به گزارش خبرنگار مهر، براساس آمار سازمان ثبت احوال، در سال 1388، 359 هزار و 723 واقعه فوت به ثبت رسیده است که نسبت به سال 1387، 6.5 درصد کاهش داشته است.
همچنین نسبت جنسی فوت در سال 88، 122 مرد در مقابل یکصد زن بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته آن، پنج نفر در گروه مردان افزایش یافته است.
این در حالی است که نسبت جنسی تولد در پسران نیز بالاتر از دختران است یعنی در ازای 106 پسر، صد نوزاد دختر متولد شده اند، به شکلی که در سال گذشته در مقابل تولد 636 هزار و 746 پسر، 603 هزار و 513 دختر متولد شده اند.
سازمان بهشت زهرای تهران پیش از این اعلام کرده بود علت مرگ بیشتر مردان، سکته قلبی در بین آنهاست.
طبق آمار وزارت بهداشت و درمان کشورمان، شایعترین سرطان در مردان ایرانی سرطان پوست و سپس معده، مثانه، پروستات، روده، مری، خون و ریه است |
مرکز پزشکان ایران |
مرکز پزشکان ایران نیز شایع ترین علل مرگ مردان ایرانی نسبت به زنان را بیماریهای قلبی عنوان کرده است. طبق بررسیهای انجام شده فشارخون بالا، کلسترول، اضافه وزن، عدم تحرک، مصرف ناکافی سبزی و میوه و مصرف دخانیات به ترتیب نقش بیشتری در ابتلا به بیماریهای قلبی داشتهاند.
تحقیقات این مرکز نشان داده است که احتمال مرگ مردان بر اثر رانندگی بیشتر از زنان است چرا که مردان بیش از زنان از رانندگی لذت میبرند. علاوه بر حوادث رانندگی، سایر سوانح منجر به مرگ نیز در مردان بیشتر مشاهده میشود.
از دیگرعلل مرگ و میر در ایران انواع بیماری سرطان است. طبق آمار وزارت بهداشت و درمان شایعترین سرطان در مردان ایرانی سرطان پوست و سپس معده، مثانه، پروستات، روده، مری، خون و ریه است. در حالی که در آمریکا و اروپا شایعترین سرطان در مردان سرطان ریه، پروستات و روده است.
همچنین رژیم غذایی نامناسب میتواند عاملی برای سرطانهای دستگاه گوارش و دستگاه ادراری تناسلی باشد. همین طور سیگار در ۹۰ درصد موارد، عامل مرگ ومیرهای ناشی از سرطانهای دستگاه تنفسی است.
بیماری قند نیز یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در مردها است به طوری که بنا به اعلام مرکز پزشکان ایران یک سوم از مردان مبتلا به دیابت، از بیماری خود بیخبرند و خیلی از آنها تا زمانی که عوارضی نظیر ناتوانی جنسی، صدمات عصبی (به طور مثال درد یا بیحسی در پاها یا دستها)، مشکلات بینایی و بیمارهای کلیوی در آنها بروز نکند، از وجود بیماری بیاطلاع هستند.
نظر شما