به گزارش خبرنگار مهر، رئیس ستاد مرکز معاینه فنی خودروی تهران امروز دوشنبه در نشستی که به این منظور برگزار شد، گفت: برای دومین سال متوالی آمار مراجعات معاینه فنی خودروها از یک میلیون و 200 دستگاه عبور کرد و این رکوردی برای معاینه فنی خودروها نسبت به سال گذشته محسوب میشود و رقم قابل قبولی است.
وحید نوروزی افزود: در 70 روز گذشته 210 هزار خودرو به مراکز فنی مراجعه کردند که کمترین تاثیر را از جریمهها گرفتند و به نظر میرسد فرهنگ معاینه فنی خودروها در میان مردم ایجاد شده و این روند مثبت و قابل توجه است.
وی تاکید کرد: مراجعه 210 هزار خودرو سوار در هفت ماه گذشته به مراکز معاینه فنی نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد را نشان میدهد.
رئیس ستاد مرکز معاینه فنی خودروی تهران اضافه کرد: از هفته گذشته آلایندههای جدید هوای تهران معرفی شدند به همین دلیل قوانین سختگیرانهتری نسبت به خودروهای انژکتوری اعمال شده است. در این خودروها منوکسید کربن 5/2 درصد و هیدروکربنهای خام 250 پی پی ام است و این رقم برای معاینه فنی جهش محسوب میشود.
وی گفت: از اول مهرماه 89 مدیریت مبدلهای کاتالیستی در دستور کار خواهد بود و 5/1 میلیون خودرو با قوانین سختگیرانه مبدلهای کاتالیستی برای گرفتن معاینه فنی با مشکل جدی مواجه خواهند شد و خودروهایی که استاندارد مبدلهای کاتالیستی را رعایت نکنند در مراکز معاینه فنی خودروها مردود میشوند. همچنین خودروسازان سه ماه مهلت دارند که این استاندارد را در خودروهای خود اعمال کنند.
نوروزی تصریح کرد: اواخر این هفته در روز 20 خرداد، سومین اجلاس مدیران عامل معاینه فنی خودروها در شیراز برگزار خواهد شد. طبق گزارشات در برخی شهرهای کوچک تستهای سختگیرانه معاینه فنی نادیده گرفته شده و انحرافاتی در معاینه فنی خودروها انجام شده که در این مورد موسسه استاندارد وارد عمل شده و این مسئله را مورد بازنگری قرار خواهد داد.
در این نشست گواهینامه رعایت استانداردهای زیست محیطی ایزو 14001 به هشت شرکت و سازمان در حوزه معاونت حمل و نقل و کنترل ترافیک توسط ستاد توسعه پایدار محیط زیست شهرداری تهران برای نخستین بار اعطا شد.
همچنین امروز پنج ایستگاه سنجش آلودگی هوا افتتاح شد که کار پایش آلودگی هوا در برخی مناطق شهر تهران را بر عهده خواهند داشت.
در بخش دیگری از این نشست رئیس ستاد توسعه پایدار و محیط زیست شهرداری تهران گفت: هفته محیط زیست بهانه خوبی برای توجه مردم و مسئولان به محیط زیست و اهمیت به مقولات محیط زیستی کلان شهرها است.
محمدهادی حیدرزاده به افتتاح 126 پروژه زیست محیطی در هفته محیط زیست اشاره کرد و افزود: هماهنگیهایی با سازمانهای مرتبط با حوزه محیط زیست مانند حفاظت محیط زیست انجام شده است اما به دلایلی که برای ما معلوم نیست مسئولان این سازمان در هیچیک از برنامههای شهرداری که از آنها دعوت به عمل آمده، شرکت نمیکنند.
وی افزود: مدیریت شهری در سالهای گذشته طبق قوانین و اصول خاصی برنامههای تصدی گری را در تاسیس سازمانها، نهادها و شرکتها به عهده دارد که در حال حاضر این تصدیگری با توجه به اصل 44 قانون اساسی به تولیگری تغییر پیدا کرده و فعالیت بخش خصوصی در این حوزه مدیریت شهری برجستهتر شده است.
مشاور محیط زیست شهردار تهران افزود: از این به بعد معاینه فنی خودرو به جای فعالیتهای اجرایی فعالیتهای نظارتی دارد و نگاه مدیریت شهری به حضور بخش خصوصی معطوف شده است.
وی گفت: معاینه فنی خودرو، 23 درصد در کاهش آلودگی هوای تهران نقش دارد و 10 درصد در کاهش مصرف سوخت صرفه جویی میشود. با این حال حضور بخش خصوصی میتواند در ایجاد رقابت برای کیفی کردن استاندارد خودروها نقش داشته باشد.
حیدرزاده تاکید کرد: با نگاه صرفاً محیط زیستی نمیتوان محیط زیست شهر تهران را مدیریت کرد بلکه باید از اهرمهای اقتصادی برای مدیریت صحیح محیط زیست بهره گرفت و خودروسازان در این زمینه میتوانند با رعایت استانداردهای محیط زیستی در بازار رقابت جهان برای خود جایی باز کنند چرا که محیط زیست به لحاظ اخلاقی در جهان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نظر شما