به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، فریدون فعالی پیش از ظهر یکشنبه به خبرنگاران در گرگان افزود: این دیوار به عنوان سومین دیوار بزرگ جهان و طولانی ترین دیوار آجری دنیا به شمار می رود و در بین اساتید اهمیت ویژه داشته و تاکنون مقالات علمی متعددی در سمینارهای مختلف در این راستا ارائه شده است.
وی اظهار داشت: در این راستا به دلیل ناشناخته بودن این دیوار در بین عموم مردم و جهت معرفی هرچه بیشتر تاریخ این منطقه و اهمیت این دیوار اقدام به برپایی پیمایش دیوار دفاعی گرگان شده است.
وی خاطرنشان کرد: مرحله اول این پیمایش در هفته موزه و میراث فرهنگی و دیگر مراحل آن با توجه به درو مزارع گندم و دید بیشتر این دیوار در تابستان انجام خواهد شد.
فعالی تصریح کرد: این پیمایش با همکاری شهرداری و شورای شهر گرگان برگزار شده و علاقمندان بسیاری نیز جهت شرکت در این پیمایش اعلام آمادگی کرده اند.
دیوار بزرگ گرگان در دوره ساسانی و نزدیک به هزار و 700 سال پیش به طول ۲۰۰ کیلومتر با نام های قزل آلان، سد اسکندر، سد انوشیروان، سد پیروز طی ۹۰ سال ساخته شد.
دیوار بزرگ گرگان که طولانی ترین اثر معماری ایران باستان است، بعد از دیوار چین به طول شش هزار کیلومتر و سمیز آلمان به طول ۵۴۸ کیلومتر بزرگ ترین دیوار جهان است.
به گفته کارشناسان علت ساخت این دیوار حمله اقوام مهاجری به نام هپتالی ها بود. این قوم مهاجم به دلیل طبیعت زندگی شان که تابع قواعد ایلی بود به دنبال مراتع بهتر، مرزهای شمالی ایران را مورد تهاجم قرار می دادند. به همین علت فیروز پادشاه ساسانی برای جلوگیری از هجوم هپتالی ها به کشور دستور داد تا طولانی ترین دیوار دفاعی کشور در مرز شمال شرقی ایران، شبیه به دیوار چین برای مقابله با ورود این قوم مهاجر ساخته شود. همان قومی که چینی ها نیز برای جلوگیری از هجوم آن ها دیوار چین را ساختند.
نظر شما