۱۷ خرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۳۵

آذربایجان شرقی قطب تولید رب گوجه فرنگی در کشور

آذربایجان شرقی قطب تولید رب گوجه فرنگی در کشور

تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون شش هزار هکتار از اراضی زراعی استان به کشت گوجه فرنگی اختصاص دارد، گفت: آذربایجان شرقی از قطبهای مهم تولید گوجه و رب گوجه فرنگی در کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، مسعود محمدیان پیش از ظهر دوشنبه در نشست سرمایه گذاری در تولید و فرآوری گوجه فرنگی در تبریز افزود: هم اکنون 17 واحد تولید رب گوجه فرنگی با ظرفیت اسمی 250 هزار تن در سال، در استان بکار اشتغال دارند.

به گفته وی این تعداد واحد تولیدی سالانه 43 هزار و 500 تن رب گوجه فرنگی را به بازارهای مصرف داخلی و خارجی عرضه می کنند.

محمدیان با اشاره به برنامه های این سازمان برای ارتقای کیفی و کمی تولید رب گوجه فرنگی در آذربایجان شرقی افزود: سازمان جهادکشاورزی استان درجهت ارتقا کیفیت تولید محصول گوجه فرنگی و کاهش قیمت تمام شده، در راستای ایجاد زمینه لازم برای تولید محصول فرآوری شده استاندارد، شناسنامه دار کردن اراضی زیر کشت این محصول را در دستور کار خود قرار داده است.

وی با اشاره به قابلیت های تولیدی محصول گوجه فرنگی در شهرستانهای مرند، میانه، ملکان، بناب و شبستر گفت: این شهرستانها به عنوان پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب و بر اساس دستورالعملهای صادره از سوی سازمان در این شهرستانها، یک واحد گلخانه ای برای تولید نشا ایجاد و همچنین دستگاه های نشاکار در آنها به کار گرفته خواهند شد .

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم نگاه رو به صادرات واحدهای تولید رب گوجه فرنگی در استان گفت: تنها راه حضور موفق در بازارهای جهانی، مدیریت تولید در جهت عرضه محصول با استانداردهای جهانی است.

محمدرضا بهمن مدیرکل دفتر هماهنگی اموراقتصادی استانداری نیز دراین نشست، تنها راه حضور موفق در بازارهای جهانی را مدیریت تولید در جهت عرضه محصول به قیمت استانداردهای جهانی ذکر کرده و افزود: یکی از عوامل رسیدن به این استانداردها، استفاده از بذر مرغوب است که با برنامه ریزی انجام یافته و با نظارت معاونت فنی سازمان جهادکشاورزی استان، این نوع بذر در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.

وی همچنین افزود: کاهش قیمت تمام شده و در کنار آن، استفاده بهینه از کودهای شیمیایی، جایگزین کردن کودهای زیستی و بیولوژیک، اشاعه، ترویج و توسعه کشت گلخانه ای، استفاده بهینه و مدیریت صحیح از منابع آب و اصلاح روشهای آبیاری می تواند دراجرای موفق این طرح مفید واقع شود.

کد خبر 1096356

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha