۱۳ دی ۱۳۸۸، ۱۱:۳۲

جهان 2009- 10/

چین؛ تداوم رشد اقتصادی با چاشنی چالشهای قومیتی

چین؛ تداوم رشد اقتصادی با چاشنی چالشهای قومیتی

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با تداوم رشد اقتصادی چین، استفاده ابزاری از قومیت ها و شرایط آنان محور اقدامات رقبای آمریکایی و اروپایی در فشار بر پکن در سال 2009 بود.

در شرایطی که چین به عنوان یک قدرت اقتصادی و نظامی در حال رشد بر فضای معادلات سیاسی جهان تاثیر گذاشته است، گسترش قدرت پکن، هند، اروپا و آمریکا را به شدت نگران کرده است.

تقابل با غرب؛ دوستی با روسیه

آنچه مسلم است، افزایش همکاری های نظامی و سیاسی چین با روسیه به شدت غرب را نگران کرده و همکاری های پکن با اسلام آباد نیز دهلی را عصبانی نموده است. با افزایش همکاری های نظامی و اقتصادی پکن و اسلام آباد، فرمانده ارتش هند حتی این دو کشور را تهدید به تقابل نظامی کرد.

این در حالی است که ایالات متحده و چین در سال 2009 میلادی بارها همدیگر را به تلاش برای جاسوسی بویژه در حوزه سایبر متهم کردند.

واگرایی قومی؛ چالش جدی پکن در سال 2009

اروپایی ها و آمریکایی ها که توان مقابله نظامی یا اقتصادی با چین قدرتمند را ندارند در سال 2009 نیز مثل تمامی سال های گذشته، با دفاع ابزاری از قومیت ها درصدد فشار بر پکن برآمدند.

در چنین وضعیتی، جدایی طلبی در منطقه بودایی نشین تبت چین به رهبری دالایی لاما و همچنین منطقه مسلمان نشین سین کیانگ به چالشی جدی برای پکن در سال میلادی گذشته تبدیل شد، به شکلی که چین برای آرام کردن این مناطق متوسل به زور شد.

با وجودی که در ماه آخر سال میلادی گذشته، تنش ها بین پکن و لندن با اعدام یک قاچاقچی انگلیسی افزایش یافت، روابط دوستانه مسکو و پکن با سفر ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه به چین و امضای توافقنامه صادرات گاز روسیه به چین وارد مرحله جدیدی شد.

سفر ناکام اوباما به شرق دور

گرچه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا تلاش کرد با سفر به شرق دور و دیدار از چین، ژاپن و کره جنوبی، کشورهای این منطقه را با سیاست های واشنگتن همسو کند، این تلاش ها در میان تظاهرات های گسترده ضدآمریکایی مردم این منطقه با شکست مواجه شد.

نفوذ چین در آفریقا در کنار حمایت پکن از فعالیت های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی و تاکید بر بی نتیجه بودن تحریم ها علیه ایران همگی از مسائلی هستند که واشنگتن از آن راضی نیست.

برگزاری المپیک رسانه ها در پکن

در این میان امضای توافقنامه استراتژیک نظامی بین امارات و چین نیز حاکی از سرمایه گذاری چینی ها برای ورود به منطقه خاورمیانه با تضعیف غرب در این منطقه است.

برگزاری المپیک رسانه ها در پکن در سال 2009 میلادی و با حضور سیصد مدیر و نماینده خبرگزاری های برجسته جهان نیز از تحولات چین در حوزه فرهنگی و رسانه ای بود.

کد خبر 1009894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha