۲۸ مرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۰۱

رجایی دولت را فرزند و مجلس را پدر می دانست / قانون شکنی عدالت نمی آورد

رجایی دولت را فرزند و مجلس را پدر می دانست / قانون شکنی عدالت نمی آورد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از "ایستادگی دولت در برابر قانون از یکسو و مماشات مجلس در برابر بی قانونی دولت از سوی دیگر"، گفت: هر دوی این اقدامات قانون شکنی و جفا به ملت است. در حالیکه شهید رجایی معتقد بود رابطه دولت و مجلس مانند رابطه فرزند است با پدر.

 

محمدرضا خباز در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، اظهارداشت: دولت دو سال است که بدون توجه به ماده 87 قانون خدمات کشوری آئین نامه ای را مصوب می کند که در روز سه ساعت کار کارمندان دولت در تهران و یک ساعت در سراسر کشور کم می کند.

وی ادامه داد: در قانون خدمات کشوری آمده است ساعت کار کارمندان دولت 44 ساعت در هفته است و دولت می تواند کار ادارات را بنا مقتضیات که تشخیص می دهد تغییر دهد، اما 44 ساعت باید رعایت شود.

خباز گفت: نکته ظریف اینجاست که دولت اگر در مناطق گرمسیر ساعت کار را از ساعت دو بعد ازظهر به یک تغییر می دهد باید از سوی دیگر ساعت شروع کار را به جای 8 صبح، 7 اعلام کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: دولت نمی تواند ساعت کار را کم یا زیاد  کند.

عضو هیئت تطبیق قوانین مجلس یادور شد: سال گذشته هم این تصمیم دولت در هیئت تطبیق مورد ایراد گرفته شد اما این بحث را آنقدر کش دادند  که ماه رمضان به پایان رسید و دولت حاضر نشد از اقدام خلاف قانون خود برگردد.امسال هم دولت تصمیم سال گذشته را با یک تفاوت اجرایی کرد و آئین نامه دورکاری را تصویب کرد.

نماینده مردم کاشمر با بیان اینکه این آئین نامه نیز طبق باقی مصوبات دولت برای تطبیق قوانین به رئیس مجلس ارائه نشد،گفت: جالب است که درمقدمه این آئین نامه نوشته شده است که "مطابق اصل 138 قانون اساسی ..."اصل 138هم می گوید مصوبات دولت باید برای تطبیق با قوانین به رئیس مجلس ارائه شود، اما آنچه دولت از این آئین نامه در سایت خود منتشر کرده است" ارسال به رئیس مجلس" از بخش رونوشت به مسئولان کشور حذف شده است.

خباز گفت: با این حال ما همچنان مصوبات را از روزنامه رسمی و یا سایت دولت دریافت می کنیم وهم اکنون در حال بررسی آئین نامه دورکاری هستیم.

وی با ایراد به تصمیم دولت در تصویب آئین نامه دورکاری گفت: چطور امکان دارد کسانی که درکارخانه کار می کنند کارخانه را به خانه ببرند، این آئین نامه می تواند در مورد کسانی که کار پژوهشی یا تایپ انجام می دهند صدق کند نه همه کارمندان دولت.

خباز ادامه داد: بنابراین این آئین نامه همگانی نیست آیا قضات می توانند پرونده ها را به منزل ببرند؟ یا کارمندان نیروهای مسلح یا مهمات سازی این امکان را دارند که در خانه کار کنند؟

وی گفت: نکته این است که اگر دولت می خواهد در ماه رمضان برای کارمندان تهران و شهرستان ساعت کار را کاهش دهد باید طبق ماده 87 قانون خدمات کشوری راه جبران را پیش بینی کند، گاهی طرحی که  ارائه می شود ظاهر زیبا دارد اما در مقام عمل نیتش باطل است و محقق نمی شود این آئین نامه دولت هم چنین وضعی دارد و عملی نیست.

عضو هیئت تطبیق قوانین مجلس خاطرنشان کرد: مجلس در سال گذشته اعلام کرد که تصمیم دولت خلاف قانون است امسال هم دولت خلاف قانون عمل کرد اما متاسفانه اهمیتی به هیچیک از تذکرات نمی دهد وعلت اختلاف روسای سه قوه در شرایط کنونی بی توجهی به قانون است.

خباز تصریح کرد: وقتی قانون در دیدگاه مسئولان، محترم نبود این اتفاقات رخ می دهد که برخی می گویند هرچه عمل کردیم قانون است و هرچه که عمل نکردیم از نظر ما قانون نیست. این مسئولان ملاک را خودشان می دانند نه قانون. اختلاف نظر مجلس و دولت هم اینجاست که حرمت قانون و قانونگذار و مصوبات مجلس در ذهن دولت جایگاه خود را از دست داده است و دولت بنا بر سلیقه خود عمل می کند.

نماینده کاشمر گفت: این روش ناپسندی است. اگر یک حاکم و دولتمردی سیبی را از درخت مردم بکند باید انتظار داشته باشد زیر مجموعه وی نیز درخت مردم را از بیخ بکنند. وقتی در راس قوه مجریه به این صراحت خلاف قانون می شود و هر چه تذکر می دهیم به روی خودشان نمی آورند نمی توان انتظار داشت در زیر مجموعه های دولت تخلف نشود .

وی با بیان اینکه حرمت قانون در دستگاههای اجرایی شکسته شده است، گفت: ما به عنوان نماینده مجلس یک وظیفه داریم و آن این است که مطالب را به اطلاع عموم برسانیم . مردم بدانند که دولت قانون گرا نیست. دولتی که مدعی عدالت گرایی است باید بیشتر از همه قانون را رعایت کند که نمی کند.

خباز تصریح کرد: قانون شکنی رسم شده است درحالی که اولین شرط عدالت رعایت قانون است .

وی ادامه داد: اگر می خواهیم یک حرکت بازدارنده اتفاق افتد و دولت مجاب شود که به قانون احترام بگذارد، این کار، کار یک نماینده نیست بلکه حداقل نصف به علاوه یک نفر از نمایندگان باید اقدام کنند و این کار باید با پشتوانه هیئت رئیسه مجلس یا فراکسیون اصولگرایان مجلس شکل گیرد.

خباز در ادامه به مهر گفت: خوشبختانه در قانون اساسی ابزار نظارتی برای قوه مقننه پیش بینی شده که باید استفاده کند اگر نمایندگان از این ابزارها استفاده نکردند به حق قانون، دولت و ملت جفا کرده اند. معتقدم همانطور که دولت با قانون شکنی جفا می کند مجلس با مماشات و سکوت به ملت جفا می کند.

وی تاکید کرد: مجلس نباید نسبت به قانون شکنی بی خاصیت و بی موضع باشد. شهید رجایی سخن خوبی داشت که می گفت دولت به منزله فرزند و مجلس به منزله پدر است اگر پدری نسبت به فرزندش راهنمایی درست نکرد و از ابزار پدرانه استفاده نکرد او هم به اندازه فرزند جفا کار خود، جفا کرده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: معتقدم هم اکنون این جفا به ملت از هر دو قوه اعمال می شود .

کد خبر 1136509

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha