۲۷ خرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۵۰

کشتارگاه های سنتی آذربایجان شرقی برچیده می شود

کشتارگاه های سنتی آذربایجان شرقی برچیده می شود

تبریز - خبرگزاری مهر: معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه کشتارگاه های سنتی استان باید برچیده شود گفت: رسانه ها باید مردم را از پیامدهای کشتار سنتی آگاه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، محمد اشرف نیا شامگاه سه شنبه در جلسه ستاد ساماندهی کشتارگاه‌های آذربایجان شرقی خواستار انعکاس وضعیت نامطلوب کشتارگاه در صدا و سیما و رسانه‌ها شد و اظهار داشت: باید مردم با وضعیت نامطلوب حاکم بر کشتارگاه‌های سنتی آشنا شوند تا همراهی و همیاری مردم را در تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی به همراه داشته باشیم.

اشرف‌نیا انتقال حقایق به مردم و دانستن واقعیات را حق مردم دانست و تأکید کرد: باید این امر خصوصاً در حوزه خدمات با جدیت دنبال شود و گزارش‌های مصور از وضعیت غیربهداشتی برخی اماکن به اصطلاح کشتارگاه در معرض دید مردم قرار گیرد.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سطح پایین بهداشت در کشتارگاه آذربایجان شرقی افزود: وضعیت این کشتارگاه غیربهداشتی است و باید تعطیل شود،‌ دولت در زمینه سلامت مردم با کسی مماشات نخواهد داشت.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: البته نباید در راستای صنعتی شدن و ساماندهی کشتارگاه‌ها از مسئله اشتغال افراد شاغل در کشتارگاه‌های سنتی غافل شد، به دنبال تعطیلی کشتارگاهی یا این افراد در مراکز جدید باید به کار گرفته شوند و یا تدابیری جدید در این زمینه اندیشیده شود.

وی اظهار داشت: در این راستا ساماندهی کشتارگاه و روند صنعتی شدن آنها یک مسئله مهم است. معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه که با حضور مسئولان ارشد اجرایی استان و مسئولان شهرستانی همراه بود، با اشاره به رسالت بخش‌های مختلف در تأمین گوشت سالم و بهداشتی تصریح کرد: وظیفه اصلی در رابطه با فرآورده‌های گوشتی بر عهده دامپزشکی، بهداشت محیط و به ترتیب اولویت دیگر دستگاهای اجرایی و نظارتی است.

اشرف نیا تصریح کرد: هر چند وظایف اجرایی به صورت مستقیم بر عهده شوراهای اسلامی شهر و روستا گذاشته نشده است اما مجموعه شهرداری و شوراهای اسلامی شهر در راستای تأمین محل مورد نیاز برای کشتارگاه‌ها و اقدامات حمایتی یکدیگر مسئول هستند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: تأمین گوشت سالم و بهداشتی با جدیت در آذربایجان شرقی دنبال می‌شود و کوتاهی مسئولان در این زمینه پذیرفتنی نیست و در این راستا ساماندهی کشتارگاه و روند صنعتی شدن آنها یک مسئله مهم است.

اشرف‌نیا تأکید کرد: مسئله ساماندهی کشتارگاه‌ها باید در خود شهرستان‌ها حل شود و حضور جدی فرمانداران به عنوان نمایندگان دولت در این زمینه ضروری است.

واگذاری کشتارگاه‌ها به بخش خصوصی سیاست کلی دولت است

مدیرکل دفتر شهری استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: واگذاری کشتارگاه‌ها به بخش خصوصی و کاهش نقش شهرداری‌ها، سیاست کلی دولت است.

مرتضی موحد‌نیا تصریح کرد: در راستای صنعتی کردن کشتارگاه‌های استان این تعداد کشتارگاه به هفت مورد در مناطق مختلف استان می‌رسد.

وی افزود: شهرهای تبریز، بناب، اهر، سراب، مراغه، مرند، میانه و شبستر شهرهایی هستند که کشتارگاه‌هایی اعم از بزرگ و کوچک در آنها احداث می‌شود.

موحدنیا افزود: از این تعداد کشتارگاه، کشتارگاه‌های تبریز و بناب راه‌اندازی شده‌اند که کشتارگاه تبریز دارای نواقصی است.

مدیر کل دفتر شهری استانداری آذربایجان شرقی گفت: واگذاری کشتارگاه‌ها به بخش خصوصی در کنار کاهش نقش شهرداری‌ها سیاست کلی دولت است.

