به گزارش خبرنگار مهر غدیرمهدوی با اشاره به رابطه مستقیم توسعه اقتصادی با توسعه بیمه عمر گفت: بیمه های عمر ویژگی های خاصی دارد که بارزترین آن فاصله زمانی قابل توجه بین زمانی که حق بیمه پرداخت می شود و زمان پراخت خسارت است که معمولا طولانی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی و دانشکده بیمه با اشاره به تحقیق میدانی درباره میزان تمایل عموم مردم به بیمه های عمر با پخش بیش از هزار پرسشنامه اظهارداشت: ذخایر بیمه های عمر در شرکتهای بیمه معمولا قابل توجه است.
وی ادامه داد: سرمایه شرکتهای بیمه عمر تخصصی و بزرگ در دنیا معمولا برابر با بانکهای بزرگ است و این سرمایه برای اقتصاد کشورها مهم است زیرا باعث افزایش سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال می شود.
این کارشناس صنعت بیمه از ویژگی دیگر این بیمه به تخفیف های مالیاتی اشاره کرد و گفت: مالیات بر ارث، رقم قابل توجهی است که با استفاده از بیمه عمر مشمول معافیتهای مالیاتی خواهد شد.
مهدوی آرامش فکری را دیگر ویژگی بیمه عمر دانست و افزود: در بیش از 20 تا 30 تحقیق، رابطه مستقیم توسعه اقتصادی با توسعه بیمه عمر مشخص شده است.
وی در توضیح وضعیت بیمه عمر در ایران گفت: ضریب نفوذ بیمه کشور ما 1.3 درصد است اما این رقم در دنیا 7.1 است که از این میزان 6.5 درصد متعلق به بیمه عمر است به این ترتیب ضریب نفوذ بیمه عمر در ایران 0.1 درصد است در حالی که در دنیا این رقم حدود 4 درصد و سرانه متوسط حق بیمه عمر در دنیا 370 دلار و در ایران کمتر از 4 دلار است.
مهدوی در ادامه تصریح کرد: این کار تحقیقی شامل 1200 پرسشنامه بود که در استانهای تهران، مازندران و آذربایجان شرقی به عنوان نمونه توزیع شد و تاثیر عوامل اقتصادی- اجتماعی و روان شناختی بر تقاضای بیمه عمر بررسی شد.
وی در تشریح برخی نتایج جالب این تحقیقات ادامه داد: عواملی مثل اعتقاد بر این که فرد تا 65 سالگی دچار بیماری حاد شود بیشترین تاثیر را بر تقاضای بیمه عمر داشت و سن فرد دومین عامل موثر بر انتخاب این بیمه بود. همچنین پیش بینی فرد از سلامتی خود رابطه منفی معنا داری با تقاضای بیمه عمر داشت.
وی ادامه داد: تقاضای بیمه عمر عمدتا در ایران به این صورت مدیریت شده که از طریق دوستان و آشنایان بوده و تبلیغ شرکتهای بیمه تاثیرگذار نبوده است.
این مدرس دانشگاه درباره نکته جدی بازار بیمه عمر در ایران گفت: ریسک گریزی فرد بر مبنای ارزیابی فرد، تاثیر منفی بر احتمال خرید بیمه عمر دارد و در ایران افرادی که ریسک گریزترند کمتر بیمه عمر را انتخاب می کنند زیرا نوع قراردادهای بیمه عمر در ایران در درون خود ریسک دارد که باعث گریز مردم از آن می شود. این تحقیق در ژاپن هم انجام شد و در این کشور افراد ریسک گریز بیمه عمر را بیشتر انتخاب می کنند.
نظر شما