۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۵۵

مهر گزارش می دهد/

خرمای پارسال بم در سردخانه ها انبار است/ محصولات جدید در راه

خرمای پارسال بم در سردخانه ها انبار است/ محصولات جدید در راه

کرمان - خبرگزاری مهر: با وجودیکه تنها سه ماه به آغاز برداشت خرما از نخلستانهای بم باقیمانده است، 60 درصد خرمای سال گذشته بم همچنان در سردخانه های این شهرستان انبار شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، شهرستان بم یکی از قطبهای تولید خرما در کشور است که به دلیل کیفیت بالا، خرمای این شهرستان از اقبال بالایی برای مصرف در بازار برخوردار است.

خرما سهم بالایی از اشتغال کشاورزان و اقتصاد این شهرستان را به خود اختصاص داده است و با وجود بروز خشکسالیهای سالهای اخیر و آفتهای همچون زنجره خرما و پدیده خشکیدگی خوشه خرما به دلیل گرمای بیش از حد هوا در نخلستانهای بم، در سالهای اخیر با تشکیل خوشه صنعتی خرما اقدامات مناسبی درخصوص حمایت از این محصول صورت گرفته است.

اما در سال جاری با وجودیکه تنها سه ماه به آغاز برداشت خرما باقیمانده است خرمای برداشت شده از محصول سال گذشته کشاورزان بمی همچنان در سردخانه های این شهرستان باقیمانده و فروش نرفته است.

این درحالی است که  سالانه از 16 هزار هکتار نخیلات بارور در شهرستان بم به طور متوسط 120 هزار تن خرما برداشت می شود.

خرماکاران بمی نیازمند حمایت هستند

یکی از سردخانه داران بمی در این خصوص می گوید: 70 درصد خرمایی که از سال گذشته در بم خریداری و در سردخانه انبار کرده ایم همچنان باقیمانده است و این درحالی است که تا سه ماه آینده فصل برداشت محصول جدید آغاز می شود و برای انبار کردن محصول جدید با مشکل کمبود جا مواجه می شویم.

وی گفت: این مشکل تنها در سال جاری روی داده است اما در سالهای قبل با حمایت دولت و خرید توافقی محصول خرما در سردخانه ها باقی نمی ماند و به نظر می رسد درحال حاضر نیز تنها راه حل این مشکل و فروش خرما و ارائه به بازار خرید توافقی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اقتصاد بم وابسته به محصول خرماست حل این مسئله باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

برداشت خرما همزمان با ماه مبارک رمضان بوده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمان نیز دلیل اصلی انبار شدن محصول در سردخانه ها را کاهش میزان خرید خرما ذکر کرد و گفت: عمده خرید خرما توسط مسلمانان برای استفاده در ماه مبارک رمضان صورت می گیرد.

محمد تکلوزاده افزود: سال گذشته بیشتر محصول خرما در ماه مبارک رمضان و بعد از این ماه برداشت شد که همین مسئله موجب شد، خرید محصول کاهش یابد.

وی افزود: به همین دلیل میزان صادرات و فروش خرما کم شده و مقداری از خرما در سردخانه ها باقیمانده است.

مسئول خوشه صنعتی خرما در بم نیز گفت: برای حل مشکل انبار شدن محصول خرمای سال گذشته قصد داریم در آینده نزدیک در خصوص تبلیغات و بازاریابی خرما بم در کشور و حتی سایر کشورهای خریدار خرما اقدام کنیم.

مقداد تکلو اضافه کرد: میزان صادرات خرمای بم نیز باید با برنامه ریزی مناسب افزایش یابد.

وی گفت: باید در خصوص استفاده از خرما در وعده های غذایی نیز در کشور فرهنگ سازی لازم انجام شود.

لزوم ورود سازمان تعاون روستایی

فرماندار بم نیز در این زمینه خواستار همکاری تعاون روستایی شد و گفت: 70 هزار تن خرمای سال گذشته همچنان در سردخانه های بم موجود است.

حسین شایق افزود: با توجه به اینکه سازمان تعاون روستایی 11 هزار فروشگاه در سطح کشور دارد می تواند با در معرض فروش قراردادن این خرماها مشکل کشاورزان را کمتر کند.

وی با اشاره به سال همت مضاعف و کار مضاعف گفت: با همکاری دستگاههای مختلف می توان محصول خرما را برای فروش در کشور عرضه و مشکلات اقتصادی کشاورزان را حل کرد.

کد خبر 1077245

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha