۱۷ مرداد ۱۳۸۹، ۱۳:۱۱

حاجی‌بابایی:

نمی‌شود از والدین به زور شهریه گرفت

نمی‌شود از والدین به زور شهریه گرفت

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تجربه نشان داده به زور نمی‌توان از والدین دانش آموزان شهریه گرفت بلکه باید بگذاریم مردم خودشان کمک کنند گفت: ما بدمان نمی‌آید کسی پول به آموزش و پرورش بدهد اما وقتی که جایگاه نظام تعلیم و تربیت و معلم در خطر بیفتد اجازه چنین کاری را نمی‌دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا حاجی‌بابایی امروز یکشنبه در دومین روز از بیست و هفتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش که در سالن اجلاس در حال برگزاری است با بیان این مطلب افزود: اگر دانش‌آموز ورزشکار باشد هیچگاه دنبال سیگار نمی‌رود و به همین دلیل زنگ ورزش در سال آینده قطعی خواهد بود.

وی با بیان اینکه زنگ ورزش دچار نابودی در آموزش و پرورش شده افزود: همچنین برای فعالیت‌های قرآنی مدارس حول محور مدرسه قرآن 50 میلیارد تومان اعتبار در سال جاری در نظر گرفته‌ایم.

همه لذت‌ها خارج از مدرسه است

وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از اینکه همه لذت‌ها چون کتابخانه، ورزش، تفریح خارج از مدرسه است، گفت: اما برعکس همه چیزهای زمخت مانند اینکه بشین، درس بخوان، حرف نزن در مدرسه قرار دارد. آیا خود شما در این مدرسه‌ای که ساخته‌ایم می‌مانید؟

حاجی‌بابایی از اصلاح ساختار مدارس بعد از 15 سال خبر داد و گفت: باید اصلاح به گونه‌ای باشد که همه دانش‌آموزان، معلمان و والدین مدرسه را دوست داشته باشند.

وی با انتقاد از مدیریت قبلی وزارت آموزش و پرورش در بحث به کارگیری اجباری مدیران گفت: این چه وضعیت مدارسی است که فردی را به زور مدیر می‌کنیم و بعد هم می‌گوییم تو در حال مفت خوری هستی و 10 ساعت هم باید سر کلاس بروی. معلوم است که چنین افرادی نمی‌دانند آموزش و پرورش کجاست و باید چگونه برخورد کنند.

وزیر آموزش و پرورش به نحوه استخدام و به کارگیری معلمان طی ده‌های گذشته اشاره کرد و گفت: اینکه 72 هزار و 500 نفر را به یکباره در آموزش و پرورش بازنشسته کنیم به طوری که در یک منطقه فقط یک دبیر فیزیک باقی مانده باشد، موجب قرار گرفتن آموزش و پرورش در معرض سقوط می‌شود.

به آمار مربوط به تعداد دانش آموزان اعتماد ندارم

وزیر آموزش و پرورش آمار دانش‌آموزان در مقطع کنونی را 11 میلیون و چند صد هزار نفر عنوان کرد و افزود: با این حال به این آمار هم اعتماد ندارم و باید در آبان ماه با به کارگیری سیستم آمارگیری‌مان ببینیم تعداد دانش‌آموزان چقدر است.

وی به سخنان یکی از معاونان اسبق وزیر آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: معاونی در جایی مصاحبه کرده و گفته بود 4 میلیون دانش‌آموز لازم التعلیم داریم که به مدرسه نیامده‌اند و برای خودش آمارها و اعدادهایی را عنوان کرده که همه آنها غلط بود و بعد هم براساس این آمار تحلیل آموزشی داشت.

حاجی بابایی تصریح کرد: از سویی عده‌ای در رادیو و تلویزیون درباره مشکلات آموزش و پرورش مصاحبه می‌کنند و وضعیت به گونه‌ای است که همه تصور می‌کنند می‌توانند در آموزش و پرورش دخالت داشته باشند در حالی که این وزارتخانه نیاز به متخصص‌ترین افراد دارد نه اینکه هر کسی در خیابان راه می‌رود برای خودش نظری ارائه کند.

وی از وجود 95 هزار کودک لازم التعلیمی و 380 هزار دانش‌آموز آموزش از راه دور خبر داد و گفت: این در حالی است که پیش از این عنوان می‌شد 500 هزار نفر در مراکز آموزش از راه دور در حال تحصیل هستند. به هر حال دوران آمار و ارقام غلط تمام شده و این آمارهای اشتباه برای من قابل قبول نیست.

توانایی برگزاری آزمون سراسری را داریم

وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از عملکرد گذشته این وزارتخانه در بحث برگزاری آزمون‌ها گفت: تا 9 ماه پیش حتی نمی‌توانستیم برای مدارس سمپاد آزمون برگزار کنیم و باید به جای دیگری سفارش کار می‌دادیم در حالی که 85 درصد از برگزاری کنکور سراسری بر عهده مدیران آموزش و پرورش است و این یعنی بدنه آموزش و پرورش قدرتمند بوده اما سر آن توانایی تصمیم گیری نداشته است.

وی با بیان اینکه از ابتدای فروردین تا کنون در آموزش و پرورش آزمونهای مختلفی برگزار شده تاکید کرد: ما حتی آمادگی برگزاری کنکور سراسری را که هم اکنون به عهده سازمان سنجش است داریم البته اگر آنها بخواهند این مسئولیت را به ما محول کنند.

به زور نمی‌شود از مردم پول گرفت

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بحث دریافت شهریه از والدین دانش‌آموزان گفت: تجربه نشان داده که به زور نمی‌توان از مردم پول گرفت و باید بگذاریم مردم خودشان کمک کنند. ببینید وقتی که از مردم پول گرفته می‌شود چه غوغایی بپا می‌‌کنند. اگر منظور مدیران برگزاری کلاس‌های فوق برنامه است نمی‌خواهد به این بهانه کلاس برگزار کنید.

حاجی‌بابایی ادامه داد: مگر ما بدمان می‌آید کسی پول به آموزش و پرورش بدهد اما وقتی که جایگاه نظام تعلیم و تربیت و معلم در خطر بیفتد اجازه چنین کاری را نمی‌دهیم.

وی ادامه داد: مردم در زمان نیاز، خودشان به آموزش و پرورش کمک می‌کنند به طور مثال طی سال جاری خیرین مدرسه‌ساز هزار میلیارد تومان برای مدرسه‌سازی تعهد کرده‌اند.

بهداشت مدارس خوب نیست

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت بهداشت مدارس گفت: هم اکنون بهداشت در مدارس خوب نیست و باید آن را ساماندهی و تقویت کنیم.

وی ادامه داد: از این پس آب، برق، گاز و تلفن مدارس دولتی از طریق اداره‌های آموزش و پرورش پرداخت می‌شود چرا که هیچ توهینی بالاتر از این نیست که مدیری مصاحبه کند که من پول آبونمان مدرسه خود را ندارم و مجبورم از والدین کمک بگیرم.

حاجی بابایی تاکید کرد: شما مدیران باید هر حرفی که نظام تعلیم و تربیت را پایین می‌کشد جمع کنید و اجازه ندهید در کشمکش‌هایی که سنگ‌پراکنی است آموزش و پرورش یک طرف قرار بگیرد چون ضرر می‌کنیم.

وی آموزش و پرورش را ناموس فرهنگیان خواند و گفت: چگونه از ناموس خود مواظبت می‌کنید و آیا اطلاعاتش را به کس دیگری می‌دهید. حفظ آبروی آموزش و پرورش نیز بر همه واجب است.

کد خبر 1130032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha