به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، شورای شهر گرگان در اقدامی عجیب و غیرمنتظره با تصویب مصوبه ای مبنی بر ساخت و ساز در تپه هزار پیچ، طلسم تخریب طبیعت در این منطقه بکر گردشگری را شکست.
شورای شهر گرگان در نشست اخیر با تغییر کاربری اراضی منطقه هزار پیچ موافقت کرد و مقرر شد این مصوبه در کمیسیون ماده پنج طرح و با تعیین ضوابطی برای ساخت و ساز به مرحله اجرا در بیاید.
"هزار پیچ " یا " هزارچم"، تپه ای مشرف بر شهر و دارای چشم انداز وسیعی بر شهر گرگان است. این منطقه از معدود تفریحگاه های این شهر است که در مقطعی شاهد پاک تراشی جنگل بود اما با درخت کاری مجدد، در سالهای اخیر دوباره تفریحگاهی برای مردم و میزبانی برای برخی از گونه های جانوری بومی فراهم شد.
تلاش شورای شهر گرگان برای تصویب مصوبه ای مبنی بر تغییر کاربری اراضی در منطقه هزار پیچ درحالیست که تاکنون دوستداران طبیعت و محیط زیست تلاشهای زیادی برای حفظ این منطقه بکر طبیعی انجام داده اند.
طرح مصوبه تغییر کاربری اراضی منطقه هزار پیچ علاوه بر نگرانی طبیعت دوستان و کارشناسان موجب دوسدتگی و اختلاف بین اعضای شورای شهر گرگان نیز شده است.
تعدادی از از اعضای شورای شهر و موافقان با این مصوبه با اعتقاد بر اینکه جان انسانها ارزشمند تر از زمین است به دفاع از این طرح پرداخته اند.
این مصوبه با هفت رای موافق و دو رای مخالف در شورای شهر گرگان مصوب شد و مخالفان این طرح با غیرمنطقی شمردن دلیل موافقان خواهان رد این مصوبه شدند و برای حفاظت از مناطق بکر طبیعی چاره جویی را ضروری دانستند.
طی در دو دهه گذشته، تملک زمین توسط چند تعاونی مسکن ادارات و اصرار آنان بر ساخت مسکن در ارتفاعات هزار پیچ موجب شد تا شورای اسلامی دوره اول شهر گرگان جهت جلوگیری از این اقدام و ارائه گزینه های جایگزین اقدام نماید که این موضوع در شورای دوم نیز کماکان ادامه یافت.
تلاش برای ساخت و ساز در منطقه هزار پیچ گرگان درحالیست که در سفر هیئت دولت به استان با انتشار 200 میلیارد ریال اوراق مشارکت برای آزادسازی اراضی هزار پیچ گرگان مصوب شده بود و شهردرای و شورای شهر به جای اجرای این مصوبه، اقدام به طرح مصوبه ای برای آزادی ساخت و ساز در منطقه کرده است.
خداحافظ طبیعت
عضو کمیسیون عمران شورای شهر گرگان با انتقاد از طرح این مصوبه گفت: هزارپیچ تپه سبزی در گرگان است که در عمل با ساخت و ساز در این منطقه و تخریب جنگل، باید با گردشگری گرگان خداحافظی کرد.
عبدالرضا چراغعلی افزود: هفت شرکت تعاونی در این منطقه زمین دارند که برای ساخت و ساز اصرار دارند، اما در 23 سال گذشته با ساخت و ساز در این منطقه مقابله شده است به این معنا که حتی اگر در مقطعی پروانه ای هم برای ساخت و ساز گرفته می شد، شهرداری گرگان آن را کان لم یکن تلقی و از اجرای ساخت و ساز جلوگیری کرده است.
چراغعلی گفت: در نهایت با فشار اعضای شرکتهای تعاونی و رای موافق هفت عضو شورا در مقابل دو رای منفی، ساخت و ساز در این منطقه تصویب شد.
این تصمیم شورای شهر گرگان در تخریب تپه هزارپیچ برای هدف ساخت و ساز در حالی است که در بخشی دیگر از این شهر، باغ مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان با ساخت و ساز چهار هزار واحد مسکن مهر، دست و پنجه نرم می کند.
درعین حال موافقان این طرح با بیان اینکه جان انسان بالاتر از زمین است خواهان تصویب مصوبه ساخت و ساز در اراضی هزار پیچ هستند.
حسین رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای اسلامی شهر گرگان گفت: اگر ما با تغییر کاربری این منطقه موافقت نکین دیگر موافقت می کنند، پس بهتر است خود این تغییر را ایجاد کنیم.
وی خواهان تصویب این مصوبه برای رفع مشکلات تعاونیهای متقاضی ساخت و ساز در منطقه شد.
به هر روی، منطقه هزار پیچ گرگان به رغم آنکه از مناطق گردشگری و طبیعی منطقه است، تاکنون نهادهای مسئول مانند محیط زیست، منابع طبیعی و میراث فرهنگی در زمینه مصوبه شورای شهر اظهار نظر نکرده اند و سکوت نهادهای مسئول می تواند زنگ خطری برای تخریب مناطق طبیعی استان باشد.
نظر شما