"دیوید کامرون" زمانی که افشای بیش از 90 هزار سند محرمانه ارتش آمریکا در مورد جنگ افغانستان تبدیل به تیتر اول تمامی رسانه های جهان شده بود به هند سفر کرد و در این سفر اظهارتی را علیه پاکستان ایراد کرد که این سخنان خشم دولت و مردم پاکستان را برانگیخت.
نخست وزیر انگلیس، روز چهارشنبه 6 مرداد دولت پاکستان را به "صادر کردن ترور" به افغانستان و جهان متهم کرد.اما سخنان کامرون درباره عملکرد پاکستان در مبارزه با شبه نظامیان با واکنش اعتراض آمیز در داخل و خارج از انگلستان روبرو شد.
وی در پاسخ به اعتراضها نسبت به سخنانش گفت: "مهم است که با صراحت صحبت کنیم" و اکنون که پاکستان "در حال پیشرفت در این زمینه است ما به اقداماات این کشور بیشتر نیازمندیم." اما این سخنان نیز با واکنش شدید مواجه شد و وی در پاکستان به داشتن احساسات ضد شرقی محکوم شد.
در این میان "خورشید احمد" نایب رئیس حزب جماعت اسلامی در پاکستان هشدار داد که اظهارات کامرون میتواند منجر به برافروختن آتش "ضد امریکایی و ضد غربی" در خیابانهای پاکستان شود.
"عبدل بسیط" سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز به نخست وزیر انگلیس هشدار داد که مراقب سخنان خود باشد.
اما این فقط مقامات پاکستانی نبودند که به اظهارات کامرون واکنش نشان دادند بلکه مردم این کشور نیز با برپائی تظاهرات و به آتش کشیدن آدمک کامرون نسبت به سخنان وی واکنش نشان دادند.
سخنان کامرون در داخل انگلیس نیز با واکنشهای گسترده ای از جمله اتهام بی تجربگی مواجه شد. دیوید میلی باند، وزیر امور خارجه دولت در سایه انگلیس در این باره گفت که کامرون متوجه نشده که تا به حال هزاران پاکستانی جان خود را در راه مبارزه با تروریسم از دست داده اند.
اما این پایان کار کامرون نبود و وی در هفته گذشته اظهاراتی را علیه جمهوری اسلامی ایران و برنامه صلح آمیز هسته ای تهران ایراد کرد که این اظهارات پیش از آنکه با واکنش مقامات ایران مواجه شود در داخل انگلیس با واکنش شدید سیاستمداران این کشور مواجه شد و در پی آن حزب کارگر انگلیس "دیوید کامرون" را "فردی بی اراده در سیاست خارجی" دانست.
"کریس برایانت" رهبر جدید حزب کارگر در انتقاد از کامرون گفت: "چنین اشتباه ابتدایی از سوی نخست وزیر نه فقط خجالت آور، بلکه خطرناک است و وی باید اذعان کند که یکبار دیگر در زمینه سیاست خارجی افتضاح به بار آورده است.
به گزارش مهر، به نظر می رسد دیوید کامرون راه مطرح شدن در عرصه بین الملل را پیروی از آمریکا و تکرار اظهارات مقامات کاخ سفید در مورد موضوعات مختلف می داند.
البته در میان مقامات بریتانیا این فقط کامرون نیست که دنباله رو کاخ سفید است بلکه پیش از وی "تونی بلر" و "گوردون براون" نیز چنین اقداماتی را انجام می دادند حال آنکه در گذشته نه چندان دور کشورهای اروپایی وبویژه انگلیس و فرانسه به داشتن سیاست های مستقل از آمریکا مشهور بودند.
اظهارات کامرون در مورد پاکستان و ایران دقیقا همان مطالبی بود که مقامات آمریکایی ذکر می کردند و مرور اظهارات مقامات واشنگتن نشان می دهد که کامرون چیزی به آنها اضافه نکرده و همان جملات را تکرار کرده است.
بر اساس این گزارش، یکی از دلایل ذکر این جملات آن است که کامرون می خواهد جایگاه ویژه ای را برای خود در عرصه بین الملل دست و پا کند و خوب این موضوع نیازمند آن است که این شخص همواره در صفحه تلویزیون و یا صفحه نخست روزنامه ها و یا به عنوان خبر پربازدید کننده سایت های خبری حضور داشته باشد و تحقق این امر نیازمند به زبان آوردن سخنانی است که دیگران از زدن آن بنا به دلایل مختلف ( غیر واقعی بودن، خام بودن، نبودن سند و مدرک برای اثبات ) خودداری می کنند.
سخنان کامرون در روزهای اخیر نشان می دهد که وی با ایراد این سخنان در پی مطرح شدن بوده، ولی خوب این مطرح شدن راه های مختلفی دارد و نخست وزیر انگلیس برای رسیدن به این هدف تقلید را انتخاب کرده روشی که نتیجه آن هر چه باشد مطمئنا بزرگ شدن در عرصه بین الملل نخواهد بود.
نظر شما