جواد آرین منش در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از تصویب طرح عفاف و حجاب در مجلس پنج سال می گذرد، گفت: برای اجرای این طرح ماموریتهایی به صورت کاملا مشخص و دقیق برای 26 دستگاه دولتی تعیین شد ولی هیچکدام از این دستگاهها به وظایف خود عمل نکردند.
وی افزود: برای هر کدام از این 26 دستگاه وظایف و ماموریتهای مشخصی تعیین شده از جمله اینکه دستگاههای فرهنگی باید نقش فرهنگسازی را در این زمینه ایفا کنند، دستگاه آموزشی وظایف آموزشی و دستگاه انتظامی نیز پیشگیری از ناهنجاریها و برخورد با آنها را برعهده گیرند.
آرین منش با تاکید بر اینکه نقش اصلی در اجرای طرح عفاف و حجاب را رسانه ها به خصوص صدا و سیما برعهده دارند، افزود: صدا و سیما در قالب برنامه های هنری می تواند زیباییهای ارزشی عفاف و حجاب را به تصویر بکشد.
وی افزود: دستگاههای آموزشی از جمله آموزش و پرورش می توانند به آموزش عفاف و حجاب و تفهیم آن به دانش آموزان از طریق ارائه دروس و همچنین گنجاندن بحث حجاب و عفاف در عناوین کتاب درسی اقدام کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: بهتر است دستگاههای دولتی اجرای طرح و عفاف را از کارکنان خود شروع کنند تا تاثیرگذاری این طرح در جامعه بیشتر شود.
وی با تاکید بر اینکه پوشش، لباس و آرایش منحصر به خانم ها نیست، افزود: ما مردان و جوانانی را داریم که متاسفانه با آرایش و پوشش بسیار بد و نامناسب مروج فرهنگ غرب در جامعه هستند و باید با آنها نیز برخورد شود. البته مخاطب طرح عفاف و حجاب بیشتر خانمها هستند اما آقایان نیز از این موضوع مبرا نیستند.
وی با اشاره به طرح ساماندهی مد و لباس اظهار داشت: طرح و قانونی در مجلس هفتم با نام ساماندهی مد و لباس تصویب شد که هدف آن تولید پوشاک و لباس به شکلی کاملا ارزان و راحت مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی بود که بر اساس این قانون، صدا و سیما، نهادهای عمومی مرتبط با بازار و وزارت فرهنگ و ارشاد وظایفی را در این زمینه عهده دار شدند.
آرین منش افزود: در اجرای طرح و عفاف و حجاب بحث ترویج لباس متحد الشکل مطرح نیست، هر دستگاهی در این زمینه می تواند سلیقه و طرحی ارائه دهد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: برخی از هنجار شکنان مظاهری از ناهنجاریهای اجتماعی را در جامعه اشاعه می دهند که پلیس و نیروی انتظامی باید نسبت به آن واکنش نشان دهد، البته عموم دستگاهها در اجرای این طرح باید با فرهنگسازی کنند و برخوردهای سلبی در اولویتهای آخر قرار گیرد.
وی افزود: برخی افراد وابسته به باندهای سازمان یافته و مروج پوششها و مدهای ناسازگار با عرف جامعه هستند، بعضی با اهداف اقتصادی و برخی دیگر از باندها با هدف قبح زدایی از برخی ارزشها اقدام به ترویج این نوع پوششها در جامعه می کنند.
آرین منش اظهار داشت: عده ای قصد دارند رفتار ناسالم را عادی سازی کنند که رفتار این افراد متاثر از رسانه های غربی، شبکه های ماهواره ای بوده و از پوششها و مدهای رایج در غرب تقلید کورکورانه می کنند. البته در این میان برخی نیز از روی ناآگاهی به این کار روی می آورند.
این نماینده مجلس افزود: در وهله اول برخورد با افراد سازمان یافته اولویت دارد، پلیس به فرد و گروهی که سابقه و پیشینه ای در این زمینه دارد تذکر می دهد و با اشخاصی که به صورت انفرادی در جامعه هنجارشکنی می کنند با ارشاد و راهنمایی برخورد می کند.
نظر شما