به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدینژاد امروز یکشنبه در چهارمین سمینار اقتصادی و تجاری دو کشور ایران و برزیل که با حضور لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد با بیان اینکه دولت و رئیس جمهور برزیل با اراده سیاسی بالا در این اجلاس حضور دارند افزود: ایران مصمم است دو کشور در کنار یکدیگر مسیر پیشرفت را با سرعت ادامه دهند.
احمدینژاد با اعلام اینکه مبانی همکاری ایران و برزیل بر پایه دوستی و عدالت است اظهار داشت: پایه همکاریها دوستی و عدالت است و دو دولت و دو ملت ایران و برزیل از جهات گوناگون دارای مشترکات فراوانی هستند چرا که هر دو ملت ما یگانه پرست و معتقد به ارزشهای انسانی هستند و هر دو دولت و ملت طرفدار عدالت و پاکی هستند.
وی ایران و برزیل را دارای تاریخ طولانی و حوادثی بزرگ خواند و گفت: ایران و برزیل هر دو در اخلاق و رفتار مشترکات فراوانی دارند چرا که هر دو مخالف تبعیض، تجاوز و ظلم هستند.
احمدی نژاد، ایران و برزیل را طرفدار صلح، آرامش، عدالت، پیشرفت برای همه ملتها دانست و افزود: ملت و دولت ایران پیشرفت و سربلندی برزیل را پیشرفت و سربلندی خود میداند بر همین اساس مطمئن هستیم که دولت و ملت برزیل نیز از پیشرفتها و عزتمندی دولت ایران خوشحال میشوند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هر دو کشور ما مردمانی نجیب، پاک و پرتلاش دارند گرچه ما از یکدیگر دوریم اما به لحاظ دیدگاهها، ارادهها و دریافت شرایط جهان بسیار نزدیک هستیم. اما از لحاظ جغرافیا فاصلههایی داریم اما قلبها و دستهای ما با هم بسیار بسیار نزدیک است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه امروز در بالاترین سطح، اراده سیاسی برای توسعه همکاریها و تعمیق روابط وجود دارد افزود: جناب آقای رئیس جمهور برزیل و بنده دو دوست و دو برادر هستیم و امروز بعد از سفر بنده به برزیل که آغاز مشارکت، برنامهریزی و نزدیک شدن دلها به یکدیگر بود شاهد حضور آقای داسیلوا و مجموعه بزرگ همراه در ایران هستیم.
وی ادامه داد: حضور آقای رئیس جمهور برزیل آغاز عملی توسعه سریع و گسترده همکاریها است چرا که ما تصمیم به همکاری های بلندمدت و استراتژیک داریم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در واقع برزیل در قلب آمریکای جنوبی و ایران در قلب خاورمیانه و نقطه اتصال آفریقا و آسیا دارای شرایط منحصر به فرد و فرصتهای استثنایی و نقش تعیینکننده هستند. به همین دلیل مصمم هستیم که با نگاه راهبردی و استراتژیک پایههای مستحکم روابط گسترده را برپا کنیم. البته حجم و سطح روابط متناسب با توانمندیها و استعدادهای کشور و مورد رضایت نیست چرا که استعدادها و ظرفیتهای دو کشور بسیار گسترده و متنوع است.
وی در خصوص ظرفیتها و استعدادهای دو کشور اظهار داشت: در کشاورزی، صنعت، فناوری، ارتباطات، فرهنگ، انرژی، بهداشت و درمان، ساخت نیروگاهها و صدها و شبکهها، گردشگری، حمل و نقل دریایی و هوایی و در همه زمینههای تجاری ظرفیتها و قدرتهای فراوانی داریم.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه روابط ایران و برزیل در مرحله اول برای یکسال معادل 10 میلیارد دلار ارتقاء یافته که این سطح در گامهای بعدی ارتقاء مییابد اظهار داشت: همکاریهای ایران و برزیل نه تنها به نفع دو ملت بلکه به نفع صلح و امنیت جهانی است.
