به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، هدف لسلي جاكوب در اين كتاب آن است تا مدلي سه بعدي از فرصتهاي برابر ارايه كند و آن را براي تعدادي از حوزه هاي سياستگذاري كه با محورهايي چون نژاد ، طبقه و جنسيت گره مي خورند اعمال كند. او بر اين نظر است كه محور اصول فرصتهاي برابر، خط مشي هاي رقابتي كه منابع محدود را توزيع مي كنند تنظيم مي كند.
از آنجا كه همه پرسشها در باب عدالت با خط مشي هاي رقابتي مرتبط نيستند و از آنجا كه رقابتها در ماهيت با هم متفاوتند اين نكته اهميت دارد كه از فرصتهاي برابر در گستره اي متكثر سخن بگوييم و تاكيد كنيم كه برابري فرصتها نظريه اي از همه سو مقيد در باب عدالت را به وجود نمي آورد. سه جهت فرصت برابر، سه رويه متفاوت از رقابت هاي منصفانه را تعريف مي كند. ابتدا اين كه رقابتها نيازمند آنند كه از جهت خط مشي منصفانه باشند تا قواعد منصفانه اي از تعهد را واجد باشيم. دوم اين كه آنها بايد در مقابل شرايط زمينه منصفانه قرار گيرند به طوري كه اين گروهها خودشان را به حوزه سطح بازي وارد كنند و عاقبت آن كه آنها بايد مرزهاي عدلانه اي را واجد باشند يعني دادنها و گرفتنها براي بازنده ها و بازنده ها بايد عادلانه باشند.
جاكوب اين مدل را براي تعدادي از مضامين سياستگذاري اجتماعي مهم اعمال مي كند. ذيل عنوان نژاد او از اين بحث مي كند كه محور قانونگزاري حقوق شهروندي ، تضمين انصاف زمينه است در حالي كه اعمال تبعيض آميز بر انصاف مرزي تاكيد مي كنند.
در ارتباط با مسئله طبقه او از كار با مزد به عنوان ابزاري براي تحقق انصاف مرزي ياد مي كند و تصريح مي كند كه بهترين روش براي توجيه مراقبت بهداشتي عمومي ، پرهيز از ايده كلي فرصت برابر است . در مورد جنسيت هم او از عمل تبعيض آميز به عنوان ابزاري براي انصاف زمينه دفاع مي كند اما برقراري برابري با پول ( رايانه) را به عنوان مصداقي براي انصاف مرزي مطرح مي كند. او از اين بحث مي كند كه بهترين چارچوب براي مسئله طلاق بسط برابري ميان زوجين در موقعيتهاي پس از طلاق است.
نظر شما