۵ خرداد ۱۳۸۹، ۱۶:۰۵

کشاورزان قمی نگران هجوم ملخ‌ها نباشند

کشاورزان قمی نگران هجوم ملخ‌ها نباشند

قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: ملخ‌های پراکنده در روستاهای قم از نوعی هستند که آسیب جدی به مزارع و باغ‌های کشاورزان وارد نمی‌کنند.

رضا سیار در گفتگو با خبرنگار مهر در قم با اشاره به شایعاتی مبنی بر هجوم ملخ‌ها در مزارع و باغ‌های روستا‌های استان قم تصریح کرد: کشاورزان نگران محصولات خود نباشند این ملخ‌ها بومی بوده وبه دلیل زاد و ولد نامتعارف تعدادشان بیش از حد معمول شده است و نمی‌توانند آسیب جدی به محصولات وارد کنند.

وی افزود: کشاورزان همواره باید توجه داشته باشند استفاده از سموم شیمیایی راه مناسبی برای دفع آفات نیست زیرا استفاده از سموم شیمیایی در مزارع و باغ‌ها موجب اخلال در نظم محیط زیست شده و بسیاری از حشراتی را که به کنترل بیولوژیک طبیعت کمک می‌کند را ازبین می‌برد که موجب زیان کشاورز و زنجیره طبیعت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه آفت زدایی مزارع و باغ‌های روستاها  بیان داشت: بعد از اعلام چندین گزارش از روستاهای استان قم مبنی بر وجود ملخ در مزارع، کارشناسان نباتات جهاد کشاورزی بعد از بررسی‌های متمادی، ملخ‌های پراکنده درسطح روستاها را بومی دانستند و عنوان کردند این گونه از ملخ‌ها آسیب‌رسان نیستند، بنابراین سبوس‌های آغشته به سم را به عنوان طعمه جهت آفت زدایی به کشاوزان توصیه کردند.

سیار با اشاره به آستانه تحمل مردم در بروز این گونه آفات گفت: با توجه به میزان تحمل مردم در بروز این گونه آفات، کارشناسان از سمپاشی شیمیایی جلوگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه دوسال پیش نیز تعداد بسیار بالایی ملخ در سطح شهر پراکنده شده بود گفت: به دلیل پایین آمدن سطح تحمل مردم  و هجمه‌های روانی که بر مردم به خصوص خانم‌ها وارد شده بود مجبور به سم پاشی شیمیایی شدیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: کشاورزان می‌توانند به مراکز خدماتی جهاد کشاورزی مراجعه کنند و به میزان مورد نیاز سبوس آغشته به سم را به صورت رایگان دریافت کنند و در محل تجمع ملخ‌ها قرار داده و از نگرانی خود و اطرافیانشان بکاهند.

سیار تأکید کرد: تنها راه مبارزه با آفات استفاده از سموم شیمیایی نیست و کشاورزان و باغداران می‌توانند با مشورت با کارشناسان نباتات به راه حلی بیاندیشند که مصلحت نظام، محیط زیست و رفع نگرانی کشاورز و باغدار را در جهت آفت زدایی در نظر داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم از عمده دلایل رشد بی‌رویه ملخ‌ها را خشکسالی و کمبود نزولات آسمانی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه عمر ملخ‌ها بیش از یک سال نیست بعد از بلوغ به تخم‌ریزی مشغول می‌شوند که تخم‌ها در سال جدید متولد می‌شوند ولی اگر نزولات آسمانی به صورت مرتب در هر سالی وجود داشته باشد تخم‌ها بر اثر بارندگی در زیر خاک مدفون و از بین می‌رود و در سال بعد ملخ‌های کمتری متولد می‌شوند.

وی در پایان گفت: جهاد کشاورزی با توزیع رایگان سبوس آغشته به سم در مزارع وطعمه گذاری در مکان‌هایی که تجمع ملخ‌ها در آنجا صورت می‌گیرد سعی در کاستن نگرانی کشاورزان، با غداران وآفت زدایی تا قبل از جدی شدن مسئله آفت ملخ‌ها در روستاها دارد.
 

کد خبر 1090119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha