به گزارش خبرنگار مهر، مجموعههای تلویزیون امسال در کنار تفاوتهایی که با سالهای قبل داشت، یک فقدان را هم یادآور میشود و آن هم مجموعههای طنز 90 شبی است. هر چند روی آنتن رفتن این سریالها همراه با نقد و واکنش در زمان خودش همراه است، اما نبودشان نیز به شدت نمایان میشود.
مجموعههای طنز 90 شبی در دهه 70 از دل آیتمهای طنز زاده شد. همچنین برخی تجربههای موفق نشان داد این ژانر جدید قابلیت دارد تا کمی با تدبیر مناسب تا مدتها مخاطب گریزپا را پای تلویزیون نگه دارد.
مهران مدیری با اولین مجموعه 90 شبی خود توانست سبک خاصی از طنز را در تلویزیون پایهگذاری کند، حتی او تعدادی نویسنده خوش فکر را آورد که نوآوری آنها منجر به جهش در این ژانر شد. علاوه بر گروه مهران مدیری، رضا عطاران نیز توانست در ساخت مجموعههای طنز تلویزیون موفقیتهای نسبی را از آن خود کند.
پیمان قاسمخانی و گروهش موفقترین نویسندگان طنز بودند که همکاری آنها با مدیری منجر به خلق مجموعههای "پاورچین"، "شبهای برره" و "باغ مظفر" شد که هر یک با نوآوریهای خاص همراه بودند و استقبال مخاطب هم پاسخی به آزمون و خطای آنها در این حیطه بود.
در این میان گروههایی دیگری هم بودند که وارد عرصه ساخت 90 شبیها شدند که از مهمترین آنها میتوان به "بدون شرح"، "کمربندها را ببندیم"، "اکسیژن"، "زندگی به شرط خنده"، "لطفاً دور نزنیم" و "باغ شیشهای" مهدی مظلومی، "باجناقها" فرهاد آئیش و "چارخونه" سروش صحت و "مسافران" رامبد جوان نام برد که با افت و خیزهایی همراه بودند.
وی در ادامه افزود: حتی برخی از این افراد تن به بازی در فیلمهای کمدی نازل هم دادند و جدایی میان بچههای طنز با تلویزیون افتاده است. در حالی که بهتر است تلویزیون در کنار ساخت مجموعههای ملودرام سریال های طنز هم بسازد، چرا که مخاطب نیاز به این تنوع دارد. اگر در کنار مجموعههای تلخ مثل "زیر هشت" یا "فاصلهها" سریال طنز مثل "قهوه تلخ" پخش میشد دیگر تلخی این سریال تا این حد جلوه نمیکرد.
این نویسنده خاطرنشان ساخت: البته تولید مجموعههای طنز کار دشواری است، چرا که باید مراقبت خط قرمزها باشیم و از سوی دیگر نمیتوان با هیچ قشر یا صنفی شوخی کرد، چرا که خیلی سریع معترض میشوند. البته در جریان هستم که سعید آقاخانی و سروش صحت میخواهند برای پائیز مجموعه طنز بسازنند، اما کمبود سریالهای طنز احساس میشود و تلویزیون در این باره غافل مانده و باید جبران کند.
الوند اشاره کرد: کار طنز خیلی دشوار است و خوشحالم که افرادی به صورت مقطعی درباره طنز کارهایی ساختند که نشان داد کار طنز دشوار است و راحت نمیتوان مردم را با ساخت کارهای نازل خنداند. در کشورهای دیگر مردم با کوچکترین طنزی میخندند، اما ما باید از خط قرمزها عبور کنیم تا بتوانیم مردم را بخندیم. تصمیم دارم بعد از "قهوه تلخ" به سمت نوشتن مجموعههای جدی بروم، چرا که چند طرح جدی دارم که هنوز روی آنها کار نکردم. دلم میخواهد فیلمنامههایم را چه طنز و چه جدی را خودم بسازم.
وی خاطرنشان ساخت: بهتر است تلویزیون از کسانی که در عرصه طنز تلویزیون فعالیت میکنند حمایت کند تا شاهد کارهای خوبی هم باشیم. علاوه بر آن دست این دوستان را در ساخت کارهای طنز مناسب باز بگذارد. نه اینکه برای نشان دادن یک شوخی کوچک هم دست و پای گروه بلرزد. نمیدانم چرا هر حرف اجتماعی که در سریالهای طنز مطرح شده سیاسی تعبیر میشود.
نظر شما