مسعود رهنما در گفتگو با مهر در خصوص علت تاخیر در بهره برداری مجدد از آزاد راه تهران - پردیس گفت: این آزاد راه 2 معارض داشت که در حال حاضر یکی از آنها برطرف شده اما معارض دیگر که از نیروهای مسلح (یکی از پادگانهای ارتش) است علی رغم تفاهم نامه امضا شده، هنوز تملک اراضی(مناطق) مورد نیاز برای ساخت آزاد راه را انتقال نداده است.
وی تصریح کرد: از حدود 1.5 سال پیش مکاتبات با این ارگان برای انتقال تملک اراضی برای تکمیل این پروژه آغاز شد که تفاهم نامه ای با ارتش به امضا رسید که بر اساس آن، مقرر شد که هزینه مالی تحمیلی از بابت تملک ارازی این موضوع پرداخت شود.
معاون ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور افزود: بر اساس این تفاهم نامه، قرار بود زمین مورد نیاز پروژه 3 ماه پیش به وزارت راه و ترابری داده شود تا وزارت راه بتوان طبق برنامه زمانبندی این آزادراه را تکمیل کند که متاسفانه این اتفاق تاکنون نیافتاده است.
رهنما از درخواست کتبی رئیس کمیسیون عمران از رئیس مجلس برای کمک به حل و فصل این موضوع به لحاظ اهمیت آن خبر داد و اظهار داشت: با حمایتهای معاون اول رئیس جمهور روند ساخت آزاد راه به شدت تسریع شد اما به لحاظ وجود معارضین هنوز موفق به تحویل این پروژه نشده ایم.
وی با بیان اینکه این ارگان علت تاخیر در انتقال زمین برای تکمیل آزادراه را مستلزم انجام تشریفات و مقدمات اداری داخلی خود عنوان می کند، اظهار داشت: تا زمانی که این قسمت تحویل نشده و پل آن ساخته نشود عملا امکان بهره برداری از آزاد راه وجود نخواهد داشت.
معاون ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور طول اراضی تحت تملک معارض را کوچک دانست و اظهار داشت: در این نقطه تقاطع غیر همسطحی با اتوبان شهید بابایی ساخته خواهد شد که ورود و خروج وسایل نقلیه از این نقطه انجام می شود.
رهنما با اعلام اینکه به غیر از مقطع دارای معارض 95 درصد از عملیات اجرایی آزاد راه تکمیل شده است، تصریح کرد: یک باند این آزاد راه آماده بهره برداری است و باند دیگر در حال نصب علائم و خط کشی و تکمیل برخی موارد مشابه است.
وی در خصوص تونل های این آزاد راه تصریح کرد: 4 تونل دو قلو به مسافت 5500 متر در این آزاد راه وجود دارد که لاینینگ آخرین تونل آن تا شنبه هفته جاری تکمیل و وارد مرحله آسفالت ریزی خواهد شد که این مرحله نیز یک هفته به طول خواهد انجامید، ضمن اینکه دیگر تونلها تکمیل شده است.
معاون ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با بیان اینکه تمامی این پروژه 22 کیلومتری با مشارکت بخش داخلی انجام شده است، وجود دو منطقه "هزار دره" و "تپه سرگردان" در این مسیر را به لحاظ ترکیب بسیار مشکل زمین شناسی برای ساخت جاده را حائز اهمیت دانست وگفت: با ساخت پل دره ای به طول 240 متر مسیر آزادراه در این نقاط صعب العبور تکمیل شده است و که می توان از آنها برای آموزشهای دانشگاهی در مقطع دکتری نیز استفاده کرد.
رهنما هزینه ساخت این پروژه را 150 میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: ساخت این آزاد راه در دو مقطع دنبال شد که مقطع اول آن از سال 81 آغاز و در سال 83 متوقف که دوباره در دولت نهم روند اجرای این پروژه از سر گرفته شد.
نظر شما