طی استفتاء خبرنگار مهر از دفتر آیت الله مکارم شیرازی در رابطه با مس قرآن از سوی روشندلال ، تأکید شد: روشندلان نیز هنگام قرائت قرآن از آنجا که لازم است دست روی آیات قرآن بگذارند باید وضو داشته باشند.
همچنین در استفتائی که از دفتر آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید صورت گرفت نیز مسئله وضو داشتن روشندلال هنگام قرائت قرآن مورد تأکید قرار گرفت.
دفتر آیت الله حسین نوری همدانی نیز در پاسخ به این استفتاء یادآور شد وضو برای روشندلان هنگام مس قرآن واجب است.
نابینایان براى خواندن از خط برجسته اى به نام بریل که با لمس انگشتان خوانده مى شود استفاده می کنند، این خط از نقاط ششگانه تشکیل شده است، اما با این وجود نابینایان در موقع فراگیرى قرائت قرآن، و در وقت لمس اسامى مقدس که با خط برجسته نوشته شده باید وضو داشته باشند، همچنین در برخی منابع پوشش دستکشهای پلاستیکی نیز برای قرائت قرآن مورد اشاره قرار گرفته است.
در چند سال اخیر انتشار قرآن به خط بریل، زیارت عاشورا و کتابهای مهدوی به خط بریل برای بهره مندی معنوی روشندلان از معارف ناب اسلامی قوت گرفته است. به طوری که در سالهای اخیر روند تصحیح این قرآنها با دقت بیشتری مدنظر بوده است، چرا که قرآن به خط بریل که از سالهای گذشته وجود داشته خالی از غلط نبوده است، این روند تا جایی پیشرفته است که قرآن هر از گاهی با ترجمه های مختلف برای روشندلان به خط بریل منتشر می شود.
هر سلول بریل از شش نقطه تشکیل شده که در یک مستطیل به صورت دو ستون سه نقطهای کنار هم قرار میگیرند. هر سلول میتواند دو حالت برجسته یا غیر برجسته داشته باشد که جایگشت این دو حالت در شش نقطه در مجموع 64 حالت مختلف را ایجاد میکند. بدین ترتیب امکان نوشتن کلیه حروف الفبا، اعداد و علایم ریاضی، همچنین علایم نگارشی چون ویرگول، نقطه فراهم می شود.
نظر شما