به گزارش خبرنگار مهر در قم، علی وطنی ظهر دوشنبه در جشن شکرگزاری با سوادی در 111روستا و دو شهر استان قم از باسوادی 8 هزار نفر در نهضت سواد آموزی طی سال گذشته خبر داد و گفت: معتقدیم از منظر فرهنگی جشن شکرگزاری باسوادی از خود کفایی گندم نیز مهمتر است.
وی با بیان این که چند ملاک برای اعلام پایان بیسوادی داریم گفت: در گروه سنی 10 تا 49 سال باید 97 درصد مردم باسواد و تمامی افراد بیسواد شناسایی اسمی شوند که در قم تمامی این ملاکها محقق شده است.
وطنی خاطر نشان کرد: خوشبختانه استان قم از لحاظ شاخصهای انسانی وضعیت خوبی دارد و بر اساس آمار، 92 درصد از حاضرین کلاسهای نهضت سوادآموزی استان قم در سال 88 جزو گروه سنی 10 تا 59 سال بودهاند.
وی افزود: از نظر ما استان قم از زیرساختهای لازم جهت رسیدن به نرخ باسوادی بالای 97 درصد-تا پیش از اتمام سال90 برخوردار است.
فعالیت های نهضت سوادآموزی در راستای مبارزه با بیعدالتی است
قائم مقام نهضت سوادآموزی با اشاره به این که نهضت سوادآموزی در رفع محرومیتهای جنسی و جغرافیایی از مردم درزمینه سوادآموزی موثر بوده است گفت: فعالیتهای نهضت سوادآموزی در راستای مبارزه با بیعدالتی است.
وطنی اظهار داشت: در اول انقلاب اختلاف نرخ باسوادی بین مردان و زنان 24 درصد و بین شهر و روستا 35 در صد بود که در حال حاضر به ترتیب به 8 و 13 درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: این کاهش تفاوتهای جنسی و مکانی یکی از نمونههای رفع تبعیض است که به همت نهضت سواد آموزی تحقق یافته است.
قائم مقام نهضت سواد آموزی ادامه داد: کارگر و کشاورز ما بدون سواد هرگز نمیتواند کارایی مناسبی داشته باشد و ما نخواهیم توانست این خواسته رهبری را محقق کنیم.
وی برای تأیید نظر خود به نتایج تحقیقی که توسط بانک جهانی انجام شده بود استناد کرد و گفت: بانک جهانی در 18 کشور جهان تحقیقی را انجام داد و به این نتیجه رسید که در تمامی این 18 کشور کارگر یا کشاورزی که 4 کلاس سواد داشته است 8.7 بهره وری بالاتری را نشان داده است.
قم - خبرگزاری مهر: قائم مقام نهضت سوادآموزی کشور از باسوادی هشت هزار نفر توسط این مرکز در سال گذشته خبر داد.
کد خبر 1066950
نظر شما