حمید علیخانی در گفتگو با مهر گفت: با توجه به تغییر در نگرشهای اقتصادی در دو سه سال اخیر و حاکم شدن رویکرد پیاده سازی اصل 44 قانون اساسی، میزان ذخیره سازی دولتی کالاها کاهش یافته و هم اکنون ذخیره سازی ها به سمت بخش خصوصی اقبال نشان داده است.
معاون وزیر بازرگانی افزود: بر این اساس، امسال 70 درصد کار ذخیره سازی گندم که یکی از کالاهای استراتژیک در کشور به شمار می رود، به بخش خصوصی سپرده شده است.
وی تصریح کرد: در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و در بحث ذخایر استراتژیک که حفظ و نگهداری آن به عهده دولت است، نقش آفرینی بخش خصوصی را اجتناب ناپذیر دانست. بالاخره ذخایر باید مورد استفاده واقع شود، چراکه هر کالایی تاریخ مصرف دارد و برای تجدید ذخیره ها نیازمند مصرف هستیم، لذا این برای دولت سخت است که کالاها را زیر کلید خود قرار دهد و اگر شرایط برای عرضه آن فراهم نشد، آن را دور بریزد.
به گفته علیخانی، وزارت بازرگانی امروز با بخش خصوصی به توافق رسیده است که با تسهیلات بانکی کار ذخیره سازی کالا به بخش خصوصی سپرده شود. هم اکنون نیز عملا ذخایر بخش خصوصی همان ذخایر دولت هستند و تنها وظیفه یک ذخیره سازی مطمئن برای کالاهای استراتژیک به عنوان وظیفه دولت باقی می ماند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران خاطرنشان کرد: وضعیت ذخایر کالاهای استراتژیک برای سال 89 بسیار مطلوب است. دولت در این زمینه ذخایر خوبی را در اختیار دارد اما باید توجه داشت که ذخیره سازی کالاهای اساسی در حال حاضر مطابق با شیوه ای که در دهه 70 وجود داشته است، صورت نمی گیرد. در آن زمان دولت برای خود بافری درست می کرد؛ اما هم اکنون بخش خصوصی تقویت شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیاز نیست که دولت بر روی موضوع ذخیره کردن کالاها چنبره بزند، بلکه باید در حدی ذخیره سازی صورت دهد که بتواند تکاپوی برآورده کردن نیازهای اولیه مردم را داشته باشد؛ اما ذخایری که در روغن، برنج، شکر و گندم که عموما کالاهای کلیدی و استراتژیک هستند، به میزان استراتژیک از سوی دولت صورت می گیرد.
علیخانی گفت: به طور قطع دولت ذخایر مطمئن را در اختیار دارد و ذخیره سازی برای 13 قلم کالا صورت می پذیرد.
نظر شما