سید حسن موسوی چلک در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سال 87 بیش از 52 هزار تماس تلفنی با خط 123 اورژانس اجتماعی کشور برقرار شده گفت: این تعداد در 10 ماهه اول سال 88 به بیش از 208 هزار تماس رسیده که نشانه اعتماد مردم به اورژانس اجتماعی است.
وی گفت: 60 درصد از تماس گیرندگان با 123 برای راهنمایی به مراکز و یا کارشناسان مربوط ارجاع داده شده اند و در 40 درصد مابقی نیز نیاز به مداخله بوده که این اقدام انجام شده است.
موسوی با بیان اینکه 17 درصد از تماسگیرندگان با خط تلفن 123 اورژانس اجتماعی را مددجویان تشکیل داده اند گفت: بر اساس آمار، 23 درصد از تماس گیرندگان اعضای خانواده، 23 درصد همسایگان، 15 درصد اقوام و 19 درصد سایر افراد و ارگانها بودهاند.
موسوی افزود: اکنون مهمترین چالش در اورژانس اجتماعی در دست نداشتن احکام قضائی (ضابط قضائی) است چرا که به هنگام برخورد با موارد تخلف همانند کودک آزاری نمی توانیم با شخص خاطی برخورد کنیم و باید پرونده مذکور به دادسرا ارجاع شود در حالی که کارشناس آسیبهای اجتماعی می تواند به عنوان ضابط قضائی از ورود پرونده های کودک آزادی و خشونتهای خانگی به دادسراها و دادگاهها جلوگیری کند.
وی گفت: چنانچه ضابط قضائی تشخیص دهد آسیب اجتماعی یا خشونت اعضای خانواده جان شخصی را تهدید می کند می تواند وارد عمل شود و نیازی به کلانتری و دادگاه نیست.
مدیر کل آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه نباید برای هر مسئله کوچکی به کلانتری و دادسرا مراجعه کرد، تاکید کرد: مراجعه به دادگستری باید جزو آخرین مراحل باشد چرا که بازگشت یک آسیب دیده اجتماعی که سر از زندان و دادگاه در می آورد به مراتب سخت تر از آسیب دیده ای است که در خانه و جامعه زندگی می کند.
نظر شما