به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، علی اکبر پاسندی صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران در گرگان افزود: استان گلستان از پتانسیلهای زیادی در صنعت آبزی پروری برخوردار است، وجود سه حوزه آبریز گرگان رود ، اترک و قره سو و اکوسیستم های منحصر به فرد آبی خلیج گرگان، تالاب گمیشان و سد آلاگل شرایطی مستعد جهت توسعه آبزی پروری را فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: وجود پنج هزار و 354 هکتار مزارع پرورش ماهی، آببندان و منابع آبی و 25 هزار و 600 متر مربع مزارع سردابی استان را در زمینه فعالیتهای شیلاتی شاخص کرده است.
پاسندی اضافه کرد: در استان سه کارگاه تکثیر بچه ماهیان گرمابی با ظرفیت 50 میلیون قطعه و یازده کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان تزئینی با ظرفیت تولید 2.5 میلیون قطعه در سال، از دیگر پتانسیلهای استان است.
مدیرکل شیلات گلستان افزود: در چهار هزار هکتار اراضی پرورشی میگو در منطقه گمیشان امکان فعالیت برای سرمایه گذاری و تولید میگو وجود دارد که این موقعیت نیز از پتانسیلهای با ارزش شیلاتی استان است.
پاسندی اظهار داشت: در شمال گمیشان پرورش میگو طی 45 روز انجام شده است و حاصل تلاش عزیزان میگوی 6 تا 7 گرمی است که این رشد با سایت پرورش میگوی جنوب کشور تفاوت ندارد، این موضوع نشان از توان بالای شرایط زیستی آب دریای خزر برای پرورش میگوست.
وی افزود: در بین استانهای شمالی به علت وجود اراضی کم بازده کشاورزی در سواحل گلستان، این استان می تواند از این فرصت بهره مند شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر مقام چهارم تولید آبزیان پرورشی را در کشور داریم و شهرستان گنبد قطب تولید آبزیان و مهد پرورش ماهیان گرمابی است و رتبه اول تولید آبزیان پرورشی را در استان داراست.
پاسندی گفت: در تمام قسمتهای استان امکان پرورش آبزیان وجود دارد به عنوان مثال استخر های ذخیره آب کشاورزی که شرایطی ویژه برای پرورش آبزیان دارند.
وی افزود: حتی با احداث استخر کوچک در کنار چاه ها می توان ماهی پرورش داد.
پاسندی گفت: با عنایت به اینکه منطقه گنبد یکی از قطب های تولید آبزیان در استان است در اراضی دیگچه و بندولی که تراکم آبزی پروری بالاست و از زیر ساختهای نامناسب بر خوردارند به منظور بهبود وضعیت موجود و توسعه آینده آبزی پروری مطالعات ارزیابی زیست محیطی آن به پایان رسیده ، امیدواریم بتوانیم از محل اعتبارات تملک دارایی استانی و ملی گامی در جهت رفع مشکلات آبزی پروران منطقه یاد شده بر داریم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نیازهای پروتئینی جامعه دارای اهمیت ویژه ای است و تفاوت معنی داری در میزان پروتئین ماهی سفید (ماهی دریا) و ماهی فیتوفاگ ( پرورشی) با یکدیگر وجود ندارد، باید به سمتی حرکت کنیم تا ماهیان پرورشی نیز در سبد غذایی مردم جایگاه ویژه ای داشته باشند.
وی درباره منطقه آلاگل ابراز تاسف کردند و بیان داشتند: با توجه به اینکه مزارع پرورش ماهی واقع در منطقه آلاگل چهار هزار تن تولید دارد و در حال خارج شدن از مدار است، اما امیدواریم با توفیق و حمایت های شیلات ایران و استاندار محترم بر این مشکل فائق شویم.
وی افزود: به منظور ارزش افزوده ماهیان پرورشی و دسترسی آسان و مطمئن و آماده طبخ شده آبزی برای شهروندان پیشنهاد می شود که در شهرستان گنبد با تولید بیش از هفت هزار تن، صنایع تبدیلی و بسته بندی آبزیان ایجاد شود که امیدواریم با حمایت مسئولان شهر ، استان و تشکل های آبزی پروری این امر محقق شود.
مدیرکل شیلات گلستان به همه پرورش دهندگان پر تلاش توصیه نمود: همکاری لازم و شایسته را با شبکه دامپزشکی در خصوص شناسنامه دار کردن بهداشتی مزارع پرورش آبزیان داشته باشند که در آینده تولیدات مزارع پرورش ماهی استان سالم و بهداشتی و مطمئن در اختیار شهروندان قرار گیرد.
پاسندی یاد آور شد: توسعه پرورش ماهی خاویاری توأم با مزارع سردابی و راه اندازی سایت پرورش میگو گمیشان از دیگر برنامه های آینده شیلات گلستان است.
وی از حمایتهای بی دریغ استاندار و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی از جمله سازمان جهاد کشاورزی ، شرکت آب منطقه ای، محیط زیست دامپزشکی، امور اراضی و بانک کشاورزی و فرمانداران و مسئولان شهرستانی حامی شیلات تقدیر کرد.
نظر شما