به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، فیصل مرداسی پیش از ظهر سه شنبه در آئین گشایش سومین جشنواره ملی گره زرین در تبریز اظهار داشت: تولیدات ایران در فرش به کشورهای آلمان، اروپا، آمریکا، روسیه اوکراین و حوزه خلیج فارس ارسال میشود که امید است در سال 89 این رقم به 500 میلیون دلار برسد.
وی افزود: قالی ایران دارای سه عنصر محیط زیست یا طبیعت، بازگشت به طبیعت و هنر در عرصه بینالملل است و لذا جایگاه آن در جهان باید افزایش ارتقا یابد.
وی اظهار داشت: بازار بینالمللی قالی طی 10 سال اخیر از نظر وزنی به شدت کوچک شده است و از 40 هزار تن به 26 هزار تن رسیده که کاهش هفت درصدی سالانه در کل مبادلات قالی را نشان میدهد.
مرداسی افزود: در این مدت رکودی به وجود آمده که از حیث زمان طولانی بوده و باید تلاش مضاعفی صورت پذیرد تا قالی از این فضای رکود خارج شود.
وی گفت: عمده ضعف تولید قالی در شرایط فعلی بازار، سفارشپذیری است زیرا بیشترین تولید ما به طور غیرمتمرکز و در منازل انجام میشود.
مرداسی اظهار داشت: مشکلات قانونی کارگاههای متمرکز قالی با تدوین آییننامههای اجرایی تقریبا حل شده و این مجتمع ها در تولید استاندارد، افزایش قدرت سفارش پذیری، رفع موانع تولید غیرمتمرکز و پاسخگویی به مشتریان میتوانند نقش بسزایی داشته باشند.
وی گفت: مرکز ملی فرش ایران به دنبال آن هست تا به لحاظ فرهنگی مجتمعهای متمرکز را توسعه و گسترش داده و فعالان این حوزه را مورد تشویق قرار دهند ضمن اینکه مخالف تولید غیرمتمرکز نیست و بر آن است تولید غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز را ساماندهی کند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: بر این اساس همکاری و تعامل مرکز ملی فرش با کلیه دست اندرکاران قالی میتواند راهگشا باشد که البته نیازمند عزمی ملی است.
وی به بالا بودن نرخ بیگاری در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: هنر صنعت قالی میتواند علاوه بر اشتغالزایی در ارزآوری نیز موثر باشد.
نظر شما