به گزارش خبرنگار مهر، مسعود غلامی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد که حدود 56 درصد از هزینه تولید زراعت برنج سهم کارگری است و به دلیل سختی کار، نسل جوان چندان راغب نیست تا به عنوان یک تولیدکننده برنج فعالیت کند.
وی افزود: از آنجایی که 60 درصد از تولیدکنندگان برنج کهنسال هستند و در چند سال آینده به این جمعیت اضافه خواهد شد، ایجاد بانک نشاء و به کارگیری ماشین به جای انسان در تولید برنج به عنوان افزایش ضریب مکانیزاسیون، مهمترین راهکار موثر برای افزایش راندمان تولید، کاهش صعوبت کاری و افزایش درآمد کشاورزان تلقی شود.
غلامی بیان داشت: با توجه به مساحت 80 هزار و 696 هتکاری شهرستان بابل برای نظارت و توسعه فنی کشت مکانیزسیون، آزمون خاک، مبارزه بیولوژیک و مدیریت آفات و بیماریها و استفاده بهینه از کود و توسعه پرورش ریتون از 36 نفر از کارشناسان رشتههای مختلف کشاورزی به منظور بهرهمندی از توان کارشناسان فنی در ایجاد بستر مناسب برای افزایش راندمان تولید، در پهنه کاری مشخص شده استفاده شد تا نسبت به انتقال آخرین دستاوردهای علمی و فنی به کشاورزان مبادرت کنند.
وی با اشاره به اهمیت تولید محصول سالم زراعی، دامپروری و باغی برای ایجاد پایداری تولید و حفظ محیط زیست تصریح کرد: به منظور هدفمند کردن این برنامه برای طرح یکپارچهسازی اراضی در روستای کپورچال و ایجاد بستر مناسب با رعایت اصول تولید محصولات ارگانیک، این مدیریت آموزش لازم را برای تولیدکنندکان مهیا کرده است.
غلامی گفت: تغذیه برای محصولات زراعی و باغی یک امر اجتنابپذیر بوده و دادههای مرکز خاکشناسی و توصیه کودی اعمال شده از نمونه خاکهای ارسالی نشان از بالا بودن میزان فسفر خاک در باغها دارد که در این زمینه تجزیه خاک برای اراضی زیر پوشش برنج آماده نشده است و در این راستا 215 نمونه خاک، از اراضی شالیزاری و باغی تهیه و به مرکز خاکشناسی ارسال شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون در سطح دو هزار و 500 هکتار از اراضی شالیزاری، زیر پوشش بیمه زراعت برنج قرار گرفتند.
مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: در سطح بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان، طرح مبارزه زراعی و شیمیایی علیه آفات، بیماریها و علفهای هرز مرکبات و محصولات زراعی انجام گرفته است.
وی درباره صادرات محصولات کشاورزی عنوان داشت: در اردیبهشت سال جاری بیش از هزار و 980 کیلوگرم کنسانتره انار به کشور آلمان صادر شده است.
غلامی درپایان افزود: جهاد کشاورزی بابل درصدد است تا حداقل پنج شرکت فنی و مشاورهای را فعال تا در پهنههای مشخص شده با ایجاد بانک نشاء، گامهای موثری برداشته تا در کشاورزی، تحولی برای اهداف این برنامه ایجاد شود.
نظر شما