدان دریایی کمک می کنند و نام آنان را قبلا اعلام کرده ایم.

وی در پاسخ به سئوالی پیرامون کمکهایی که ایران می تواند برای بهبود وضعیت سومالی ارائه دهد، اظهار داشت: نیازهای ما فراوان است و در حوزه های مختلف از ایران درخواست کمک داریم و در گفتگو با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران تلاش کردیم حوزه هایی که ایران می تواند در چارچوب آن به سومالی کمک کند شناسایی کنیم.

منوچهر متکی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز دراین رابطه گفت: ثبات در سومالی بسیار با اهمیت است و ادامه بی ثباتی در سومالی ممکن است به منطقه تسری پیدا کند که در این صورت همه از تبعات منفی آن به رنج می افتند.

وزیر خارجه افزود: ما گفتگوهای خوبی برای کمک به سومالی و مردم آن انجام دادیم و رئیس ایگات که موضوع سومالی در چارچوب وظایف آن قرار دارد به زودی به تهران سفر خواهد کرد تا در رابطه با سومالی مسائلی را در چارچوب همکاری های منطقه ای و بین المللی پیگیری کنیم.

وی در خصوص محورهای کمک ایران به سومالی با اشاره به اینکه وضعیت سومالی به گونه ای نیست که بازسازی آن به عنوان اولویت برای دولت سومالی مطرح باشد گفت: ایران امکانات مناسبی برای کمک های دارویی و پزشکی به سومالی دارد و علاوه بر این در صورت مساعد بودن شرایط سومالی می توان در مورد احداث درمانگاه در این کشور اقدام کرد.

متکی در پایان گفت: از تجار سومالیایی دعوت کرده ایم که برای انجام مذاکرات و رایزنی ها با تجار ایرانی به ایران سفرکنند. 

کد خبر 1007960

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha