به گزارش خبرگزاری مهر، دومین نشست هیئت رئیسه فراکسیون سرمایهگذاری خارجی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران ،رییس کل بیمه مرکزی و مدیران سازمان سرمایه گذاری در محل دفتر ریاست مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن استقبال از تشکیل فراکسیون سرمایهگذاری خارجی، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی آماده است با اصلاح برخی از قوانین برای ارتقای سرمایهگذاری خارجی و فضای کسب و کار کشور، حضور بخش خصوصی را پررنگ کند.
لاریجانی عدم وجود بخش خصوصی توانمند را از جمله مشکلات فراروی اقتصاد کلان کشور دانست و افزود: تفاوت مزیتها و مشوقهای سرمایهگذاری خارجی کشورهای مختلف باید در مجلس و دولت مطرح شود تا بتوانیم در راستای تسهیلسازی سرمایهگذاری خارجی، گامهای مؤثر و اجرایی برداریم.
وی تبیین چشم انداز واقع بینانه برای فراکسیون سرمایهگذاری خارجی را با اهمیت توصیف کرد و یادآور شد: لازم است برنامه اولویت دار فراکسیون سرمایهگذاری خارجی مد نظر قرارگیرد تا مشکلات سرمایهگذاران خارجی حل شود.
استفاده از منابع مالی بینالمللی برای توسعه
سید شمسالدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اقتصاد وابسته به نفت ایران، تبعاتی را برای کشور به همراه داشته، این در حالی است که در گذشته دولت می توانست با منابع مالی حاصل از نفت، پروژه هایی را در سطح کشور اجرایی کند ولی هم اکنون با توجه به منابع محدود مالی بانکها و نرخ رشد پیش بینی شده در برنامه پنجم توسعه، این امکان کمتر شده، بنابراین باید از منابع مالی بین المللی بهویژه حضور بانکهای خارجی در کشور استفاده کرد.
حسینی ادامه داد: با توجه به اینکه در برنامه پنجم توسعه اقتصادی کشور تمام ظرفیتها برای ارتقای سرمایه گذاری خارجی پیش بینی شده است، از بین شیوه های متعدد تأمین مالی پروژه ها، سرمایهگذاری خارجی بهترین راه حلی است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر امور اقتصادی ودارایی کشورمان اظهار امیدواری کرد با تعاملات مثبت و سازنده وزارت امور اقتصادی ودارایی و مجلس شورای اسلامی، فراکسیون سرمایهگذاری خارجی بتواند زمینههای قانونی افزایش سرمایهگذاری خارجی در کشور را حل و فصل کند.
رقابت جدی کشورها برای جذب سرمایهگذاری
بهروز علیشیری رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با بیان این مطلب که در شیوه تأمین منابع مالی به روش فاینانس دولت مجبور است بازپرداخت تسهیلات را نیز تضمین کند، در حالی که در پروژه های سرمایه گذاری خارجی ریسک پروژه به عهده سرمایه گذار است، تصریح کرد: در پیست رقابتی بین المللی جذب سرمایهگذاری خارجی ، تلاشهای جدی کشورها در این زمینه وجود دارد .
علیشیری در ادامه افزود: کشورهای مختلف با ارائه مزیتها و بستههای تشویقی متعدد، از جمله معافیتهای مالیاتی، وامهای بلاعوض سعی در جذب سرمایهگذاری دارند.
معاون وزیر اقتصاد در ادامه بر همکاری مستمر دولت و مجلس برای فراهم کردن محیط مساعد سرمایهگذاری برای جذب سرمایهگذاران خارجی در حوزه های زیربنایی تاکید کرد و افزود: دولت و مجلس باید همکاری جدی با یکدیگر داشته باشند و به نحوی عمل کنند که زمینه جذب سرمایهگذاری در حوزههایی زیر بنایی نظیر راه آهن، نیروگاهها و غیره، نیز توسط سرمایهگذاران خارجی فراهم شود.
نظر شما