وی ادامه داد: ما میتوانیم با کمک یکدیگر الگوی متعالی از همکاریهای سازنده بر پایه دوستی و عدالت را به نمایش بگذاریم البته ما هنوز در ابتدای راه هستیم چرا که به تازگی یکدیگر را پیدا کردهایم گرچه روابط سیاسی ما بیش از 100 سال سابقه دارد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در عرصه مناسبات دوجانبه و مناسبات بینالملل دوستان قدیمی هستیم که جدیدا یکدیگر را پیدا کردهایم. بر همین اساس باید با استعدادهای متقابل آشنا شویم. به همین دلیل از اتاقهای بازرگانی، سفرا و مسئولین رابط تجاری ایران و برزیل میخواهم با انتشار کتابها، بروشورها و برپایی نمایشگاهها فرصتها و امکانات دو کشور را بخوبی به نمایش بگذارند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه ما باید به نقطه مطلوب دسترسی پیدا کنیم خطاب به حضار گفت: شما اصحاب صنعت، تجارت و سرمایهگذاری، پیشقراولان حرکت به سمت قلههای زیبا هستید و ایران نیز همه توان و استعدادهای خود را برای توسعه روابط به کار خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: مطمئن هستم برادر عزیزم داسیلوا و دولت برزیل همه توان خود را برای تحقق اهداف به کار خواهد گرفت چرا که ما میتوانیم بهترین روابط را در شرایط کنونی جهان داشته باشیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر میبینید که اقتصاد سرمایهداری و مناسبات سرمایهداری به پایان راه خود رسیده است، تصریح کرد: مناسبات نظام سرمایهداری نه تنها در عرصه اقتصاد بلکه در مدیریت سیاسی و امنیتی جهان نیز دچار مشکلات جدی شده است چرا که سازوکارهای اقتصادی حاکم بر جهان، غولهای غالب بر مناسبات اقتصادی به طور یکجانبه علیه ملتهای ما و به نفع کشورهای معدود عمل میکند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سیستم موجود حاکم بر جهان به شدت نامطمئن است افزود: در حالی که برای اقتصاد کشورهای درحال پیشرفت ضریب ریسک بسیار بالا معرفی میکردند در کشورهای مرکز سرمایهداری که بالاترین خطر را برای سرمایههای مردم ایجاد کردند دائما حالات و نشانههای اطمینانبخش معرفی میکردند.
وی افزود: علت شکست آنها این است که اساس روابط را بر سهمخواهی هرچه بیشتر و سودبرداری حداکثری به هر قیمت و با هر روش ولو با فریبکاری قرار داده اند به همین دلیل همکاریهای ما در واقع راه نجات اقتصاد مستقل ملتهای ما بوده و راهی است که آسیبهای کمتری را تحمل میکنیم و سود بیشتری را خواهیم برد.
احمدینژاد تصریح کرد: روابط ما باید بر اساس دوستی و عدالت باشد به همین دلیل ما باید بر اساس منافع ملی دو کشور مناسبات اقتصادی خود را تنظیم کرده چرا که در حال حاضر نیازمند سیستمهای اقتصادی جدید هستیم.
وی با تاکید بر اینکه مناسبات مالی، پولی و بانکی خارج از نظام سلطه را طراحی کنیم تصریح کرد: به هر مقدار که ارتباط خود را با پولها و ارزهای جهان کاهش دهیم در واقع به ذخایر ملی خودمان خیانت کردهایم. ما باید با همکاریها بطور گسترده طراحی و عمل کنیم.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه باید مشکلات و موانع اداری و مقرراتی را برطرف کنیم اظهار داشت: ایران نیز متقابلا خط اعتباری برای واردات کالا از ایران به برزیل قرار داده است و ما کمک خواهیم کرد که مناسبات بانکی، گردش آسان سرمایه و تبادلات آسان برقرار بشود.
رئیس جمهورخواستار افزایش خطوط حمل و نقل دو کشور شد و افزود: اگر موانع وجود دارد باید برطرف شود. چرا که ما با همتهای مضاعف باید به سرعت این موضوعات را برطرف کرده و به سوی پیشرفت حرکت کنیم.
وی با اعلام اینکه ایران و برزیل دو کشور بزرگی هستند که در حال حاضر به دو قطب بزرگ سیاسی و اقتصادی تبدیل میشوند، تاکید کرد: روابط و همکاریها بین ایران و برزیل در حال گسترش است و این همکاریهای ما علیه هیچ کشور و ملتی نبوده و نیز نخواهد بود.
رئیس جمهور به مسئولین اقتصادی و تجاری ایران و برزیل گفت: امیدوارم با همتهای بلند شما و حمایتهای رئیس جمهور و دولت برزیل همچنین دولت جمهوری اسلامی شاهد گسترش روز افزون در روابط و همکاری باشیم.
احمدینژاد همچنین افزود: میخواهم شما عزیزان زمان بیشتری را برای ماندن در ایران اختصاص دهید و از نقاط گوناگون کشورمان دیدن کنید و اطمینان میدهم که از طولانی شدن سفر پشیمان نخواهید شد زیرا مردم ایران همانند مردم برزیل مهماننواز هستند.
نظر شما