به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مهدی دوستی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران تصریح کرد: 69 هزار نفر در شهر بیرجند از خدمات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب برخوردار هستند.
وی افزود: در افق طرح در سال 1410 جمعیتی معادل 345 هزار نفر باید زیر پوشش خدمات جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب در استان قرار گیرند.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه به طور متوسط 70 درصد از آب مصرفی شهروندان به فاضلاب تبدیل میشود، بیان داشت: انتقال این حجم بالا از فاضلاب تولیدی به محل مناسب و انجام فرآیند تصفیه به پاکسازی و بهسازی محیط شهر و حفظ منابع سطحی و زیرزمینی کمک می کند.
دوستی با تشریح فرآیند تصفیه فاضلاب و مزایای این طرح گفت: تصفیهخانه فاضلاب بیرجند در مرحله نخست قادر به تصفیه 10 هزار و 500 مترمکعب فاضلاب در شبانه روز است که به طور متوسط 79 لیتر فاضلاب ورودی و حدود 60 لیتر حاصل از تصفیه فاضلاب است.
به گفته این مسئول در افق طرح باید این مقدار به 560 لیتر در ثانیه افزایش یابد که این معادل آب 23 چاه کشاورزی است.
وی یادآور شد: با توجه به کمبود آب شهرها و نیاز به وجود منابع جدید تامین آب، شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی پساب حاصل از تصفیهخانه فاضلاب شهر بیرجند را در اختیار شرکت آب منطقه ای قرار داده تا از آن در بخش کشاوری استفاده کنند.
دوستی افزود: در دور سوم سفر هیئت دولت به خراسان جنوبی اعتباری بالغ بر 340 میلیارد ریال طی دو سال برای طرحهای فاضلاب استان مصوب که در قانون بودجه سال جاری 96 میلیارد ریال برای طرحهای فاضلاب استان اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: تا کنون 250 کیلومتر خطوط انتقال و شبکههای اصلی و فرعی جمع آوری فاضلاب در شهر بیرجند اجر شده است و حدود 17 هزار انشعاب فاضلاب در محدوده اجرای طرح واگذار شده است.
نظر شما