به گزارش خبرنگار مهر، بابک افقهی امروز در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر رتبه دو در تهران گفت: آمار 11 ماهه صادرات غیر نفتی نشانگر صادرات 22.5 میلیارد دلار کالا با احتساب میعانات گازی است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزشی 4.8 دهم درصد و به لحاظ وزنی 33 درصد رشد داشته است.
معاون وزیر بازرگانی افزود: آمارهای 11 ماهه گذشته در صادرات غیرنفتی بدون احتساب میعانات گازی نشانگر 18.6 میلیارد دلار است که به لحاظ ارزشی 11 درصد و به لحاظ وزنی 38 درصد رشد داشته است.
وی گفت: در 11 ماهه گذشته از سال جاری 3 هزار و 160 قلم کالا به 160 کشور دنیا صادر شده، این در حالی است که در بخش صدور خدمات فنی و مهندسی بیش از 2 میلیارد و 750 میلیون دلار در قالب 63 قرارداد صدور خدمات فنی و مهندسی به 14 کشور دنیا صورت گرفته است.
به گفته افقهی، 54 درصد صادرات کشور با ارزش افزوده بالا 14 درصدبا ارزش افزوده پایین 32 درصد ، با ارزش افزوده متوسط صورت گرفته است. این در حالی که سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی تجارت در کشور وظیفه دارد در جهت ارتقا سهم صادرات در حوزه سیاستگذاری کلان گام بردارد.
وی با اشاره برگزاری مراسم تجلیل از صادر کنندگان برتر رتبه 2 خاطرنشان کرد: برگزاری برای گسترش تولید و معرفی الگوهای توسعه صادراتی صورت گرفته و بر این اساس از 36 صادر کننده تجلیل به عمل می آید.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بر این اساس در گروه کالایی صنایع و معادن 19 بنگاه ، در گروه کالایی کشاورزی و صنایع غذایی 15 بنگاه در حوزه بازرگانی عمومی یک بنگاه و در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی 2 بنگاه مورد تجلیل قرار می گیرند.
افقهی با اشاره به کاهش میزان صادرات کشورهای توسعه یافته به طور متوسط به میزان 13.6 درصد در سال 2009 خاطرنشان کرد: علیرغم این آمارها صادرات ایران کاهش نداشته است.
وی اظهار داشت: یکی از پیش شرط های اساسی برای توفیق در صادرات توجه به رقابتی شدن در عرصه تولید است و از سوی دیگر باید فضای کسب و کار را نیز رقابتی کرد.
معاون وزیر بازرگانی افزود: اگر بخواهیم در موضوع صادرات موفق باشیم باید کالای با کیفیت تولید کرده، هزینه های تولید را در حوزه تولید صادرات گرا کاهش داده و در بخشهایی که مرتبط با تحقیق و توسعه است به گونه ای سرمایه گذاری کنیم که پژوهش ها به تجاری سازی تولید کمک کند.
وی با مطرح کردن این انتظار از صادرکننده ها که باید با شیوه بازاریابی نوین سد حضور در بازارهای هدف را بشکنند، تاکید کرد: از سوی دیگر بخش صادرات باید بر روی برندسازی کار کنند و در این راستا، سازمان توسعه تجارت نیز موظف است از برنامه های ترویجی بخش خصوصی در حوزه تجارت خارجی حمایت به عمل آورد.
به گفته افقهی چارچوبهای بسته حمایت از صادرات در دولت در حال نهایی شدن و تصویب است. وی گفت: به طور قطع صادرکنندگانی که از این پس در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر مورد تقدیر قرار می گیرند تنها از منظر قدرمطلق صادرات مورد ارزیابی قرار نمی گیرند بلکه باید مشارکت در برندسازی و توسعه مراکز تحقیق و توسعه را نیز در دستور کار قرار دهند.
افقهی افزود: در فضای کسب و کار کنونی اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به عنوان فرصت ، تهدید یا چالش مطرح می شود. در حالی که ما این امر را برای توسعه فضای رقابتی فرصت تلقی می کنیم.
وی درپایان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها فرصت بی بدیلی برای شکستن بندهایی دانست که هم اکنون به پای صادرات بسته شده است اما دولت تمهیداتی را برای گذر از دوره اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در نظر گرفته است.
نظر شما