سرتیپ دوم پاسدار محسن بیگی در گفتگو با خبرنگار مهر در نور اظهار داشت: این دسته از رانندگان با نزدیک شدن به شهرها با همان سرعت در جاده بدون توجه به علائم راهنمایی و رانندگی، پدیدآورنده حوادث رانندگی شدند.
وی افزود: حدود 43 درصد تصادفات جاده ای در فواصل بین شهرها رخ داده است.
وی تصریح کرد: 69 درصد تصادفات در راه های اصلی، هشت درصد در راه های روستایی و 23درصد در راه های فرعی بوده است.
وی با اشاره به اینکه در تعطیلات نوروزی ناوگان حمل و نقل عمومی تنها بیش از دو درصد در تصادفات جاده ای سهم داشته است، تاکید کرد: بخش عمده ای از تصادفات جاده ای به وسایل نقلیه سواری و وانت اختصاص داشت.
بیگی با بیان اینکه امسال حجم سفرها نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد داشته است، گفت: با افزایش این میزان سفر انتظار می رفت تعداد تصادفات نیز افزایش یابد اما در مقابل تصادفات جاده ای 9درصد نسبت به نوروز سال گذشته کاهش داشته است.
رئیس پلیس راه کشور اظهار داشت: با توجه به رشد 26 درصدی حجم سفرهای نوروزی در این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته در مقابل، تصادفات جاده ای منجر به فوت، 42 درصد و تصادفات خسارتی 11 درصد کاهش داشته است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه رانندگان چه مواردی را در برگشت از سفر باید توجه داشته باشند، افزود: رانندگان باید برنامه ریزی درستی از محل حرکت و مقصد پیش گیرند تا برای رسیدن به مقصد هیچ نوع عجله و شتابی نداشته باشند.
بیگی با اعلام اینکه در روزهای پایانی تعطیلات نوروزی بار ترافیکی افزایش می یابد، گفت: رانندگان با برنامه ریزی مدون از نظر زمانی، مکانی و تعیین مسیرهای حرکت همچنین استراحت در طول مسیر می توانند سفر ایمن و راحت تری داشته باشند.
وی با تاکید براینکه خستگی و خواب آلودگی هنگام رانندگی سهم بسزایی در حوادث رانندگی دارد، بیان داشت: رانندگان برای آسایش سفر ضمن رعایت فاصله طولی، اصول و نکات ایمنی و توجه به جلو از انحراف به چپ، سرعت و سبقت غیرمجاز و استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی به طور جدی خودداری کنند.
وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه برنامه های پلیس راه در سال همت مضاعف و کار مضاعف چگونه است، اذعان داشت: تمام توانمندی های انسانی، تجهیزات و امکانات با تعامل سازمان های مرتبط جاده ای در جهت برقراری امنیت ترافیکی، آسایش رانندگان، سرنشینان وسایط نقلیه عمومی و شخصی در معابر و راه های مواصلاتی کشور بکارگرفته می شود.
وی ادامه داد: از تمامی امکانات و ظرفیت های موجود برای کاهش حوادث جاده ای و پیشگیری از تصادفات و ارتقای سطح آموزش نیروها و آگاهی مردم برای رعایت اصول و نکات ایمنی و راهنمایی و رانندگی استفاده خواهد شد.
رئیس پلیس راه کشور خاطرنشان کرد: کنترل سرعت و ناوگان حمل و نقل عمومی با تعامل سازمان های مرتبط با استفاده از تجهیزات الکترونیکی در مسیر جاده ها طول سال در دستور کار قرار می گیرد.
نظر شما