"کریستین وولف" رئیس ایالت نیدرزاکسن و نامزد احزاب ائتلافی حاکم آلمان برای انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهوری نیازمند 623 رای اکثریت بود که بعد از ظهر روز گذشته در سومین رای گیری مجلس فدرال توانست با کسب 625 رای در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود.
مجلس فدرال آلمان مسئول انتخاب رئیس جمهوری هستند و کریستین وولف درحالی که در دو رای گیری پیشین ناکام مانده بود، در سومین رای گیری با کسب 625 رای به عنوان رئیس جمهوری آتی آلمان انتخاب شد.
بر این اساس کریستین وولف جانشین "هورست کهلر" می شود که بدنبال بروز اختلافات داخلی در مورد جنگ افغانستان از سمت خود کناره گیری کرد. این اقدام کهلر دولت مرکل را که در حال یافتن راهی برای بحرانهای داخلی و خارجی است، با چالش جدی روبرو کرد.
با توافق احزاب ائتلافی دولت "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان، کریستین وولف رئیس ایالت نیدرزاکسن و معاون رهبر حزب "اتحادیه دمکرات مسیحی" بعنوان نامزد اصلی احراز پست ریاست جمهوری این کشور معرفی شده بود.
توافق مذکور با حمایت احزاب کوچکتر دولت ائتلافی (سوسیال مسیحی و دمکرات آزاد) بدست آمد. این احزاب پیشتر از "اورسولان فون در لاین" وزیر کار فعلی آلمان بعنوان نامزد خود نام برده بودند، با این حال پس از رایزنیهای فراوان از نامزد معرفی شده از سوی حزب مرکل حمایت کردند.
در همین حال احزاب سوسیال دمکرات و سبزهای آلمان نیز نامزد واحدی را برای ریاست جمهوری معرفی کردند. نامزد این دو حزب اپوزیسیون "یواخیم گواک" فعال حقوق بشر و از مقامهای حزب سبز است که در نخستین انتخابات پس از اتحاد دو آلمان به پارلمان راه یافته بود.
همچنین در دور سوم انتخابات ریاست جمهوری آلمان "لوک یوخیمسن" نامزد جناح چپ از ادامه شرکت در انتخابات انصراف داد. وی در اولین و دومین رای گیری مجلس فدرال آلمان توانست به ترتیب 126 و 123 رای را به خود اختصاص دهد.
در همین حال رقیب اصلی کریستین وولف یعنی "یوآخیم گاوگ" نامزد اصلی حزب مخالف دولت توانست 494 رای را در دوره سوم رای گیری مجلس فدرال آلمان از آن خود کند، درحالی که در دور اول رای گیری 499 رای را بدست آورده بود.
بر این اساس در دولت آلمان رئیس جمهور موضع تشریفاتی را در جایگاه سیاسی کشور دارد و فاقد قدرت لازم است، اگرچه انتخابات ریاست جمهوری آلمان به عنوان آزمونی سخت و دشوار برای دولت آنگلا مرکل معرفی شده بود که به واسطه بحران سیاسی داخلی و عدم حمایت از ارائه بسته نجات مالی به کشورهای اروپایی جایگاه صدراعظم در عرصه سیاسی کشور متزلزل شده بود.
چنانچه بر اساس نظرسنجی مجله اشترن و همچنین شبکه تلویزیونی آر تی ال میزان محبوبیت آنگلا مرکل صدراعظم آلمان رهبر ائتلاف سوسیال مسیحی (CDU) شش درصد کاهش یافته و به 48 درصد رسیده است، این درحالی است که میزان حمایت آلمانی ها از حزب دموکراتیک آزاد (FDP) هیچ تغیری نکرده است، اما در عین حال میزان محبوبیت حزب سوسیال دموکرات (SDP) یک درصد افزایش یافته و به 25 درصد رسیده است.
نظر شما