۲۵ تیر ۱۳۸۹، ۱۲:۰۷

دستجردی درپاسخ به مهرخبرداد:

تبدیل برخی شعب بین‌الملل به غیرانتفاعی/ آخرین وضعیت کنکور دستیاری

تبدیل برخی شعب بین‌الملل به غیرانتفاعی/ آخرین وضعیت کنکور دستیاری

وزیر بهداشت از استفاده دانشگاههای علوم پزشکی از ظرفیت مازاد آموزش عالی بر اساس برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: در حال حاضر 12 شعبه بین الملل دانشگاهی داریم که برخی از آنها برای استفاده بهتر از ظرفیت آموزش عالی به شعب غیرانتفاعی تبدیل می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مرضیه وحیددستجردی صبح جمعه در حاشیه نشست هم اندیشی روسای دانشگاههای علوم پزشکی در محل وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره ظرفیت برنامه پنجم توسعه جهت آموزش غیرانتفاعی در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: دانشگاههای علوم پزشکی که می خواهند از ظرفیت مازاد خود استفاده کنند باید آمادگی این ظرفیت را داشته باشند و بستر دانشگاه برای این میزان پذیرش آماده باشد.

وی افزود: این دانشگاهها باید خودکفا باشند و از نظر آموزشی، پژوهشی و زیرساختها دانشگاههای قوی باشند. در این صورت وزارت بهداشت به آنها مجوز می دهد که شعب غیرانتفاعی برای خود ایجاد کنند.

همه دانشگاههای علوم پزشکی توانایی ایجاد شعبه بین الملل ندارند

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: پیش از این نام شعب دانشگاههای علوم پزشکی، شعب بین الملل بود اما ما به این نتیجه رسیدیم که همه دانشگاههای ما توانایی ایجاد شعبه بین المللی را ندارند چرا که شعبه بین المللی باید دانشجویان خارجی را جذب کند.

وی افزود: تاسیس شعبه های غیرانتفاعی در توان دانشگاههای علوم پزشکی است تا بتوانند از ظرفیت مازاد استفاده کرده و هزینه آن را به شکل غیرانتفاعی تامین کنند.

وحیددستجردی گفت: پیشنهادات دانشگاهها و توانمندی دانشگاهها بررسی می شود و در نهایت پس از بررسی در شورای گسترش مجوز لازم به آنها داده می شود. در حال حاضر 12 شعبه بین الملل دانشگاهی داریم که برخی از آنها به شعب غیر انتفاعی تبدیل می شوند. البته این کار نیاز به بررسی و زمان بیشتری دارد و امکان دارد در آینده به سرانجام برسد.

تطابق برنامه پنجم توسعه و نقشه جامع علمی سلامت

وزیر بهداشت در پاسخ به مهر در خصوص تطابق برنامه پنجم توسعه و نقشه جامع علمی سلامت که در وزارت بهداشت تهیه شده است، گفت: برنامه پنجم در ابتدا در وزارتخانه ها مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن به مجلس ارائه شد. در وزارت بهداشت نیز بیش از یکسال و نیم در این زمینه کار شد. آنچه به دولت در حوزه های آموزشی، پژوهشی و خدمات درمانی ارائه شد پس از تغییراتی در دولت به مجلس ارائه شد.

وی افزود: کمیسیون بهداشت نیز بر روی این بخشها تغییراتی ارائه کرد و در نهایت آنچه در کمیسیون تلفیق ارائه بررسی می شود نتیجه کمیسیون بهداشت و نظر دولت است و این موارد مد نظر ما در وزارت بهداشت نیز است. نقشه جامع علمی کشور بخشهای آموزش و پژوهش را در نظر می گیرد و ما برای خدمات بالینی نقشه تحول نظام سلامت را تهیه خواهیم کرد که پیش نویس آن در حال تنظیم است.

وحیددستجردی در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص ارائه گزارش نهایی وزارت بهداشت از آزمون دستیاری دوره سی و هفتم که به دلیل ابطال دو بار برگزار شد، گفت: گزارش نهایی پس از مشخص شدن تعداد منصرفین، اعلام ذخیره ها و آغاز آموزش دستیاری ارائه می شود. در حال حاضر تعدادی انصراف دهنده وجود دارد که باید تکلیف انصراف آنها و ذخیره ها نیز مشخص شود.

رشد 27 درصدی پذیرفته شدگان در دستیاری سال 88

وی یادآور شد: از میان بیش از 14 هزار داوطلب دستیاری 2 هزار و 443 نفر در دوره سی و هفتم دستیاری پذیرفته شده اند که میزان پذیرفته شدگان نسبت به سال گذشته 27 درصد رشد داشت و همین موضوع باعث شد تعداد بیشتری به دوره های تخصصی راه پیدا کنند که موجب آرامش آنها شود.
 

وزیر بهداشت افزود: علی رغم اینکه افراد نگرانی هایی در مورد صحت آزمون داشتند پس از اعلام نتایج و قبولی ها متوجه صحت آزمون شدند. شکایات موردی پاسخ داده شد، پرونده هایی که تشکیل شده بود مورد رسیدگی قرار گرفت و آنها که در قوه قضائیه بود نیز مورد رسیدگی قرار گرفت. آرامشی که اکنون برقرار است نشان داد که آزمون مجدد سی و هفتم در کمال صحت و سلامت برگزار شد و افرادی که شرکت کرده بودند به حق خودشان رسیدند.

تحولات در نظام پذیرش دستیار در سال 89

وی در پاسخ به این پرسش که تحول در نظام پذیرش دستیار در سال 89 چگونه خواهد بود گفت: آنچه در شورای آموزش پزشکی مصوب شد به این موضوع می پردازد که نمره دادن در آزمون تغییر نمی کند.

وحیددستجردی افزود: با توجه به اینکه داوطلبانی که در آزمون ها شرکت می کنند باید به سئوالاتی پاسخ دهند، به این نتیجه رسیدیم که در این دوره این موضوع تغییر نکند. البته طراحی های زیادی در این زمینه شده است که معدل فارغ التحصیلان را در پایان دوره، نتایج پیش کارورزی و ضریب نمره افرادی که ضریب K را گذارنده اند و در مناطق محروم خدمت کرده اند در نظر گرفته می شود.
 

وی خاطرنشان کرد: احساس شد که برای اینکه وضعیت را تغییر دهیم باید داوطلبان آزمون دستیاری از قبل خود را آماده کرده باشند. هر گونه تاثیرات نمرات و ضرایب باید به اطلاع آنها برسد تا بتوانند مطابق با آن تغییرات خودشان را پیش ببرند.

وزیر بهداشت افزود: ما نمی خواهیم به صورت خلق الساعه یک موضوع را اعلام کنیم و در همان سال هم همان موضوع را مورد امتحان قرار دهیم و ممکن است حق داوطلبان به این گونه ضایع شود. بنابراین به این نتیجه رسیدیم که امسال بر مبنای قبل و شکل همان نمرات تصمیم گیری شود.
 

وی گفت: البته ممکن است در اجرا تفاوت هایی وجود داشته باشد اما در نتایج نهایی و نحوه تاثیرات نمرات آزمون تغییری نخواهیم داشت.

وحیددستجردی یادآور شد: البته امسال به صورت آزمایشی مولفه هایی که در نظر داریم را لحاظ می کنیم و نتایج آماری را مورد بررسی قرار می دهیم تا ببینیم این مولفه ها چه تاثیری در قبولی افراد دارد اما در نتایج نهایی داوطلبان موثر نخواهد بود و نمره آنها همان نمره آزمون خواهد بود.

وی گفت: ما برنامه ریزی خودمان را انجام داده بودیم اما زمینه های فرهنگی کاملاً آماده نشده بود و به این نتیجه رسیدیم که زمان بدهیم تا داوطلبان آماده شوند و امیدواریم تحول از دوره 39 اجرایی شود.

وزیر بهداشت درباره پذیرش دانشجویان خارجی در واحدهای بین المللی علوم پزشکی گفت: هیچ یک از واحدهای بین المللی دارای دانشجوی خارجی نیستند و دانشجویان خارجی در علوم پزشکی در دانشگاههای داخل کشور حضور دارند. طبق قانون 50 درصد ظرفیت واحدهای بین الملل به دانشجویان خارجی باید اختصاص یابد به همین منظور باید راهکار این کار دیده شود و در مورد زبان تدریس در این واحدها شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گیری نهایی صورت گیرد.

کد خبر 1117458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha