به گزارش خبرنگار مهر، تماشاخانه ایرانشهر یکی از تازه تأسیسترین سالنهای حرفهای تئاتر ایران است که توسط شهرداری تهران در مجاورت خانه هنرمندان ایران احداث شد و اوایل سال 88 مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
تماشاخانه ایرانشهر با دو سالن شماره یک و دو و با فضا و امکانات مناسب یکی از استانداردترین سالنهای تئاتری کشور است.
یکی از نقاط قوت تماشاخانه ایرانشهر طی یک سال فعالیت آن برنامهریزی مناسب برای حرکت این سالن تئاتری به سمت تئاتر خصوصی است. مجید جوزانی مدیر تماشاخانه ایرانشهر که خود از هنرمندان و اهالی تئاتر است در سال 88 توانست توجه بسیاری از هنرمندان شناخته شده و برجسته تئاتر را به تماشاخانه ایرانشهر معطوف کند تا این هنرمندان آثار خود را در یکی از سالنهای ایرانشهر به صحنه ببرند.
سالهاست که در تئاتر کشور صحبت از حرکت به سمت تئاتر مستقل و خصوصی میشود و این در حالی است که این بحث تنها در قالب تئوری باقی مانده و عملکرد خاصی از طرف اداره کل هنرهای نمایشی برای حرکت به این سمت دیده نشده است. اما تماشاخانه ایرانشهر طی یک سال گذشته توانست قدمهایی را برای رسیدن به این هدف بردارد.
برنامه ریزی برای اجرای آثار با سطح کیفی بالا، بکارگیری توان گروه نمایشی برای جذب مخاطب، تأمین هزینههای گروه و اجرای اثر از طریق فروش گیشه نمایش، جذب اسپانسر جهت تبلیغ اجراهای نمایشی در سطح شهر از جمله فعالیتهایی بود که با همت مدیر تماشاخانه ایرانشهر صورت گرفت.
اجرای آثار هنرمندانی چون رضا بابک، امیررضا کوهستانی، آروند دشتآرای، صابر ابر، حسن معجونی، رضا حداد، حمید مظفری و همایون غنیزاده باعث شد تا مخاطبان و تماشاگران بسیاری برای اولین بار قدم در سالنهای تماشاخانه ایرانشهر بگذارند که این امر قدم مؤثری در جذب مخاطبان و تماشاگران تئاتری بود.
البته همچون مجموعه تئاتر شهر برخی آثار نمایشی ناموفق هم در سالنهای یک و دو ایرانشهر به صحنه رفتند که این امر باعث تدوین آییننامه اجرای آثار نمایشی توسط مجید جوزانی مدیر تماشاخانه ایرانشهر شد. طبق این آییننامه کف و سقف اجرای هر اثر نمایشی بنا به موفقیت آن در جذب مخاطب و فروش گیشه با در نظر گرفتن سطح کیفی اثر تعیین میشود.
استفاده از آییننامه اجرا در سال 89 و همچنین دعوت از هنرمندان و چهرههای شناخته شده سینما و تئاتر برای تولید و اجرای آثار نمایشی از برنامههای ویژهای است که مدیریت تماشاخانه ایرانشهر در دست انجام دارد. طبق گفتههای جوزانی قرار است از مشارکت مطبوعات و رسانههای مختلف نیز برای تولید و اجرای آثار نمایشی استفاده شود.
شاید تماشاخانه ایرانشهر تا رسیدن به تئاتر مستقل و خصوصی راهی دراز پیش رو داشته باشد ولی عملکرد یک سال گذشته این سالن تئاتری نشاندهنده حرکت درست به سمت دست یافتن به تئاتر مستقل است. البته نباید این روند تنها در تماشاخانه ایرانشهر شکل بگیرد بلکه باید سالنهای تابعه ادارهکل هنرهای نمایشی هم حرکت به سمت تئاتر خصوصی و مستقل را در دستور کار خود قرار دهند.
حسین پارسایی مدیرکل هنرهای نمایشی در جلسه تودیع و معارفه مدیر تالار هنر در اسفندماه 88 اعلام کرد که یکی از اهداف متولی تئاتر ایران واگذاری مسئولیت به هنرمندان و فعالیت مستقل سالن های تئاتری تابعه است. نباید این واقعیت را نادیده گرفت که واگذاری مسئولیت به هنرمندان و درگیر کردن آنها در تصمیمات اجرایی میتواند قدمی مؤثر برای داشتن تئاتر خصوصی و مستقل باشد.
نظر شما