۸ تیر ۱۳۸۹، ۱۵:۱۱

مفتح خبر داد:

مصوبات تلفیق درباره آموزش عالی/ مخالفت با ایجاد صندوق توسعه علم و فناوری

مصوبات تلفیق درباره آموزش عالی/ مخالفت با ایجاد صندوق توسعه علم و فناوری

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس از مخالفت کمیسیون با ایجاد صندوق توسعه علم و فناوری خبر داد و با اشاره به یکی از مصوبات کمیسیون گفت: براساس تصمیمات کمیسیون باید 50 درصد امتیازات اعضای هیئت علمی برای ارتقا از مسیر تحقیق و پژوهش برای حل مشکلات کشور تامین شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی مفتح بعد از جلسه امروز کمیسیون تلفیق برای بررسی و تصویب کلیات لایحه برنامه پنجم در جمع خبرنگاران گفت: کلیه دستگاههای اجرایی، مدارس، دانشگاهها ، موسسات آموزش عالی، پادگان ها و مجموعه های ورزشی اعم از دولتی و غیر دولتی در صورتی که مساحت بیش از هزار متر مربع داشته باشند باید فضایی را برای نمازخانه پیش بینی کنند.

وی گفت: در ماده 6 لایحه برنامه پنجم و در راستای زنده و نمایان داشتن اندیشه های دینی، سیاسی و سیره حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری و برای برجسته تر کردن اندیشه های این دو شخصیت بزرگوار در تدوین الگوی توسعه اسلامی - ایرانی و سیاست گذاری هایی که مجموعه ارکان نظام به انجام می رساند دولت موظف شد از پژوهش ها و مطالعات بنیادین حمایت کرده و نشان ملی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری را تعیین کند.

مخبر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماده 7 لایحه برنامه پنجم و مصوبات کمیسیون تلفیق توضیح داد: در راستای توسعه انجمن ها و قطب های علمی، حوزوی و کرسی های نقد و مناظره، دولت موظف شد از توسعه آموزش های پژوهشی و کاربردی در این حوزه حمایت مالی و حقوقی به عمل آورد.
 
وی گفت: بر اساس ماده 18 مقرر شد در راستای تحول بنیادین در آموزش عالی به ویژه علوم انسانی، تحقق جنبش نرم افزاری و تقویت مبانی اعتقادی، وزارتخانه های علوم و بهداشت موظف شدند تا متون، محتوا و برنامه های آموزشی درسی دانشگاهی را بازنگری و تجارب علمی و عملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را نهادینه کرده و ارزش های اسلامی و اخلاق حرفه ای را تعمیق بخشند ضمن اینکه همکاری حوزه و دانشگاه را مد نظر قرار داده و کرسی های نظریه پردازی نقد و آزاداندیشی را گسترش دهند.
 
مفتح ادامه داد: در این ماده پیش بینی شده مطالعات میان رشته ای توسعه یابد و بر این اساس این اجازه به دانشگاهها داده می شود تا ظرفیت مازاد خود را از طریق دانشجویان خارجی که شهریه ارزی پرداخت می کنند تکمیل کرده و نظام جامع نظارت و ارزیابی کیفی دانشگاهها را مستقر کنند.
 
تحقیق کاربردی 50 درصد امتیاز ارتقای عضو هیئت علمی دانشگاه
 
وی گفت: درجهت تحقق سیاست های کلی مقام معظم رهبری مبنی بر دستیابی به جایگاه دوم علم و فناوری در برنامه پنجم و تثبیت آن در ماده 19 مقرر شد، 50 درصد امتیازات اعضای هیئت علمی برای ارتقا از مسیر تحقیق و پژوهش برای حل مشکلات کشور تامین شود و پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی 20 درصد دوره کارشناسی هر سال و پذیرش دانشجویان دکترا 2.5 درصد کل دانشجویان باشد به نحوی که تا پایان برنامه نسبت کل دانشجویان به هیئت علمی تمام وقت در دانشگاههای دولتی 16 نفر، دانشگاههای غیر دولتی 30 نفر و پیام نور 200 نفر باشد.
 
سخنگوی کمیسیون تلفیق ادامه داد: همچنین مقرر شد سهم بودجه تحقیق و پژوهش از تولید ناخالص داخلی سالانه 50 درصد نسبت به سال قبل افزایش یابد به نحوی که تا پایان برنامه پنجم بتوان به هدف سهم سه درصدی بودجه تحقیقات از تولید ناخالص داخلی دست یافت.
 
نسبت ادانشجویان دوره کاردانی، کارشناسی و تحصیلات تکمیلی
 
وی ادامه داد: مقرر شد هرم علمی اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاهها به ترتیبی اصلاح شود که نسبت استاد دانشیار و استادیار به ترتیب 5 ، 10 و 60 باشد، ضمن اینکه مقرر شد نسبت دانشجویان دوره کاردانی، کارشناسی و تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان به ترتیب 30، 60 و 10 درصد برسد.
 
حمایت دولت از شرکتهای دانش بنیان
 
مفتح اظهار داشت: در ماده 20 مقرر شد در راستای توسعه و انتشار فناوری و حمایت از شرکتهای دانش بنیان احکامی برای دولت وضع شود تا از این شرکتها حمایت کند به این معنی که دستگاههای اجرایی مکلف شوند امکانات و تجهیزات پژوهشی، تحقیقاتی و کارگاهی خود را با نرخ ترجیحی در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داده و از پایان نامه های دوره تحصیلات تکمیلی حمایت کنند.
 
وی گفت: همچنین هزینه ثبت اختراعات، تولید دانش فنی و حمایت از تولید کنندگان برای خرید دانش فنی و اختراعات باید مورد حمایت دولت قرار گیرد این در حالی است که بر اساس مصوبه ماده 20 سازمان ثبت باید برای ثبت اختراعات از گواهی های ممیزی علمی آن اختراع استفاده کند.
 
سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: همچنین دولت از شرکت های کوچک و متوسط بخش خصوصی و تعاونی که در راستای تجاری سازی دانش و فناوری فعالیت می کنند، باید حمایت کند و نسبت به راه اندازی مراکز رشد، پارکها و شهرک های علمی و فناوری غیر دولتی حمایت به عمل آورد.
 
مخالفت با ایجاد صندوق توسعه علم و فناوری
 
وی در تشریح مصوبات ماده 21 خاطر نشان کرد: در این ماده پیش بینی شده بود صندوق توسعه علمی و فناوری کشور به صورت موسسه عمومی غیر دولتی تشکیل شود که کمیسیون تلفیق ضمن حمایت از فعالیتهای نوآورانه با ساختار انجام این فعالیتها در قالب صندوق مخالفت کرد چرا که معتقد است صندوق باعث توسعه تشکیلات و بر هم زدن انضباط مالی می شود و می توان این فعالیتها را در قالب بودجه های سنواتی مورد بررسی قرار داد.
کد خبر 1109064

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha