به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر که اخیرا پس از یک عمل جراحی موفق در آلمان، به مصر بازگشت، در اولین سخنرانی خود مخالفانش را تهدید کرد.
مبارک درباره تبدیل شدن تحرکات سیاسی موجود در صحنه مصر به آنچه آن را از هم گسیختگی خواند که مصر را در معرض خطرات شکست و نابودی قرار می دهد، هشدار داد و با نامیدن مخالفان خود به "کسانی که فقط شعار می دهند" از آنها خواست به جای این کار برای یافتن راه حلهای عملی برای مشکلات شهروندان تلاش کنند.
مبارک 82 ساله که مارس گذشته از یک عمل جراحی در آلمان جان سالم به در برد، در مراسمی که به مناسبت روز کارگر برگزار شد، گفت : همچنان به اصلاحات سیاسی پایبند هستیم و از انتخابات سالم و دستگاه قضایی مستقل در مصر حمایت می کنم!
رئیس جمهوری مصر در پیام شدیداللحنی به مخالفشان درباره نادیده گرفتن تغییرات قانون اساسی که به گفته وی، مردم مصر آن را تایید کرده اند، هشدار داد.
مبارک در مخالفت با ایده ها و طرحهای گروهها و شخصیتهای مخالف که محمد البرادعی مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی یکی از این شخصیتهای منتقد وی است، این طرحها را طرحهایی توصیف کرد که سبب بروز آشوب و هرج می شود تا تغییر.
وی گفت : " به کسانی که شعار می دهند می گویم شعار دادن برای به دست آوردن اعتماد رای دهندگان کافی نیست، آنها باید برای متقاعد کردن مردم تلاش کنند، باید به سئوالات قشر ساده جامعه پاسخ دهند."
رئیس جمهوری مصر در سخنرانی 30 دقیقه ای خود افزود :" رای دهندگان به پاسخهایی نیاز دارند تا اعتماد کنند نه به شعارهای پوچ و بی برنامه و بدون ایده های حقیقی برای تغییر... کسانی که شعار می دهند باید برنامه و ایده ها و سیاستهایشان را اعلام کنند و آنگاه منتظر باشند تا ری دهندگان در صندوقهای رای در روز انتخابات، نظرشان را در این زمینه بدهند"
مبارک در اشاره به درخواستهای قشر کارگر در مصر که همچنان به اعتراضات خود برای بهبود وضعیت حقوقشان ادامه می دهند، اعلام کرد حق کارگر مصری است تا دستمزدهایش سال به سال با توجه به تورم بهتر شود و از بیمه بیکاری تا زمان بازگشت مجدد به کار هم برخوردار شوند.
مخالفان بار دیگر مبارک را به چالش کشیدند
گروههای مخالف(اپوزیسیون) با رد توصیفهایی که حسنی مبارک درباره آنها به کار برد و آنها را به مشتی شعار دهنده تشبیه کرد، تاکید کردند در خواسته های خود برای اصلاح مصر جدی تر از قبل هستند.
مخالفان در پایان نشست خود پس از سخنرانی حسنی مبارک خاطر نشان کرد کشور به سبب سیاستهای دولت کنونی در تمام زمینه های زندگی با بن بست روبرو شده است.
برخی از کارگران هفته هاست که در برابر پارلمان مصر دست به تجمع اعتراض آمیز می زنند، این اقدامات، تحرک جدیدی در کشوری است که قانون فوق العاده تحمیلی از چندین دهه پیش، هر گونه تجمعات مردمی معترضانه را در اماکن عمومی ممنوع کرده است.
مصر اواخر سال جاری میلادی شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود و در ادامه در اوایل سال آینده میلادی(2011) انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد، مبارک که از سال 1981 همچنان بر مصر حکومت می کند، هنوز تصمیم خود برا برای نامزدی برای ششمین دوره ریاست جمهوری که شش سال است، اعلام نکرده است.
کارشناسان می گویند جمال فرزند حسنی مبارک یا یکی از اعضای حزب حاکم ممکن است در صورتی که ناتوانی وی، نامزد شود.
این در حالی است که نگاهها به محمد البرادعی مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی دوخته شده است، اگر چه تا زمانی که موانع دشوار پیش روی او که با توجه به وضعیت سیاسی و نظامی موجود مصر شاید غیر عملی هم باشد، برطرف نشود، اجازه شرکت در انتخابات به وی داده نخواهد شد.
نظر شما