خسرو جعفری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نیم روز یکشنبه 26 اردیبهشت 1389هلال باریک ماه از پیش روی سیاره زهره عبور خواهد کرد. این اختفا در نیم روز امروز روی خواهد داد و همه رصدگران بدون ابزار رصدی و یا با ابزار رصدی کوچک و بزرگ می توانند نظارگر این پدیده نجومی باشند.
وی با بیان اینکه شهر آبادان نخستین مکانی است که اختفا رویت می شود گفت: پس از آن شهرهای دیگر ایران شاهد آن هستند. اختفا در تهران نیز ساعت 13:15 آغاز و در ساعت 13:44 پایان می یابد.
دبیر انجمن نجوم اهواز به جزئیات این پدیده اشاره و خاطرنشان کرد: در این روز جدایی زاویه ای سیاره زهره از خورشید برابر با 30/2 درجه است. رصدگران با کمی دقت می توانند این سیاره را در روز نیز مشاهده کنند. اما دیدن اختفا با ابزارهای قوی رصدی مانند تلسکوپ های با فاصله کانونی بالا می تواند بسیار ارزشمند باشد.
وی با تاکید بر اینکه سیاره زهره با بزرگنمایی بالای 40 برابر به آسانی قابل دیدن است اظهار داشت: از این رو می توان در چهار زمان این پدیده را ثبت کرد که شامل اولین زمان رسیدن محیط ماه به محیط سیاره زهره، قرار گرفتن ماه در مقابل سیاره زهره، پیدا شدن سیاره زهره از پس ماه و بیرون آمدن سیاره زهره از مقابل ماه است.
جعفری زاده ادامه داد: در این پدیده نجومی قطر زاویه ای سیاره زهره در زمان اختفا برابر با 12 دقیقه قوسی است و با بزرگنمایی بالا (در حدود 240 برابر) می توان زمان های بسیار دقیقی برای اختفا را به ثبت رساند.
نظر شما