منصور آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیتهای این واحد در زمینه شناسایی گونه های آبزی منطقه خلیج فارس افزود: در این راستا پروژه ای در زمینه تکثیر ماهی های تزئینی منطقه خلیج فارس در حال اجرا است.
وی هدف از اجرای این پروژه را نگهداری ذخایر ماهی های تزئینی حوزه خلیج فارس ذکر کرد و اظهار داشت: با اجرایی شدن این پروژه می توان مقداری از فشاری که بر ذخایر ماهی های تزئینی و مرجانهای طبیعی خلیج فارس وارد شده است کاست.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قشم به روند پیشرفت این پروژه اشاره کرد و ادامه داد: برای تکثیر گونه های ماهیهای تزئینی خلیج فارس، اتاقهای مرطوب Wet Lab آماده کردیم. این اتاق نوعی آکواریوم است که گونه ها را در آن قرار می دهیم و با استفاده از آن می توانیم بیوتکنیکهای تکثیر مصنوعی را بر روی این ماهی ها اعمال کنیم. با تکثیر مصنوعی ماهی های تزئینی دیگر مجبور نیستیم که برای آکواریومهای خانگی از ذخایر طبیعی منطقه برداشت کنیم.
وی در این باره توضیح داد: برداشتهای طبیعی نیاز به غواص دارد. غواصها علاوه بر برداشت ذخایر منطقه، آسیبهایی به مرجانها نیز وارد می کنند. این امر باعث نابودی مرجانهای 5 تا 6 متری منطقه شده است.
آزاد با تاکید بر اینکه مرجانها سالیانه نیم تا یک سانتیمتر رشد می کنند خاطرنشان کرد: تشکیل مرجانهای 5 تا 6 متری 500 سال زمان نیاز دارد که با ادامه روند تخریب، ذخایر مرجانی به شدت مورد تهدید قرار می گیرند.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قشم با اشاره به فعالیتهای صنعتی در منطقه خلیج فارس یادآور شد: اسکله سازی در مناطق ساحلی به شدت جمعیت مرجانی ما را تحت تاثیر قرار داده است به گونه ای که در "لارک" و "هنگام" پدیده سفید شدن مرجانها مشاهده می شود.
آزاد، سفید شدن مرجان را نشانه نابودی کامل مرجانها دانست و ادامه داد: مرجانها موجودات زنده هستند که در آب در حالت رقص هستند و در صورت سفید شدن، رقص مرجانها تبدیل به توده سنگهای سفید می شود که این نماد مرگ طبیعت است.
وی با تاکید بر اینکه مرگ مرجانها در طی 100 هم جبران نمی شود تاکید کرد: جلوگیری از مرگ مرجانها خدمتی برای نسلهای آینده است.
نظر شما