به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، علیرضا شجاعی در کنفرانس خبری توجیه برنامه های طرح هدفمند کردن یارانه ها، با تشریح وظایف وزارت بازرگانی در اجرای طرح تحول اقتصادی گفت: برای اجرای هر چه بهتر این طرح، شورای طرح تحول اقتصادی بازرگانی از شهریور ماه جاری در 8 بخش مجزا در قالب کمیسیون ها و کمیته ها فعالیت تخصصی خود را آغاز کرده است.
وی افزود: در این طرح اصلاح نظام توزیع به عنوان مهمترین مولفه اجرا بر عهده وزارت بازرگانی گذاشته است و وزارت بازرگانی نیز برای بهبود امور، برنامه ها و سیاست های کارآمدی را در دستور کار خود قرار داده است.
سیاست ذخیره سازی
مدیر کل روابط عمومی وزارت بازرگانی با بیان اینکه برنامه جامع تنظیم بازار در کمیسیون های سه گانه طرح تحول اقتصادی تنظیم شده است افزود: در قالب همین طرح، ذخیره سازی 13 کالای مهم و اساسی در دستور کار قرار گرفته است که اگر قیمت کالاها غیرمتعارف باشد کالاهای ذخیره ای جهت کاهش قیمت بازار عرضه خواهد شد تا مردم با مشقت مواجه نشوند.
بسته نظارتی
علیرضا شجاعی همچنین از طراحی بسته نظارتی و بازرسی خبر داد و گفت: این بسته های نظارتی با محوریت پیشگیرانه طراحی شده است که اگر نظارت اتحادیه ها جوابگو نباشد بازرسین بازرگانی نیز به موضوع ورود پیدا کرده و با قیمت های غیرمنصفانه برخورد خواهند کرد.
وی همچنین اضافه کرد که در قالب این طرح، دایره شمول کالاهای مشمول نظارت افزایش داده شده است.
شجاعی در عین حال از اصلاح شبکه توزیع در کشور خبر داد و افزود: برای این هدف، اتحادیه های کشوری در حال شکل گیری است و تا به حال 12 اتحادیه کشوری برای این منظور تشکیل یافته است.
شکار هزینه از کارخانه تا خانه
علیرضا شجاعی یکی از سیاست های اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در حوزه بازرگانی را شکار هزینه های پنهان از مزرعه تا منزل و از کارخانه تا خانه خواند و افزود: با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها هزینه های پنهانی و اسرافی مابین مزرعه و منزل و کارخانه و خانه کاهش خواهد یافت که این امر نهایتاً به کاهش قیمت تمام شده کالا می انجامد.
آخرین وضعیت صادرات و واردات
سخنگوی وزارت بازرگانی با اشاره به هدفگذاری صادرات در برنامه چهارم توسعه گفت: طبق برنامه چهارم توسعه که هم اکنون ماههای پایانی آن سپری می شود، قرار بود مجموع صادرات ما به 52.8 میلیارد دلار برسد که این رقم خوشبختانه هم اکنون با احتساب میعاناب گازی به 90 میلیارد دلار رسیده است که 180 درصد رشد در برنامه چهارم توسعه را نشان می دهد.
وی در عین حال میزان صادرات بدون میعانات گازی را 49.7 میلیارد دلار ذکر کرد.
شجاعی همچنین در خصوص میزان واردات سال جاری گفت: در 9 ماهه اول سال جاری 37 میلیارد دلار واردات به کشور صورت گرفته است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 42.5 میلیارد دلار بود که نسبت به سال گذشته پنج میلیارد دلار کاهش در واردات معادل 30 درصد کاهش را نشان می دهد.
وی یادآور شد: بیشترین صادرات به کشور عراق و بیشترین واردات از امارات بوده است.
ارتقاء توان نظارتی
صادق نجفی رئیس سازمان بازرگانی استان آذربایجان شرقی طی سخنانی با تشریح فعالیت های انجام گرفته در سطح استان در خصوص آماده سازی فضای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها گفت: برای این کار زیرساخت ها مهیا شده است وبا صنوف هماهنگی لازم صورت گرفته است و سیستم کارت هوشمند و توزیع الکترونیکی و همچنین ثبت سفارش الکترونیکی با امضای دیجیتالی راه افتاده است و برای تجار کد رهگیری صادر شده است و بیش از 55 هزار قلم کالا دارای کد ملی و کدشناسه شده است که این موضوع توان نظارتی بازرگانی را برای کنترل قیمت ها بالا می برد.
ذخیره سازی کافی
نجفی همچنین از ذخیره سازی انبوه کالاهای مورد نیاز مردم در استان خبر داد و افزود: این ذخیره سازی با دقت و سیاست اصولی انجام گرفته تا موجب تورم نشود.
وی اضافه کرد؛ علاوه بر کالاهای ضروری، حدود 5 هزار تن میوه برای مصرف استان دخیره شده است که این اقلام نزدیک عید برای کنترل قیمت ها روانه بازار خواهد شد و مردم در آستانه عید از بابت میوه نباید نگران افزایش قیمت ها باشند.
گفتنی است در این جلسه نقش رسانه ها در ایجاد آرامش در مردم مهم دانسته شد واز اصحاب رسانه خواسته شد با ایجاد فضای فرهنگی مناسب، مردم به سمت مصرف کالاهای با کیفیت سوق داده شوند.
نظر شما