وی در ادامه به تجربه موفق در زمینه واگذاری کشتارگاه‌ها به بخش خصوصی اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر تمام کشتارگاه‌های طیور به بخش خصوصی واگذار شده‌اند و شهرداری نظارت کافی بر عرضه گوشت بهداشتی توسط این مراکز دارد.

مدیر کل دفتر شهری استانداری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بخش خصوصی فعالانه در این بخش وارد شده است و در حال حاضر کشتارگاه شهرستان بناب با توان و قدرت در حال فعالیت است.

موحدنیا اظهار داشت: کشتارگاه‌ها درآمدی برای شهرداری‌ها ندارد و حتی هزینه‌بردار هستند و از این رو ورود بخش خصوصی می‌تواند فرصتی مهم برای شهرداری‌ها باشد.

وی با اشاره به دایر بودن کشتارگاه سنتی مراغه در شرایطی نامطلوب تاکید کرد: کشتارگاه مراغه شش ماه فرصت دارد تا ساماندهی شود و در غیر این صورت تعطیل و کشتارهای شهرستان مراغه در کشتارگاه بناب صورت می‌گیرد.

مدیر کل دفتر شهری و روستایی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به تسهیلات شهرداری‌ها برای کشتارگاه‌ها و سرویس‌های عرضه گوشت گفت: شهرداری‌ها ماشین حمل گوشت را به صورت رایگان در اختیار کشتارگاه‌ها می‌گذارند و در این راستا می‌توان نسبت به کشتار دام‌ها با فاصله زیاد و حمل گوشت به صورت بهداشتی اقدام کرد.

وی، از واگذاری کشتارگاه اهر به بخش خصوصی خبر داد و افزود: این واگذاری در مرحله مطالعه از سوی بخش خصوصی است و کشتارگاه‌های میانه و سراب نیز در حال صنعتی شدن هستند.

مجموعه خروجی کشتارگاه‌های آذربایجان شرقی رضایت‌بخش نیست

مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی نیز ضمن انتقاد از وضعیت کشتارگاه های استان گفت: کشتارگاه بناب تنها کشتارگاه استاندارد استان است که تمام موازین محیط زیست و استاندارد کشتار را رعایت می‌کند.

بیوک رئیسی خواستار اتخاذ تصمیمات راهبری و عملیاتی برای ورود مطمئن بخش خصوصی به احداث کشتارگاهای آذربایجان شرقی شد.

وی با اشاره به توجه مسئولان ارشد استان به مسئله محیط زیست اظهار داشت: این توجه قابل تقدیر بوده و نویدبخش آینده روشن برای محیط زیست استان است.

رئیسی با بیان اینکه مجموعه خروجی کشتارگاه‌های آذربایجان شرقی چندان رضایت‌بخش نیست، اظهار داشت: کشتارگاه بناب تنها کشتارگاه استاندارد آذربایجان ‌شرقی است که تمام موازین محیط زیست و استاندارد کشتار را رعایت می‌کند.

وی تاکید کرد: کشتارگاه تبریز نیز که با مشارکت شهرداری احداث شده است، نتوانسته استانداردهای لازم زیست محیطی را اخذ کند.

رئیسی با بیان اینکه حضور بخش خصوصی در زمینه احداث کشتارگاه‌های صنعتی نیازمند حضور و حمایت جدی‌تر دولت است، تاکید کرد: اگر احداث کشتارگاه برای شهرداری سودده نباشد مطمئنا برای بخش خصوصی نیز سودده نخواهد بود و از این رو باید تدابیر حمایتی اندیشیده شود.

مدیر کل محیط زیست آذربایجان شرقی اظهار داشت: یکی از راه‌های حمایتی از این بخش، منطقه‌ای کردن کشتارگاه‌ها و سهیم کردن فروشندگان گوشت و عوامل دخیل در ذبح و توزیع گوشت در اداره کشتارگاه‌ها و سهامدار کردن آنان است.

وی افزود: انتخاب هیئت مدیره توسط سهامداران و ورود عوامل منطقه‌ای، موجب کاسته شدن از برخی تبعات اجتماعی حاصل از احداث کشتارگاه در مناطق خاص و تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی می‌شود.

رئیسی با اشاره به برخی تبعات اجتماعی تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی در شهرهای کوچک تاکید کرد: رواج شایعات و عدم خرید گوشت توسط مردم عادی از تبعات این حرکات است که باید تدابیر لازم اندیشیده شود.

کد خبر 1101912

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha