محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متاسفانه فرمول مراقبت از بیماران در بیمارستانهای دولتی کشور مربوط به 40 سال قبل است و همین امر باعث شده که تعداد پرستاران کشور یک سوم حداقل استانداردهای جهانی باشد.
کمبود پرستار در مراکز درمانی به خصوص در بخشهای ویژه بیمارستانها باعث می شود که پرستاران مجبور به تحمل کار بیشتر شده و در نتیجه آن خطاهای پرستاران در خدمت به بیماران افزایش یابد که منجر به بروز ناراحتی مردم می شود.
شریفی مقدم با اشاره به توسعه و پیشرفت علم پزشکی و انجام جراحیهای بزرگ و پیچیده و همچنین بروز بیماریهای نوپدید در دنیا گفت: این وضعیت باعث شده که نیاز بیماران به مراقبت پرستاری افزایش یابد. در نتیجه قرار بر این شد که وزارت بهداشت از سال 1384 اجازه داشته باشد که 14 هزار نیروی بهداشتی و درمانی را در مدت پنجسال جذب کند که 50 درصد این جذب شامل پرستار بوده است.
استرسهای شغلی و عوامل ناشی از شبکاری در حرفه پرستاری باعث شده که بیش از 70 درصد پرستاران بعد از 12 سال کار دچار آسیبهای شغلی شوند.
دبیرکل خانه پرستار با انتقاد از روند طولانی استخدام پرستاران در بخش دولتی که حدود یکسال زمان می برد افزود: میانگین دریافتی پرستاران پیمانی 300 هزار تومان است که این وضعیت باعث می شود پرستار به علت حقوق کم مجبور به ترک شغل شود.
شریفی مقدم با اعلام این مطلب که قبلا عنوان می شد پرستاران بخش خصوصی به دلیل دریافت حقوق کم استثمار می شوند گفت: اما امروز می بینیم که پرستاران بخش خصوصی در بیمارستانهای درجه یک دو برابر بخش دولتی حقوق می گیرند که این امر باعث شده پرستاران قبل از اینکه استخدام دولتی شوند ترک کار کرده و به سمت بیمارستانهای خصوصی بروند.
نظر شما