۴ تیر ۱۳۸۹، ۹:۳۹

یزدی خبر داد:

کمبود قضات روحانی در دستگاه قضا/ 26 درصد قضات روحانی هستند

کمبود قضات روحانی در دستگاه قضا/ 26 درصد قضات روحانی هستند

قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل آموزش روحانیون قوه قضائیه از کمبود قضات روحانی در دستگاه قضا خبر داد.

‌به گزارش خبرنگار مهر در قم، عبدالمجید یزدی شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب حضرت امام خمینی(ره) تعدادی از روحانیون را برای قضاوت منصوب کردند اظهار داشت: در آن زمان همه قضات منصوب شده از مجتهدین مسلم بودند که از جمله آنها می‌توان به حضرات آیات یزدی، جوادی آملی، قدوسی، آذری قمی و خلخالی اشاره کرد.

وی با اشاره به کمبود قضات روحانی در دستگاه قضا عنوان کرد: بسیاری از روحانیون از ورود به عرصه قضاوت به دلایل مختلفی سرباز می‌زنند و سعی می‌کنند این راه را انتخاب نکنند.

یزدی با بیان اینکه به فرموده امام خمینی(ره)، افراد مفید و سالم باید به عرصه قضاوت ورود پیدا کنند تا مشکلات در این بخش رفع شود افزود: باید انگیزه‌هایی ایجاد شود تا افراد جذب و آنهایی هم که در داخل دستگاه هستند انگیزه‌هایشان حفظ شود.

مدیرکل آموزش روحانیون قوه قضائیه اظهار داشت: در زمان ریاست آیت‌الله یزدی به منظور تحقق این امر، مرکز تخصصی قضا تأسیس شد که این مرکز در یک دوره چهار ساله به جذب و آموزش طلاب و روحانیون می‌پردازد و هدف ما در قوه قضائیه، نخبه گزینی از میان طلاب با توان علمی بالا است.

وی افزود: بر اساس بند پنجم اصل 167 قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضائیه، آموزش و پیشگیری از وقوع جرم است که این آموزش‌ها نیز در همین راستا انجام می‌شود.

تعداد کل قضات کشور 8100 نفر است

وی با تشریح اقدامات، فعالیت‌ها و برنامه‌های اداره کل آموزش روحانیون قوه قضائیه گفت: بعد از پیروزی انقلاب اداره آموزش روحانیون درسال 69 آغاز به کارکرد و دوره‌های مختلفی را برای روحانیون حوزه به منظور جذب، آموزش و ورود به دستگاه قضا تربیت کرد.

یزدی ادامه داد: تاکنون 50 دوره آموزش جهت روحانیون برای ورود به دستگاه قضا برگزارشده است که در هر دوره به‌طور میانگین 40 نفر حضور داشته‌اند.

مدیرکل آموزش روحانیون قوه قضائیه عنوان کرد: تاکنون 33 دوره آموزشی در قم و 17 دوره نیز در شهرهایی که حوزه علمیه معتبری داشته‌اند برگزار شد و تا امروز 1904 نفر روحانی تحت آموزش قرارگرفته‌ و وارد دستگاه قضا شدند.

وی در ادامه تعداد کل قضات کشور را 8100 نفر عنوان کرد و گفت: 26 و نیم درصد از این تعداد را قضات روحانی تشکیل می‌دهد.

یزدی با بیان اینکه در ابتدا دوره‌ها به صورت 8 ماهه برگزار می‌شد و در حال حاضر زمان برگزاری دوره‌ها به 22 ماه افزایش یافته است، اظهار داشت: 91 عنوان درسی برای کارآموزان طی این دوره‌ها ارائه می‌شود که در چهار سر فصل کلی شامل مباحث علمی، کارگاهی، کارورزی و مشاوره‌ای می‌باشد.

شرایط پذیرش روحانیون متقاضی ورود به دستگاه قضا

یزدی بیان داشت: دوره جدید آموزش کارورزان روحانی قضا نیز در سال جاری برگزار خواهد شد و متقاضیان می‌توانند تا تاریخ دهم تیرماه، با در دست داشتن مدرک علمی سطح دو حوزه های علمیه، گواهی معتبر مبنی بر گذراندن سه سال درس خارج حوزه و داشتن گواهی معتبر مبنی بر قبولی در پایه دهم حوزه به ساختمان اداره کل آموزش قضات روحانی قوه قضائیه، واقع در قم، میدان شهید بهشتی، جنب ساختمان دادگستری کل استان مراجعه کنند.

مدیر کل آموزش روحانیون قوه قضائیه افزود: در دوره‌های دو ساله کارآموزی قضات، طلاب و روحانیان آموزش‌های مهارتی و تخصصی را فراگرفته و میزان توانایی آنها برای تصدی منصب قضاوت سنجیده می‌شود.

کد خبر 1106746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha